בלעדי לכלכליסט
רשות החברות מציעה לת"א את פארק שרון ב־250 מיליון שקל
רשות החברות הממשלתיות פועלת למכירת חברת פארק אריאל שרון לעיריית תל אביב והעברת הפארק לשטחה תמורת מימון פיתוח האזור. שאיפת עבר של חולדאי היא להקים 2,500 דירות לאורך הריאה הירוקה, אולם רשות החברות תתנגד לכך
ינקי קוינט, מנהל רשות החברות הממשלתיות, יוזם מהלך למכירת חברת פארק אריאל שרון לעיריית תל אביב והעברת שטח הפארק, שגודלו כ־8,000 דונם, לתחום השיפוט של תל אביב תמורת מימון פיתוח הפארק, כך נודע ל"כלכליסט".
- למרות החקירות: ועדת הכספים אישרה העברת 40 מיליון שקל לחברת פארק אריאל שרון
- מנכ"לית חברת פארק אריאל שרון שוחררה למעצר בית
- הערעור של עיריית ת"א התקבל: לא תפצה פולשים שפונו מפארק דרום
כיום פארק אריאל שרון מצוי בשטח גלילי, כלומר שטח שאינו שייך לשום רשות מוניציפלית, ומנוהל על ידי חברה ממשלתית הכפופה למשרד להגנת הסביבה. לפני כשנה אושר לחברה תקציב פיתוח של 250 מיליון שקל על בסיס תוכנית עבודה, בנוסף לתקציב השוטף שעומד על כ־20 מיליון בשנה. על פי התוכנית שנרקמת, עיריית תל אביב תממן מתקציבה את הפיתוח בתמורה לקבלת השליטה בחברה.
על פי טיוטת חוק ההסדרים שהופצה אתמול (ג'), שר הפנים אריה דרעי יקים ועדת גבולות שתבחן את שיוכו של הפארק לאחת הרשויות הגובלות בו. סעיף נוסף בטיוטת החוק מורה למנהל רשות החברות הממשלתיות להכין הצעה להפרטת חברת פארק אריאל שרון ומכירת מניותיה. תכלית המהלך היא העברת החברה לבעלות עיריית תל אביב.
בעבר כבר ביקש ראש עיריית תל אביב רון חולדאי לספח את הפארק כדי ליצור רצועה ירוקה שתתחבר לפארק דרום ולבנות בשוליה כ־2,500 דירות. אולם רשות החברות מתנגדת לבנייה בפארק ולא תאפשר לעירייה לממש את התוכנית. היא תוכל למנוע שינוי ייעוד משום שבעלת הקרקע היא רשות מקרקעי ישראל, והשטח ינוהל על ידי תל אביב בחוזה חכירה.
חברת פארק אריאל שרון הוקמה ב־2006 על ידי הממשלה, והוטל עליה לשקם את הר הזבל חירייה, למנוע זליגה של חומרים מזהמים לנחלים מסביב ולהפוך את האזור לפארק. בשנים הראשונות תל אביב לא גילתה עניין בפעילות החברה, בין היתר משום שתוכניתו של חולדאי לפתח מגורים במתחם לא התקבלה, ובעקבות זאת לא מינתה דירקטור מטעמה בתקופה זו. לפני שנתיים מינתה תל אביב את ראובן לדיאנסקי כדירקטור מטעמה. לדיאנסקי מונה גם ליו"ר ועדת הביקורת, ולפני כמה חודשים העביר למשטרה דו"ח ובו טענות לאי סדרים בהתקשרות החברה עם ספקים. יחידת להב 433 פתחה בחקירה, ואף עצרה את המנכ"לית שרון רז. בעקבות זאת החליט הדירקטוריון להקפיא את סמכויותיה רז והחברה הושבתה מפעילות.
מנגד, ראש עיריית חולון מוטי ששון מתנגד בתוקף לאפשרות סיפוח הפארק לתל אביב. בשיחה עם "כלכליסט" הביע ששון את הפתעתו מהמהלך: "איך יכול להיות שאנחנו לא יודעים על המהלך? אנחנו לא ניתן לתל אביב משום שזה שטח ירוק שמיועד לכל גוש דן. מי אמר שחולדאי מנהל את הפארק יותר טוב? כבר הרבה זמן שתל אביב לא יושבת בשקט, רוצה לספח את הפארק ולבנות בו 2,500 דירות, אבל אנחנו לא ניתן לה. האינטרס העליון של ראשי הערים הוא לנהל את הפארק הזה. מה פתאום להעביר אותו לתל אביב? למה לא להשאיר ריאה ירוקה?". לדבריו, במשך חצי שנה המשרד להגנת הסביבה לא ממנה דירקטורים מטעם הערים, למרות מכתבים שנשלחו אליו בעניין. בעקבות זאת כעת מכהנים בפועל רק שבעה דירקטורים: נציגים של משרדי הממשלה ולדיאנסקי כנציג עיריית תל אביב.
בעבר היו חברים בדירקטוריון ארבעה נציגים ברוטציה מהערים חולון, תל אביב, אזור, רמת גן ובני ברק, מתוך 11 כיסאות דירקטורים.
מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "אם וכאשר תוקם ועדת גבולות ותתקבל פנייה ממנה, הדבר יישקל לגופו של עניין".