$
חדשות טכנולוגיה

בלעדי לכלכליסט

יחידת המודיעין 8200 תיכנס לתוכנית הלימודים בתיכונים

היחידה הבכירה שמאבדת כוח אדם צעיר לטובת התעשייה וההייטק, רוצה למשוך ולהכשיר תלמידים כדי לשלבם בגופי המודיעין והביטחון. התלמידים יוכלו גם לזכות במהלך הפרויקט בנקודות זכות לתואר באוניברסיטה

יואב סטולר 06:5503.01.18
ביחידת 8200 עובדים בימים אלה עם משרד החינוך על תוכנית לימודית חדשנית, כך סיפרו בכירים ביחידה ל"כלכליסט". המטרה: לחשוף את תלמידי התיכון הפונים למסלולים הטכנולוגיים, ללמוד את יסודות ניהול וניתוח הנתונים.

 

 

 

מאחורי היוזמה עומדת הכוונה שבוגרי התוכנית יספקו את הצמיחה האנושית שלה צמאים גופי הביטחון, בהם צה"ל, השב"כ והמוסד, ובדגש על 8200, היחידה הבכירה של חיל המודיעין.

 

אנשי 8200 בסדיר אנשי 8200 בסדיר צילום: דובר צה"ל

 

כל זאת בעקבות המחסור הגובר בחיילים בעלי ידע בתחום הדאטה ומשום שגוברת התחרות על המשאב האנושי הצעיר עם התעשייה וההייטק.

 

"הצבא, ובתוכו 8200, יקלוט תלמידים רלבנטיים מתוך בתי הספר, יכשיר אותם, ועם הניסיון שהוא נותן להם הם יכולים בהמשך להיקלט גם בשוק העבודה", סיפרה ל"כלכליסט" אלוף משנה ר', סגנית מפקד 8200. "אנחנו צריכים להשקיע כבר בשלב בית הספר, במה שאנחנו קוראים הסללה. בדומה לפרויקט 'מגשימים' שעשינו בתחום הסייבר, שבו אנחנו נכנסים לבית הספר כבר מכיתה י' עם שש שעות שבועיות, עם חשיפה גבוהה לתעשיית ההייטק, עם מחנות קיץ, עם השתלמויות ועוד".

 

לדברי סגנית מפקד 8200, התמודדות עם משיכת הצעירים לתעשייה לא פשוטה. "אנחנו מבינים שיש ביקוש אדיר למדעני דאטה בתעשייה, ואנחנו מסתכלים גם על נתוני השכר, מגרדים בראש ומנסים להבין איך אנחנו נותנים פייט לדבר הזה. הבנו שזה לא פייט אלא שיש פה רצף שמתחיל כבר בתיכונים ומסתיים בשוק העבודה".

 

על פי התוכנית שעדיין בשלבי גיבוש, הלימודים בשנות התיכון יתקיימו בשילוב האקדמיה כך שהתלמידים יזכו גם בנקודות זכות לתואר במהלך הפרויקט. "אלינו הם יגיעו מהאקדמיה כשהם הספיקו לעשות חלק מהתואר ולפעמים אפילו את כולו, ולאחר הצבא הם יוצאים לשוק העבודה עם ניסיון. זה החזון שלנו ולשם אנחנו הולכים".

 

בנוסף לתלמידי התיכון שיוכשרו, צה"ל החל השנה בניסוי תוכנית עתודה במדעי הדאטה בטכניון לתלמידי התואר הראשון והשני, כשהמטרה היא להגדיל את בסיס מומחי הדאטה במרכז הטכנולוגי של 8200. "הגענו למצב שבו כבר כמעט ואין בכלל סוגיה מודעינית שנפתחת בצבא גם בתחומים מבצעיים וגם בעניינים של קבלת החלטות שלא נעשה בה שימוש בביג דאטה", אמר ל"כלכליסט" אלוף משנה ג', מפקד המרכז הטכנולוגי של 8200. "כיום אין תחום שאנחנו עוסקים בו ברמה הביטחונית שהביג דאטה שלנו לא שם".

 

בשבוע שעבר קיימה 8200 כנס ביג דאטה ראשון מסוגו במטה היחידה שאליו הגיעו מכל הזרועות בצה"ל ומכלל הגופים הביטחוניים בישראל.

 

כ־200 קצינים טכנולוגיים בכירים מיחידות שונות בצה"ל נפגשו והקימו קבוצות עבודה ייעודיות לשיתוף פעולה מערכתי בזירת הביג דאטה.

34 תגובות
בטל שלח
  • זה לא שזה לא היה קיים כבר..המציאות בפועל: ״היה פרויקט גבהים, הוא עבד מצוין אבל בגלל פוליטיקות פנימיות במשרד החינוך זרקנו אותו לפח, הבנו שזו טעות אז אנחנו רוצים להחזיר אותו שוב שנה הבאה״.
    בכל מקרה החלטה נכונה כמובן!
    חחח,(03.01.18)
  • ענת (מגיבה 30) אני לא מסכימה איתךכאמא לתלמידת מגשימים - רוב הצוות תומך ומסייע. אמנם, הדרישות ממש גבוהות ודורשות המון שעות והשקעה ויכולת, אבל התמורה עצומה. הם לומדים קורסים אוניברסיטאיים לכל דבר, ברמה גבוהה. נכון, יש הרבה שפורשים, כי זה קשה, אבל מי שמצליח לשרוד מקבל מזה המון ואח"כ יתרום למדינה בדרך הכי טובה שהוא יכול.
    ולכל מי שתהה אם שוב ידאגו רק לאוכלוסיה החזקה: תכנית מגשימים מתמקדת בפריפריה ונותנת הזדמנות גם לכאלו שלא היו מגיעים לכך בדרך אחרת כנראה.
    ת.,(03.01.18)
  • יוזמה מבורכת. (ל"ת)
    חיליק,(03.01.18)
  • זהירות מתכנית מגשימיםעוד תכנית שמטרתה להכשיר ל8200 אבל עם יחס פוגעני ללומד והרבה ניצול. לא נותנים שום קרדיט ורודים בהון האנושי. זהירות.
    ענת,(03.01.18)
טען עוד
x