$
משפטיפ

טסים לחו"ל? 5 שאלות שאתם צריכים לשאול את עצמכם לפני הטיסה

הנסיעות לחו"ל בפתח וריח של חופשה באוויר. בקיץ הקרוב יעברו בנתב"ג ארבעה וחצי מיליון נוסעים. מלבד ההכנות הארוכות הכרוכות בנסיעה, יש צורך ברכישת פוליסת ביטוח שתגן עליכם ועל תכולת המזוודות שלכם

בשיתוף משפטיפ - ניר ריבק 16:2926.07.17

לא מעט אנשים טועים לחשוב שביטוח לחו"ל עושים רק אם מדובר בטיול אתגרי הכולל פעילויות מסוכנות העלולות לגרום לפציעות. אולם הדבר רחוק מלהיות נכון. ביטוח נסיעות לחו"ל הכרחי גם כשמדובר בנסיעות "רגילות". אומנם, מדינת ישראל מבטחת את אזרחיה במסגרת חוק ביטוח בריאות ממלכתי, אך כיסוי זה אינו תקף במדינה זרה. לרוב, מחירי הטיפולים הרפואיים לתיירים בחו"ל גבוהים ויקרים ולכן הכרחי לדאוג לכיסוי במקרי חירום. אחרי הכול, אף אדם אינו יכול להיות ערב לכך שלא יפצע. תאונות כמו: שבירת רגל, כוויות, חתכים, תאונות דרכים, התקפי לב ולא מדובר רק במצבים קשים אלא גם מצבי חולי וכאב שוטפים דוגמת כאבי שיניים, שפעת, דלקות שונות וכו'. כל אלה עשויים לקלקל את הטיול ולהסב נזק כספי אדיר.

 

מה סוג הטיול?

התאמת הביטוח לאופי הטיול היא תנאי הכרחי לסוג הכיסויים. למשל, אם אתם מתכננים טיול "אקסטרים" ביעד אזוטרי בדרום אמריקה או חופשת סקי בשוויץ, סביר להניח שתצטרכו ביטוח אחר לגמרי מאשר חופשה משפחתית בברצלונה או נופש "בטן -גב" ברודוס עם החבר'ה. כל הרעיון של הביטוח הוא הכיסוי שמגלם את מגוון הסיכונים הפיזיים ואת הסיכון לגניבת רכוש מעבר לביטוח הבסיסי. קיימים ביטוחים המעניקים כיסוי רחב יותר, הכוללים למשל שירותי חילוץ והצלה. בדרך כלל בחבילה הבסיסית לא כלולים – הטסה רפואית, הרחבת תקרת כיסוי להוצאות אשפוז, הרחבת כיסוי מטען, ספורט אתגרי ופעילויות אקסטרים, מקרים מיוחדים (כמו הריון), חילוץ והצלה, רעידות אדמה ועוד.

 

איפה ניתן לבטח?

לפי ההנחיות החדשות של המפקח על הביטוח ומשרד האוצר, ניתן לרכוש ביטוח נסיעות לחו"ל רק באמצעות חברת ביטוח או סוכן ביטוח. לכן מומלץ לתת עדיפות לחברה מוכרת ובעלת ניסיון שיש באמתחתה מגוון כיסויים ביטוחים העשויים להתאים לצורכיכם האישי.

 

כמה עולה ביטוח?

כאמור, ביטוח נסיעות כולל מגוון של מסלולים ובסכומים משתנים וזאת בהתאם להיקף הכיסוי הדרוש ונתוני המבוטח: גיל, מצב בריאותי ועוד.

 

לדוגמא טיול לאירופה למשך שבוע. בהנחה ומדובר באדם בריא בשנות השלושים לחייו - בחופשה "רגילה" המחיר ינועו בסביבות ה– 6 דולר ויכול להגיע עד ל- 32 דולר במקרה ומדובר בהרחבה מיוחדת של טיול "אקסטרים".

 

ניר ריבק ניר ריבק צילום: אלי מעייני

 

אולם, אין זה מספיק להשוות את המחיר, אלא חשוב בעיקר לבדוק את ההגבלות בפוליסה. יש לברר את מספר ימי האשפוז המכוסים בחו"ל, האם הכיסוי כולל כיסוי עלויות למלווה של המאושפז, אילו טיפולים רפואיים ואילו תרופות אינן נכללות וכו'. בנוסף, יש לבדוק אם אין בפוליסה מגבלה של מספר ימי אשפוז, והאם הפוליסה מכסה גם פניה לקבלת טיפול רפואי בחדר מיון ללא אשפוז, פניה לרופא משפחה בחו"ל, או פינוי חירום רפואי, תרופות, אביזרים (גבס, קביים, כיסא גלגלים) ועוד.

 

כך למשל, לכיסוי ביטוחי בגין אשפוז בחו"ל יש הגבלת סכום. לכן, אם היעד הוא לארצות בהן עלות האשפוז גבוהה במיוחד (למשל ארה"ב) מומלץ לרכוש פוליסה עם כיסוי ביטוח גבוה יותר. צריך לבדוק את סכום הכיסוי ליום אשפוז. יום אשפוז בארה"ב עשוי לעלות כ- 2,000 דולר ובאירופה כ- 1,000 דולר. אם הכיסוי הביטוחי המוגבל בסכום – נמוך מעלות האשפוז בפועל, יתכן מצב שבו המבוטח יצטרך להשלים מכיסו לתשלום עבור האשפוז.

  

חופשה. התאמת הביטוח לאופי הטיול היא תנאי הכרחי לסוג הכיסויים חופשה. התאמת הביטוח לאופי הטיול היא תנאי הכרחי לסוג הכיסויים צילום: שאטרסטוק

 

כיצד ניתן לבדוק את רמת השירות?

כדי שלא תגיעו למצב שבו תצטרכו עזרה אבל לא יהיה לכם עם מי לדבר, פשוט תתקשרו. בדקו כמה זמן עליכם להמתין עד המענה הראשוני של הנציג ותבררו האם מידת הזמינות היא 24 שעות ביממה ו- 7 ימים בשבוע. כמו כן, מומלץ בחום להקליט את השיחה עם המוכרן מטעם חברת הביטוח, על מנת להוכיח את שנאמר ונסגר בשיחה לגבי הכיסויים וגובה הפיצוי.

 

ניר ריבק, ריבק ביטוחים

 

למידע נוסף מילאו פרטיכם
*
*
* שדה חובה
שלחו
בטל שלח
    לכל התגובות
    x