$
משפט

פרסום ראשון

כתב אישום נוסף בפרשת ישראל ביתנו: חבר הנהלת איגוד הכדורסל משה קליסקי נאשם בשוחד

כתב האישום מייחס לקליסקי בין השאר כי סייע בהעברת כספים קואליציוניים לאיגוד הכדורסל ולאיגוד הכדוריד בתמורה לעמלות בסכום של מאות אלפי שקלים

זוהר שחר לוי 14:1824.09.17

משה קליסקי, חבר הנהלת איגוד הכדורסל, נאשם הבוקר (א') בעבירות שחיתות במסגרת פרשת ישראל ביתנו. כתב האישום מייחס לו, בין השאר, כי סייע בהעברת כספים קואליציוניים לאיגוד הכדורסל ולאיגוד הכדוריד בתמורה לעמלה.

 

 

 

קליסקי נעצר עם פרוץ הפרשה בדצמבר 2014 ביחד עם מעורבים רבים נוספים. כתב האישום שהוגש נגדו כעת מייחס לו, בין השאר, עבירות זיוף, שיבוש מהלכי משפט, תיווך ולקיחת שוחד והלבנת הון.

 

משה קליסקי משה קליסקי צילום: טל שחר

 

כתב האישום שהוגש לבית המשפט המחוזי בתל אביב, באמצעות ד"ר יונתן קרמר ועמרי קופלר מהמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, מתייחס לשלושה מקרים שונים. במקרה אחד, המכונה "פרשת איגוד הכדורסל", נטען כי הועבר על ידי סגנית שר הפנים לשעבר, פאינה קירנשבאום ומנכ"ל משרד החקלאות לשעבר רמי כהן תקציב מהכספים הקואליציוניים של מפלגת ישראל ביתנו בגובה של כמיליון שקל לאיגוד הכדורסל וזאת בתמורה לכספי שוחד בדמות עמלה בגובה של כ-10 אחוז מהתקציב שהתקבל. כספים אלו הועברו לכהן.

 

במסגרת פרשה זו מיוחסת לקלינסקי גם עבירה של שיבוש הליכי משפט. כך נטען, כי לאחר פרסום אודות אותה עמלה, ולאחר שהחל בירור במשטרה, יצר רמי כהן ארבעה מסמכים שנועדו להציג מצג כוזב באשר למהות הקשר שבינו ובין איגוד הכדורסל ולהסתיר את העובדה ש"קיבל עמלה בעד הנעתה של קירשנבאום להיטיב עם האיגוד".

 

פרשה נוספת עוסקת באיגוד הכדוריד. לפי הפרקליטות, לאחר ההיכרות בין קלינסקי לבין קירשנבאום בפרשת איגוד הכדורסל הוא פנה אליה והציע שבאמצעות תמיכה במוסדות ספורט היא תהנה מחשיפה תקשורתית רחבה ואכן פעל לכך. בהמשך הוא פנה אליה ועדכן אותה על רצונו של איגוד הכדוריד לגייס כספים והזכיר לה כי הבטיחה לסייע לו במציאת עבודה. קלינסקי, נטען, הסביר לקירשנבאום כי ככל שהיא תפעל להעברת סכום של חצי מיליון שקל לפחות לאיגוד אזי האיגוד ייקשר עמו בהסכם למתן שירותים. תמורת הסכום שהועבר לאיגוד, קיבל קלינסקי עמלה של כ-188 אלף שקל.

 

"במעשים המתוארים", נכתב בכתב האישום, "לקח הנאשם כסף על מנת שיניע את קירשנבאום שהיא עובדת ציבור, להיטיב עם איגוד הכדוריד, תוך משוא פנים או הפליה, ובכך לקח שוחד בהיקף של 188 אלף שקל".

 

אישום נוסף נגד קלינסקי עוסק בשייט האולימפי מיכאל קלגנוב. קירשנבאום פנתה לקלינסקי וביקשה את עזרתו לקידום מיזם קיאקים שאותו פיתחה כדי לסייע לקלגנוב. קלינסקי העריך כי עלות העסקתו של קלגנוב במיזם תעמוד על כ-200 אלף שקל לשנה. אחריותו בפרשה זו הייתה ליצור קשר עם הגורמים הרלוונטיים במועצה ולדאוג להקמת המיזם תוך שמירה על האינטרסים של קירשנבאום וקלגנוב. "הנאשם במעשיו", נכתב בכתב האישום, "יצר את התנאים לעבירת השוחד, פעל כדי לאפשר את העבירה ופעל לשם מימושה בפועל".

 

פאינה קירשנבאום פאינה קירשנבאום צילום: אוראל כהן

 

קלגנוב העיד במסגרת חקירת הפרשה בלהב 433, אך התיק בעניינו נסגר מחוסר עניין לציבור וחוסר ראיות מספיקות.

 

בחודש שעבר הגישה פרקליטות המדינה 2 כתבי אישום ראשונים במסגרת הפרשה נגד 10 מעורבים, בהם סגנית שר הפנים לשעבר פאינה קירשנבאום, ראש מטה ישראל ביתנו לשעבר, דאוד גודובסקי ומנכ"ל משרד החקלאות לשעבר רמי כהן.

 

קירשנבאום עומדת לדין, ביחד עם אחרים, על עבירות שחיתות חמורות ובהן עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים וכן הלבנת הון במסגרת הפרשה שכונתה "פרשת הכספים הקואליציוניים" או פרשה 242.

 

בתחילת החודש החל משפטם של הנאשמים עם הקראת כתב האישום נגדם. במהלך הדיון הורשע אפי פלס, ששימש כגזבר מטה בנימין במסגרת הסדר טיעון. במסגרת הסדר זה הודה פלס, המיוצג על ידי עו"ד ירון קוסטליץ, בעבירה של הפרת אמונים ללא רכיב מרמה כשהעבירות החמורות של שוחד והלבנת הון נמחקו. הוא צפוי לרצות עונש של עבודות שירות.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x