לאחר בקשת הפירוק למטבחי דקור, הפועלים מבקש למנות כונס נכסים
הבנק מבקש למנות את עו"ד מור נרדיה לכונס; לטענתו, דקור נמצאת "במצוקה תזרימית חמורה", חורגת ממסגרת האשראי המאושר לה - וחשבונה הוגבל
ימים ספורים לאחר שהוגשה בקשת פירוק זמני למטבחי היוקרה דקור, פנה היום (א') בנק הפועלים, נושה של החברה בהיקף של 30 מיליון שקל, לבית המשפט המחוזי בבאר שבע בבקשה למינוי כונס נכסים. לפי הבנק, לאחרונה ביצעה החברה שתי עסקאות למכירת נכסים אולם לאור ההתפתחויות קיים חשש שהרוכשים ינצלו את המצב להפר את העסקאות.
- נושי גלובוס מקס יקבלו את הכסף בדרך של פירוק, ולא בהסדר נושים
- בקשת פירוק לחברת מטבחי היוקרה דקור: "חשש להברחת נכסים"
- ביהמ"ש הורה על פירוק חברת נכסי משפחת פישמן
בשבוע שעבר נחשף ב"כלכליסט" כי חברת אריגים תוצרת ארצנו, באמצעות עו"ד ליאור דגן, פנתה לבית המשפט בדרישה להורות על פירוקה הזמני של דקור בטענה כי היא חדלת פירעון וכי קיים חשש כי היא תבריח נכסים או תבצע העדפת נושים.
על פי בקשת חברת אריגים, דקור הודתה בפרסומים בעיתונות כי היא נמצאת בהפסדים וכי היא חייבת כ-30 מיליון שקל לבנק הפועלים והמתקשה לעמוד בתשלומים לספקים. לאחרונה אך פורסם כי במסגרת התנהלות מול הבנק הוסכם כי החברה תנסה לממש נכס שבו היא מחזיקה בקריית גת בשטח של 12 דונם – שם ממוקם מפעל הייצור שלה, וכי כספי המכירה ישמשו לייצובה הכלכלי.
על רקע פרסומים אלה, טענה חברת אריגים כי היא חוששת כי החוב כלפיה, על סכום של מעל מיליון שקל לא ישולם לה ולאחר מאמצים והתדיינויות מול החברה להיפרע מהחוב – פנתה לבית המשפט.
"יש לחברה מהיכן לשלם"
כעת, פנה גם בנק הפועלים לבית המשפט בדרישה למנות את עו"ד מור נרדיה ממשרד לוי טילר ושות', לכונס נכסים זמני. לטענת הבנק, החברה חייבת כ-30 מיליון שקל, אולם הבנק גם טוען שיש לחברה מהיכן להיפרע. לאחר שבחודש האחרון בצעה שתי עסקאות למכירת קרקעות - עסקה אחת בשווי כ- 31.5 מיליון שקל למכירת הקרקע עליה נמצא המפעל של החברה, על שטח של כ-11 אלף מ"ר, ועסקה נוספת למכירת שטחים בבעלות החברה במזכרת בתיה בסכום כולל של כ-11 מיליון שקל.
לפי הבנק, בקשת הפירוק שהוגשה על ידי חברת אריגים הובילה לכך כי קיים "חשש ממשי שהליכי המכר יסוכלו וכי הרוכשים, עמם התקשרה החברה כדי למכור את הנכסים המשועבדים לבנק, ינצלו את הליכי חדלות הפירעון והכאוס שנוצר כדי לבטל את ההתקשרויות עם החברה או להפר את התחייבויותיהם, באופן שיפגע בשווי הבטוחות ובאפשרויות מימושם".
כדי למנוע את המצב הזה, כך לפי בקשת הבנק לבית המשפט, קיים צורך מיידי ודחוף במינוי כונס נכסים "הנובע ממצבה הפיננסי הקשה של החברה, מהליך הפירוק שננקט כנגדה ומהשלכות המצב אליו נקלעה החברה על עסקאות שנקשרו למכירת נכסיה, המשועבדים לבנק".
עוד מצוין במסמך הבנק כי דקור נמצאת "במצוקה תזרימית חמורה", חורגת ממסגרת האשראי המאושר לה - וחשבונה הוגבל. "בנסיבות אלו", כך נכתב, "בהן החברה אינה מסוגלת עוד לסתום את 'החורים הרבים שנפרצו בסכר' קיים צורך דחוף במינוי בעל תפקיד אשר ייטול את המושכות ויפעל למימוש הנכסים המשועבדים לגביית הכספים".
מנתונים שמסרה החברה לבנק עולה כי בשנת 2016 נוצר לחברה הפסד תפעולי בהיקף של כ-4 מיליון שקל ובנוסף יש לה גירעון בהון החוזר בהיקפים גדולים של למעלה מ-50 מיליון שקל.