$
המדריך

בדיקת כלכליסט

שלום בית: סופר WiFi מחסל את בעיות קליטת האינטרנט בחדר השינה

סלקום מציעה פתרון Wi-Fi מבוסס Mesh שמאפשר להאריך את הטווח של האינטרנט האלחוטי. ניתן לשלוט בו מאפליקציה והוא פשוט לשימוש והתקנה, בדקנו האם הוא מספק את מה שהוא מבטיח

עומר כביר 14:3801.01.18
את הטכנולוגיה שמשמשת אותנו על בסיס יומיומי אפשר להפריד לשתי קטגוריות. הראשונה, היא מוצרים שכאשר מתפקדים כמו שצריך מהווים חלק בעל נוכחות מורגשת היטב בחיי היומיום שלנו. סמארטפון הוא דוגמה טובה לכך: המכשיר הוא חלק כמעט בלתי נפרד מאתנו ומשמש אותנו ליצור תוכן ולתקשר עם העולם. הקטגוריה השנייה היא מוצרים שכשהם פועלים באופן תקין אנחנו לא מרגישים אותם כלל. ראוטרים הם דוגמה מצוינת: כשהם עובדים ויש אינטרנט אנחנו לא מקדישים להם שביב הרהור.

 

המציאות כיום היא שראוטר הוא מוצר מתסכל שכמעט תמיד מתקשה לעמוד במטלה הפשוטה של אספקת אינטרנט אלחוטי לכל חלקי הבית. וזה נכון לא רק אם אתם גרים בווילה מפוארת בת 3 קומות, גם בדירת 4 החדרים שלי ה-Wi-Fi לא מצליח לעשות את כל הדרך מהסלון לחדר השינה. בין אם זה הקירות העבים או עומס התדרים מראוטרים של שכנים, בחדר השינה פשוט אין קליטה.

הסופר WiFi של סלקום הסופר WiFi של סלקום

 

בגלל זה הפתרון של סלקום, שמכונה סופר WiFi הוא פתרון כל כך מוצלח. כי רגע אחרי שמתקינים ומגדירים אותו, כבר לא חושבים עליו. האינטרנט פשוט עובד בכל הדירה, ובמהירות טובה. הוא עושה בדיוק את מה שהוא צריך לעשות – הופך את הראוטר למוצר ששוכחים ממנו לחלוטין.

 

 

טכנולוגיית Mesh עבור שלום בית

 

יש בשוק כבר כמה פתרונות להגדלת טווח הקליטה של ראוטרים. אלו מכונים אקסטנדרים או ריפיטרים וסובלים מכמה בעיות ובראשן האטה ניכרת במהירות בעת חיבור שלא דרך הראוטר הראשי ולפעמים נדרש לעבור בין כמה רשתות שונות. התוצאה היא שאולי יהיה לכם Wi-Fi בחדר השינה, אבל לא מהיר מספיק כדי לראות נטפליקס.

הפעלה ראשונית פשוטה הפעלה ראשונית פשוטה

 

הפתרון של סלקום מבוסס על טכנולוגיה אחרת, עדכנית, בשם Mesh. טכנולוגיה זו משתמשת בנקודות חומרה נוספות ליצירת רשת Wi-Fi אחת שמנוהלת בצורה מרכזית וחכמה ויודעת להתאים את עצמה לתנאי השטח (למשל, מעבר אוטומטי בין ערוצים כדי להפחית הפרעות מראוטרים של שכנים), תוך הפחתה מינימלית במהירות הגלישה.

 

הטכנולוגיה עובדת באמצעות פיזור מיני-ראוטרים (מתוצרת AirTies) בבית שמתחברים זה לזה ליצירת הרשת האלחוטית. אם יש לכם ראוטר של סלקום, נקודות הקצה יוכלו לדבר ישירות אתו. אם לא, תדרשו לנקודת קצה נוספת שתתחבר לראוטר ותחליף למעשה את יכולות ה-Wi-Fi שלו.

מאריך את טווח השידור של האינטרנט האלחוטי מאריך את טווח השידור של האינטרנט האלחוטי

 

אף שניתן להזמין טכנאי לבצע את ההתקנה, היא די פשוטה וניתנת לתפעול עצמי ביכולות מינימליות. ראשית, מורידים את האפליקציה לסאמטרפון. מחברים את נקודת הקצה לחשמל ולראוטר הראשי ומפעילים את האפליקציה בעת שהסמארטפון מחובר ל-Wi-Fi. זו אמורה לזהות את הנקודה ולהציג הוראות פשוטות להגדרה והפעלה (שהחלק המורכב ביותר בהן הוא בחירת שם רשת ה-Wi-Fi והסיסמה בעבורה). לחיבור נקודה נוספת יש לבחור מקום להצבתה (אידאלית – מרחק שני חדרים מהנקודה הראשית), לחברה לחשמל ושוב לעקוב אחר ההוראות באפליקציה שצפויה לזהות אותה.

 

מוצר פשוט ואמין

 

מרגע שסיימתם את ההתקנה לא צריך לעשות כלום. פשוט יהיה לכם וויי-פיי בכל הבית, כשהניהול החכם של הרשת ידע להעביר מכשירים מנקודה לנקודה בהתאם למיקום שלהם ולתנאי השטח, וגם לבחור בעבור את ערוץ ואת תדר השידור המיטביים.

שליטה על שעות הגלישה והחיבור שליטה על שעות הגלישה והחיבור

 

המוצר עצמו אמנם די בסיסי ביחס למוצרים אחרים בשוק, כשהבולט שבהם הוא גוגל וויי-פיי. העיצוב של נקודת הקצה די יומיומי, קופסאות מלבניות דקות עם אורות בחזית (בניגוד לעיצוב העגול עם פס האור במרכז של גוגל וויי-פיי). גם האפליקציה ספרטנית ובסיסית: אפשר לראות אילו מכשירים מחוברים לרשת ולאיזו נקודה, מה מהירות החיבור בין הנקודות השונות, יש אפשרות שליטה הורית שמאפשרת להגדיר שעות שבהן תחסם הגישה לרשת של מכשירים מסוימים, וזהו בערך.

 

לא תמצאו כאן יכולות מתקדמות יותר כמו אלו שיש במקבילה של גוגל, וכוללות סינון אתרים מובנה, ניטור של צריכת המידע הכוללת או לפי מכשיר, אפשרות לבחור מכשיר שיקבל יחס מועדף בגישה לרשת או גישה מרחוק לאפליקציית השליטה (האפליקציה של סלקום מתפקדת רק בחיבור לאותה רשת וויי-פיי).

הגדרות פשוטות אך לא למשתמשים מתקדמים הגדרות פשוטות אך לא למשתמשים מתקדמים

 

אבל מדובר בדברים שמיועדים בעיקר למשתמשים מתקדמים, ושסלקום תמיד יכולה להוסיף בעדכוני תוכנה עתידיים אם יהיה להם ביקוש גדול מספיק. ובניגוד למוצר של גוגל שצריך לייבא, להתקין ולתפעל עצמאית, סלקום יכולה לספק תמיכה ואחריות מקומיות.

 

סיכום: חבר ושכח

 

את הדבר הבסיסי, החשוב ביותר, הפיכת הראוטר למוצר שלא חושבים עליו, סופר וויי-פיי עושה בצורה מצוינת. האם הוא פחות יפה ויש לו פחות יכולות ממוצרים אחרים? כן. אבל מכיוון שמדובר במוצר שבכל מקרה לא צריך לחשוב עליו, זה לא צריך לשנות לרוב המשתמשים.

 

התמחור עומד על 14.9 שקל לחודש ליחידה בהשכרה או 349 שקל ליחידה ברכישה. בעבור לקוחות עם ממיר של סלקום אין צורך ביחידה שתתחבר לראוטר הראשי, כך שאם יש להם דירת ארבעה או חמישה חדרים הם יכולים להסתפק ביחידת קצה אחת. לקוחות אחרים יזדקקו לשתי יחידות לפחות. עלות התקנת טכנאי עומדת על 99 שקל, כאשר ההתקנה אינה כלולה בתשלום בהתקנת סלקום TV. ניתן להצטרף לשירות עכשיו, באמצעות אתר סלקום.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x