המנהל המיוחד מבקש לאסור על אשתו של אליעזר פישמן לבצע פעולות בנכסיה
עו"ד יוסף בנקל מבקש למנוע מצב שבו נכסיה של טובה פישמן ישמשו לפירעון חובותיו של איש העסקים לנושיו ו"ישמשו חלילה, צינור מילוט והברחת נכסים"
16:1229.12.16
המנהל המיוחד לנכסיו של איש העסקים אליעזר פישמן, עו"ד יוסף בנקל, מבקש להוציא צו שיאסור על אשתו, טובה פישמן, לבצע פעולות בנכסיה המוערכים בעשרות מיליוני שקלים. "כל רכוש בני הזוג הנו פרי מאמץ משותף שנצבר במהלך חיי הנישואין, בד בבד עם פירות ההנאה, נזקפים לחובתה של אשת החייב גם חובות החייב, אשר נוצרו עקב אותה פעילות משותפת".
על פי הבקשה, אליעזר וטובה פישמן נשואים כ-50 שנים וניהלו משק בית משותף כאשר כל הונם ונכסיהם נוצרו ונצברו במהלך שנות הנישואין. לטענת עו"ד בנקל, בעיון בהצעת הסדר הנושים שהגיש פישמן בתחילת החודש "בולטת העובדה כי החייב והמשיבה מנסים ליצור מראית עין של הפרדה, מלאכותית בעליל, בין נכסיו ל'נכסי אשתו'", נכתב בבקשה. "מהסדר הנושים עולה כי בית המגורים בו מתגוררים הוא והמשיבה, מזה עשרות שנים רשום על שמה של המשיבה לבדה. על כן לשיטתם היא תעמיד אותו למכירה ו" תפריש", אך חלק זעיר מתמורת המכירה לטובת ההסדר המוצע". שוויו של בית מגוריהם בסביון מוערך בעשרות מיליוני שקלים.
קראו עוד בכלכליסט:
- צו כינוס נכסים לאליעזר פישמן; עו"ד יוסף בנקל מונה למנהל המיוחד
- ברגע האחרון פישמן טוען: אין לי חוב למס הכנסה
- הסדר הנושים שמציע פישמן יעלה לדיון בשבוע הבא
נשיא בית המשפט המחוזי, השופט איתן אורנשטיין, קבע את הדיון בבקשה ל-8.1.17 בנוכחות הצדדים.
"בית המשפט מתבקש להורות לאשת החייב להימנע, בעצמה או באמצעות מי מטעמה, מהוצאת הנכסים מרשותה, שעבודם או משינוי מצבם או שינוי מצב הזכויות בהם, לרבות התקשרות עם צדדים שלישיים בנוגע לנכסיה, בארץ ובחו"ל", כתב בבקשתו עו"ד יוסף בנקל. עוד נכתב כי בית המשפט מתבקש להורות לאשתו של פישמן לא למשוך או להעביר כספים מחשבונות הבנק שלה, אלא למטרת "כיסוי דמי מחייתה ומחיית החייב".
עו"ד בנקל ביקש כי הצו הזמני יעמוד בתוקפו עד לסיום הליכי פשיטת הרגל או עד למתן החלטה אחרת.
פישמן בביהמ"ש. בנקל מנסה למנוע הברחת נכסים צילום: אוראל כהן
עו"ד בנקל מבקש שלא לאפשר מצב בו נכסי אשתו של פישמן לא ישמשו לפירעון חובותיו לנושיו ו"תחת זאת ישמשו, חלילה, כצינור מילוט והברחת נכסים האמורים לשרת חובות אלה".
"התרחבות עסקי משפחת החייב, בוצעה באמצעות הקמת מבנה סבוך ומורכב של חברות אחזקה חברות בנות, נינות ובנות נינות, כאשר חלק ניכר ממניות חברות האחזקה הניצבות בראש "פירמידת" החברות שבשליטתו הישירה או העקיפה של החייב, נרשם על שם אשתו", נכתב. לפי הבקשה, מעבר לחברות, אשתו של פישמן מחזיקה בעצמה ויחד עם פישמן בכנסי מקרקעין שונים בארץ ובעולם וכן מחזיקה לבד ועם אחרים בחשבונות בנק כספים וניירות ערך בהיקף של מיליוני שקלים.
"כך הלכה למעשה, אשת החייב מחזיקה היום בנכסים אשר למיטב ידיעת המבקש אינם משועבדים לצדדים שלישיים ואשר ערכם מסתכם, בהערכה זהירה, בעשרות רבות של מיליוני שקלים וכפי הנראה, אף למעלה מכך, כאשר חלקם נזיל וניתן להשתמש בו באופן מידי", כותב עו"ד בנקל. וטוען כי "כל רכוש בני הזוג הנו פרי מאמץ משותף שנצבר במהלך חיי נישואין ממושכים ותקינים, כאשר בד בבד עם פירות ההנאה מהמאמץ המשותף, נזקפים לחובתה של אשת החייב, בחלקים שווים, גם חובות החייב, אשר נוצרו עקב אותה פעילות משותפת".