כיל מפסיקה את כריית האשלג במפעל בבריטניה - צפויה לפטר כ-230 עובדים
כיל רכשה את האתר בשנת 2001 בידיעה שתקופת הכרייה האפשרית מוגבלת לשנים ספורות - הוא יעבור עתה ארגון מחדש ויתמקד בכריית פוליסולפט
כיל צפויה להפסיק את כריית האשלג שלה במפעל בצפון יורקשייר שבבריטניה - מהלך שיביא לפיטורים של כ-230 עובדים. מספר המפוטרים המדוייק ייקבע לאחר משא ומתן עם ועדי העובדים, בהתאם לחוק הבריטי.
- המדינה דורשת מכיל תמלוגים נוספים של 600 מיליון שקל
- מ"מ מנכ"ל כיל: "אנו מחויבים להמשך פיתוח הנגב בכל הרמות"
- הושלמה עסקת הנדסת התפלה: 167 מיליון דולר נכנסו לקופת כיל
חברת הכימיקלים שבשליטת החברה לישראל רכשה את המפעל האנגלי בשנת 2001 - באתר מתבצעת כריית אשלג ומלח שולחן בעומק של בין 1,000 ל-1,400 מטר, כאשר היה ברור שתקופת כריית האשלג האפשרית במקום היא מוגבלת. כעת הגיעה השלב הצפוי שבו לא משתלם יותר לכרות את האשלג הנותר, בשל העומק והריכוז שלו.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
מתחת לשכבת האשלג ישנו חומר אחר הנקרא פוליסולפט, המכיל אשלג, גופרית קלציום ומגנזיום - ממנו יוצרים בכיל דשן בעל ייחודיות בשוק המותאמת לגידולים מסוימים. בניגוד לאשלג, שנדרש להליך כימי לשם הפקתו לאחר החציבה, בפוליסולפט יש צורך בגריסה ובניפוי בלבד. זהו ההסבר לצמצום המתחייב בכוח האדם, כאשר החברה סוגרת פעילות במערכים שלמים.
ההערכות הן כי בתוך שנתיים לכל היותר יגיע המפעל המפעל להיקף ייצור שנתי של מיליון טון מהמוצר החדש. בכיל כבר עובדים על מוצרים חדשים הכוללים שילוב של החומר, במטרה להיכנס לשווקים חדשים. כיל דיווחה על הכוונה שלה לבצע את המהלך כבר ב-2015 וכעת היא גם מוציאה אותו לפועל.