הורסקי: הגליל יהפוך למוקד חדשנות בינלאומי בתחום המזון
גיל הורסקי, מנהל בחברת מונדלייז העולמית, יהיה בין הדוברים בכנס "פוד-טק", שייערך החודש במכללה האקדמית בתל חי. "ההתפתחות הטכנולוגית של הפוד-טק תייצר מקומות תעסוקה נוספים בצפון הארץ, והדרישה לסטודנטים שלמדו את התחום תגדל בהתאמה", אמר.
בשיתוף המכללה האקדמית תל חי05.06.17
5.6.2017
ב-27 ביוני תקיים המכללה האקדמית תל חי כנס חדשנות מזון בנושא "טכנולוגיה פוגשת בריאות", במהלכו ידונו בין היתר במגמות שונות בתעשיית המזון הגלובלית, פיתוח מוצרים על ידי סטודנטים, הקמת מכון מזון ובמחקרים אחרונים בעולם המזון. גיל הורסקי, מנהל השיווק והחדשנות של חברת "מונדלייז" העולמית, העוסקת בין היתר בייצור ובשיווק של המותגים 'אוראו', 'מילקה' ו'טובלרון', יהיה בין דוברי הכנס וידון בין היתר בשילוב שוק טכנולוגיית המזון בתחומים נוספים.
"אנחנו צפויים לראות יותר מומחים מדיסציפלינות כמו גנטיקה, ביו-טק ופארמה משתלבים בשוק הפוד-טק, ומשיקים מוצרים וטכנולוגיות חדשות במהירות יחסית, מכיוון שהרגולציה בשוק הפוד-טק היא פחותה", מציין הורסקי לקראת הכנס. "אנו עתידים לראות מדענים משלבים את תחומי המחקר שלהם בתחום המזון ומעניקים לתחום זה נפח אחר שטרם נחשפנו אליו עד כה".
הורסקי. ירצה בכנס במכללה האקדמית תל חי
הזדמנות מצוינת להשתלב בעולם המזון
המכללה האקדמית תל חי ממלאת תפקיד מרכזי בהפיכת הגליל למרכז פוד-טק עולמי על ידי משיכת צעירים המעוניינים ללמוד ולהתפתח בעולם המזון. סטודנטים המעוניינים את ללמוד את עולם המזון יוכלו להשתלב בחוג 'מדעי המזון' שמציעה המכללה ולהתברג, למשל, כטכנולוג מזון באחת מחברות המזון הגדולות. בנוסף, סטודנטים בשנה השלישית לתואר יוכלו ללמוד לימודים מעשיים ומעמיקים במדעי המזון בתחומים מגוונים כמו תזונה, אנליזה של המזון, כימיה וביוכימיה של המזון ועוד.
"באזור הגליל קיימת קרקע יציבה להכשרת אקדמאים ולפיתוח מחקר המזון על ידי מכון חדשני שצפוי להיבנות במכללה האקדמית תל חי. מסלול הלימודים במדעי המזון הוא הזדמנות מצוינת עבור אותם צעירים להתנסות בעולם המזון, לצבור ניסיון תעסוקתי ולהשתלב בו עם סיום התואר. בעקבות כל אלה עתיד אזור הגליל להפוך למרכז פוד-טק עולמי", משוכנע הורסקי.
"לאזור הגליל יש יתרונות משמעותיים שיסייעו לו להפוך למרכז עולמי בכל הקשור לפוד-טק. ברור שהאזור צריך לקבל חיזוק ברמה הכלכלית, ולדעתי מכון המחקר במזון שיוקם במכללה האקדמית תל חי יהיה אבן שואבת שימנף את הגליל", מוסיף הורסקי.
ד"ר אופיר בנימין, ממארגני הכנס, המגיע מהחוג למדעי המזון במכללה האקדמית תל חי, אופטימי מאוד בכל הנוגע לתחום הפוד-טק והתפתחותו בצפון הארץ: "הממשלה מעניקה דחיפה גדולה לאקו-סיסטם בתחום הזה בישראל, על ידי הקמת מכון החדשנות והמחקר במזון שיוקם. המכון יספק מענה לחברות עולמיות וישראליות, שישתפו פעולה עם האקדמיה".
"זה הזמן הטוב ביותר לסטארט אפ בתחום הפוד-טק"
הורסקי מציע לסטודנטים של המכללה האקדמית תל חי, אשר יציגו את הפרויקטים שלהם במהלך הכנס, ליזום הזדמנויות ופתרונות כדי להשאיר את חותמם בעולם המזון. לטענתו, "חברות עולמיות גדולות, דוגמת 'מונדלייז' מחפשות בוגרי אקדמיה בתחום המזון, בעלי ניסיון בשוק העבודה בתחום, בדיוק כמו בתכנית שמציעה המכללה האקדמית תל חי. בנוסף, ההתפתחות הטכנולוגית בתחום זה אמורה ליצור מקומות תעסוקה נוספים, בעיקר בצפון הארץ, והדרישה לסטודנטים שלמדו את התחום תגדל בהתאמה".
הורסקי: "עכשיו זה הזמן של סטארט-אפים להיכנס לפוד-טק"
"עכשיו זהו הזמן הטוב ביותר להקמה של חברות הזנק העוסקות בפוד-טק", אומר הורסקי. "בהשקעה לא גדולה, יזמים בעלי רצון ויצירתיות מתאימים עשויים בהחלט להותיר חותם גדול בעולם המזון.
מה שעליהם להבין הוא את הבעיות שאיתן מתמודדים הצרכנים ואת הפתרון שהם צריכים לסלול. כך הם יצליחו".
הרצאתו של הורסקי תהיה בנושא מגמות חדשניות בתעשיית המזון הבינלאומית, ולאחריו ייערך פאנל בהנחייתו של הורסקי בנושא "חדשנות בתעשיית המזון בשילוב עם האקדמיה". המשתתפים בכנס יזכו לשמוע על מכון המזון וחממת הפוד-טק בגליל, הנחשבת לראשונה מסוגה בישראל.
הכנס בהשתתפותו של הורסקי ייערך ב-27 ביוני בין 9:00 ל-17:00 במכללה האקדמית תל חי.