מילאן מציגה: מסע הרכש הגדול ביותר בכל הזמנים של בעלים חדש בקבוצה
לא רק שלי יאנגהונג שילם 740 מיליון יורו עבור AC מילאן האיטלקית, הוא גם אחראי למסע הרכש הגדול ביותר בכל הזמנים של בעלים חדש בקבוצה: יותר מ-200 מיליון יורו והזרוע עוד נטויה
לא רק שלי יאנגהונג שילם 740 מיליון יורו עבור AC מילאן האיטלקית, הוא גם אחראי למסע הרכש הגדול ביותר בכל הזמנים של בעלים חדש בקבוצה.
- המעבר של הקיץ? בונוצ'י עובר למילאן. יובנטוס ואיטליה בהלם
- מזון לאוכלי נבלות
- הבעלים החדשים של מילאן מתכננים להנפיקה בבורסה
לפי הדיווחים באיטליה, אירופה וסין, יאנגהונג, דרך החברה שלו Rossoneri Sport Investment כבר התחייב לרכישת שחקנים ב-209.5 מיליון יורו - כולל לאונרדו בונוצ'י (42 מיליון יורו), אנדרה סילבה (38 מיליון יורו), פרנק קאסי (28 מיליון יורו) ואחרים. זה שם אותו כבעלים השנה הראשונה שמשקיע את הסכום הגבוה ביותר בשוק העברות השחקנים. לפי המנהל הספורטיבי של מילאן, מאסימיליאנו מיראבלי, המועדון צפוי לרכוש לפחות עוד שחקן אחד.
לשם השוואה, רומן אברמוביץ' השקיע בצ'לסי ב-2003/04, השנה בה רכש את המועדון הלונדוני, סכום של 167.5 מיליון יורו. דימיטרי ריבולובלב השקיע 160.7 מיליון יורו ברכש כאשר רכש את מונאקו ב-2013/14 וזהנג ז'ינגונג, הבעלים של אינטר מהעונה שעברה, השקיע 157.8 מיליון יורו ברכש.
גם השייח' מאנסור לא השקיע בסיטי בשנתו הראשונה באנגליה את הסכום שיאנגהונג השקיע במילאן כבר (ומתכנן להגדיל אותו עם רכישתם של חלוץ וייתכן של רנאטו סאנצ'ס הצעיר). השייח' מאנסור השקיע 157.3 מיליון יורו בשנתו הראשונה כבעלים של סיטי בעוד שפיטר לים, המיליארדר הסינגפורי, השקיע 143.7 מיליון יורו בשנתו הראשונה של ולנסיה.
קטאר, דרך QSI שרכשה את פריז סן ז'רמן, השקיעה "רק" 107 מיליון יורו בשנתה הראשונה כבעלים של הקבוצה הפריזאית בעוד שהבעלים האמריקאים של רומא, תומאס דיבנדטו, עשה רכש של 91.2 מיליון יורו ברכש.
על פניו מסע הרכש של מילאן לא מובן מאליו. הונו של יאנגהונג לא ידוע וכדי להשלים את רכישת המועדון הוא היה צריך לקחת הלוואה מחברת אליוט מנג'מנט שמעניקה הלוואות בריביות גבוהות. יאנגהונג צריך להחזיר לאליוט מנג'מנט יותר מ-200 מיליון יורו עד סוף 2018 כך שמסע הרכש של מילאן חייב לעשות את העבודה ולהבטיח לקבוצה מקום בליגת האלופות בעונה הבאה.