החותמת הסופית על הכישלון של ארנה: יחדל להיות קניון - ישמש כמתחם למשרדים ופנאי
הקניון שהוקם במקור על ידי מוטי זיסר ב-2003 בהשקעה של 150 מיליון דולר לא הצליח להתרומם, ועבר ידיים כמה פעמים. כעת מעוניינת הבעלים הנוכחית שלו, קרן ריאליטי, לשנות את ייעוד הנכס למתחם תעסוקה, שיכלול גם שטחי הסעדה
כל המאמצים להחיות את קניון ארנה עלו בתוהו - וכעת משלימים בעליו הנוכחיים עם רוע הגזירה והופכים אותו מקניון למתחם המשלב משרדים, מסחר, מסעדות וחללי תרבות ופנאי. שנה לאחר שרכשה קרן ריאליטי של מיקי ורדי (לשעבר ראש רשות מקרקעי ישראל) את קניון ארנה בתמורה ל-335 מיליון שקל, היא נערכת לשנות את ייעוד הנכס ממסחר בלבד לשימוש מעורב. ההחלטה התקבלה נוכח הירידה בתפוסה ובהכנסות הקניון.
- ארנה חייבת למכור את הקניונים; הפסידה 72 מיליון שקל ב־2016
- שותף המיעוט של ארנה בקניון בנהריה: אסור למכור את הנכס
- נניקשווילי לדירקטוריון ארנה: לא להעניק בלעדיות לריט 1
כחלק מתהליך גיבוש הקונספט ובניית המתחם החדש, מינתה קרן ריאליטי את מירית בכר כמנכ"לית המתחם. בכר שימשה בעבר כמנכ"לית מרכז הירידים בתל אביב ובנתה במהלך כהונתה את ביתן 2 בהיקף של כ-400 מיליון שקל. כחלק מתהליך יצירת הקונספט החדש, בחרה הקרן צוות היגוי של יועצים חיצוניים מתחומים שונים, אשר אמונים על תהליכי מיתוג, שיווק ופרסום לטובת המתחם המחודש.
קרן ריאליטי של השותפים מיקי ורדי, אסף ורדי, אוהד רוזן ושלמה גוטמן, עוסקת בתחום השבחת נדל"ן ופועלת לפיתוח עירוני בנכסיה תוך שיתוף פעולה עם הרשויות השונות. על משקיעי הקרן נמנים גופים מוסדיים, אוניברסיטאות ומשקיעים פרטיים ישראלים וזרים.