$
בורסת ת"א

חידת בעל השליטה בפירמידה טרם נפתרה

האם איש העסקים קובי מימון הוא בעל השליטה האמיתי בקבוצת החברות אקויטל שמחזיקה במאגר הגז תמר?

תומר גנון 06:5310.01.18

למשוואה שרשות המסים מנסה לפתור כבר כמה שנים טובות - האם איש העסקים קובי מימון הוא בעל השליטה האמיתי בקבוצת החברות אקויטל שמחזיקה במאגר הגז תמר - הצטרפו בימים האחרונים עוד פרט מידע שמחזק את ההערכה שזה המצב: יאיר נתניהו, בנו של ראש הממשלה, הוקלט מתרברב על כך שאבא שלו סידר 20 מיליארד דולר למימון באישור מתווה הגז. והרי באופן רשמי מאז שנת 2010 מימון הוא רק יועץ ושכיר בקבוצת החברות ולא בעלים. האם הוא יודע משהו שרשות המסים לא יודעת?

 

אתמול הוסיף רה"מ עוד בול עץ למדורה. בתגובה הרשמית לקלטת נטען בשם נתניהו האב שהוא העביר את מתווה הגז "דווקא משום שרצה להציב תחרות לשדה הגז תמר שבבעלות קובי מימון". אז גם רה"מ יודע משהו על הבעלות של מימון בתמר שרשות המסים לא?

 

המרדף נמשך

 

מימון שימש עד 2010, ובמשך שנים ארוכות, כראש קבוצת החברות אקויטל. לאחר מכן הוא עזב את ישראל וטען בתוקף שהוא רק שכיר בקבוצה. טענה מהותית מאוד לחבות המס שלו בישראל. הבעלים של כל העסק, כך טוען מימון עד היום, הוא חברו חיים צוף.

 

כפי שנחשף במשפטו של ראש היחידה הארצית למודיעין שטח וחקירות ברשות המסים לשעבר דוד ואנונו, שהורשע על ידי השופט דוד רוזן בקבלת שוחד, רשות המסים מנהלת בהפסקות מאז 2010 חקירה בניסיון לברר האם מימון הוא בעל השליטה בפועל באקויטל.

 

קובי מימון קובי מימון צילום: אוראל כהן

 

בסוף 2015 נרשם עוד פרק מעניין בעלילה כששר האוצר משה כחלון, חברו מזה שנים רבות של מימון, העיד בבית המשפט בסכסוך בין מימון לבת זוגו ואם ילדיו לשעבר כרמלה וילנסקי. לפי העדות "קובי מימון הוא גורם דומיננטי וראש קבוצה של הרבה חברות גדולות". וילנסקי עצמה העלתה במשפט טענה שמימון מרחיק עצמו מהאחזקות בישראל באמצעות חברו צוף.

 

לאחר עדות כחלון, בעקבות מידע מודיעיני שהגיע ממקורבים למימון לרשות המסים, ברשות חשבו שאפשר בכל זאת לקשור את מימון לבעלות. אלא ששוב התברר כי הרשות מתקשה לאסוף ראיות המוכיחות שמימון בעל השליטה בחברות, או נהנה מהרווחים. הרשות פנתה גם לקבל מסמכים שונים שהוגשו בהליך משפטי שבו מעורב מימון כדי לנסות לברר האם הוא באמת מבעלי השליטה בחברות. ככל הידוע הרבה לא יצא מזה.

 

מיהי אורנג'סטון?

 

חוסר בהירות בנוגע לנושאי משרה בקבוצה אפיינו אותה כבר בימיה הראשונים, כאשר בין הדירקטורים שמימון מינה לאקויטל ב־2007 הופיעו ארבע חברות שעוררו תהיות בקרב משקיעים. לפי דיווח של הקבוצה באוקטובר 2007, יו"ר אקויטל היתה חברה בשם אורנג'סטון, ושלוש חברות העונות לשם בורדוסטון, בלקטסון ופינקסטון הופיעו כדירקטוריות. כתובתן של כל החברות היתה גרניט 8 בפ"ת - כתובתה של חברת יואל של מימון. לפי רשם החברות, כל החברות האלו פורקו מאז.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x