$
בארץ

ארגוני הנוער מחכים לתקציב השוויוני ‑ אבל בנט לא חותם

שר החינוך מעכב תקנות שיגדילו את תקציב ארגוני הנוער בישראל. הנפגעים העיקריים: ארגונים שפועלים עם נוער מקבוצות מיעוט, כגון ערבים ויוצאי אתיופיה, שהתקנות החדשות הבטיחו להם הקצאה שוויונית יותר. במשרד החינוך העדיפו לא להגיב

ספי קרופסקי 08:1708.01.18

שר החינוך נפתלי בנט מעכב תוספת תקציב שהובטחה לארגוני נוער, ובפרט לנוער מקבוצות מיעוט כגון ערבים ויוצאי אתיופיה. ל"כלכליסט" נודע שכבר חודשיים ממתינות על שולחנו של בנט תקנות בנושא שנוסחו במשרד החינוך, בשיתוף משרדי האוצר והמשפטים, אבל השר עדיין לא חתם עליהן. התקנות אמורות לא רק להגדיל את המימון לכלל הארגונים ב־11 מיליון שקל, אלא גם להנהיג הקצאה שוויונית יותר של הכסף בין הארגונים.

 

עיכוב התקנות, אחרי שעברו את כל המסלולים הנדרשים, מכביד על התנהלותם הכספית של ארגוני הנוער. אלה ציפו לתקציבים הנוספים, וכבר החלו להרחיב את פעילותם בהנחה שהגדלת המסגרת התקציבית תספק מימון לכך. כפתרון ביניים הסכימו בסביבתו של בנט להזרים לארגונים עוד 5 מיליון שקל; אלא שפשרה זו תשאיר את אי־השוויון בהקצאת המשאבים על כנו.

 

 צילום: עמית שאבי

 

הסיבות לעיכוב באישור התקנות בלשכתו של בנט לא ברורות. בנט התגאה לא פעם בתקציבים שהקדיש משרד החינוך בתקופת כהונתו למסגרות חינוך לא פורמליות כגון ארגוני הנוער ותנועות הנוער. יתר על כן, העבודה על התקנות החדשות החלה בימי כהונתו של בנט, ולכן יש להניח שהוא היה מודע להן ומעורב בהן.

 

בארגוני הנוער (להבדיל מתנועות הנוער) פעילים כ־200 אלף חניכים מכלל המגזרים, ו־64% מפעילותם נעשית בפריפריה. עם הארגונים שמאוגדים במועצת ארגוני הנוער נמנים בין השאר נוער מד"א, ארגון הצופים הקתוליים, ארגון צופי השלום שפועל במגזר הערבי, וארגוני נוער המזוהים עם המגזר החרדי, תנועת חב"ד והציונות הדתית.

 

התקציב המוקצה לכל הארגונים עומד היום על 44 מיליון שקל בשנה, והתקנה החדשה נועדה להעלות את הסכום ל־55 מיליון שקל. בארגונים טוענים שהם מופלים לרעה בהשוואה לתנועות הנוער, וגורסים שגם ההגדלה המובטחת בתקציב הממשלתי לא תספיק, שכן הממשלה מקציבה היום לכל חניך רק כ־250 שקל בממוצע לשנה. סכום זה מכסה, לטענתם, רק 11% מעלות ההשקעה בחניך.

 

ממשרד החינוך לא התקבלה תגובה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x