הפועלים לא דאג לביטחונות ונאלץ לרדוף אחרי הנאמנים
הנושה הכי גדול של מגה הוא בנק הפועלים, שהיקף החוב המקורי כלפיו הוא 288 מיליון שקל.
הנושה הכי גדול של מגה הוא הבנק, שהיקף החוב המקורי כלפיו הוא 288 מיליון שקל. בניגוד למקובל, לבנק לא היו בטוחות לרוב החוב, ו־200 מיליון שקל מתוכו הם במעמד חוב רגיל. עבור חוב זה קיבל הבנק עד כה תמורה השווה לזו של הספקים הקטנים, בהיקף של 20% בלבד. גם אם יתממשו הערכות הנאמנים והנושים הרגילים יקבלו 55% מהחוב שלהם, הבנק צפוי לספוג הפסד של 90 מיליון שקל.
זו בדיוק הסיבה שהבנק נאבק בשכר הנאמנים, מאחר שכל מיליון שקל שייגרעו משכר הנאמנים הם מיליון שקל שיחולקו לנושים הלא מובטחים. אם לדוגמה הנאמנים יקבלו 28 מיליון שקל - הסכום שכונסת הנכסים הרשמית סיגל יעקבי המליצה לשלם להם - כל ההפרש יחולק בין הנושים הרגילים.
אל המאבק של הבנק בשכר הטרחה הצטרפו ארגוני החקלאים, שהחוב הכולל כלפיהם מסתכם בכמה עשרות מיליוני שקלים.
ארגוני החקלאים, באמצעות עו"ד ליאור דגן, טוענים שכלל הנושים צריכים להשתתף בעלויות שכר, כולל עובדי הרשת, הבנקים וחברות הביטוח של הספקים הגדולים. במצב כזה, ההחזר לנושים הרגילים יגדל משמעותית בהשוואה למצב הנוכחי.
הנאמנים מצידם כמובן לא מעוניינים ששכר הטרחה שלהם יוטל על כלל הנושים, שכן הדבר יוביל להתנגדות גדולה יותר לדרישת השכר שלהם. אם יחליט שופט בית המשפט המחוזי בלוד אילן שילה להטיל את השכר על כלל הנושים, הוא ייאלץ להתמודד עם מצב בעייתי שבו יש לקחת כספים בחזרה מהעובדים, שכבר קיבלו את מלוא החוב כלפיהם. עם זאת גם פסיקה של בית המשפט המחוזי וגם בית המשפט העליון הכירו בכך שכל הנושים צריכים לחלוק בשכרו של בעל תפקיד ושאין זה הוגן לגלגל את המעמסה על כתפי הנושים הרגילים בלבד.
ענת רואה