$
משפטיפ

"בכל פעם שאני מצליחה לאחד בין בני זוג אני יודעת שבחרתי בתחום הנכון"

בראיון למשפטיפ מספרת עו״ד ניצן הראל, שותפה במשרד 'הראל נבון', על הסיפוק האדיר מהעיסוק בתחום בו בחרה ועל כוחה של רגישות ואהבה

בשיתוף משפטיפ - יעקב סלע 09:2915.11.16

"האהבה אולי עיוורת אך משרד הפנים לא". את המשפט הזה ומשפטים דומים נוספים ודאי יאמרו בשיחה קצרה עם עורכת הדין ניצן הראל העוסקת במשפט המנהלי. הראל, ששמה שגור בפיו של כל בקר גבולות, רגילה להקפצות באמצע הלילה. מסורבי כניסה לישראל וקרוביהם, פליטים, עובדים זרים ועוד, פונים אליה בתקווה שתעזור להם לקבל את האשרה לה הם מייחלים וזקוקים ועם התוצאות המדהימות קשה להתווכח.

 

ניצן הראל שותפה במשרד 'הראל נבון עורכי דין' העוסק בתחום האזרחי- מנהלי, בדגש על דיני נגישות- זכויות הנכים בישראל והתנהלות אל מול משרד הפנים בהסדרת מעמד וההגירה לישראל".

 

מהו תחום עיסוקך?

"לצד מתן שירות בתחום האזרחי וכתחומי עיסוק מרכזיים במשרד, אנו מעניקות ללקוחותינו כלים להתמודדות עם דרישות הרשויות הנובעות מהגשת בקשות ועתירות בעניין הסדרת מעמד זרים בישראל ובמתן כלים להתמודדות עם מצבים שעניינם בתחום דיני הנגישות לנכים, אשר המודעות אליו הולכת וגוברת בשנים האחרונות.

מי שאינו בקיא ברזי התחום, לא תמיד מודע לזכויות, החובות והדרישות המוטלות עליו, בהתאם לנהלי הרשויות. תפקידנו לפשט את ההליכים ולהנגיש אותם עבור הלקוחות."

 

עו"ד ניצן הראל: "את הצעדים הראשונים בתחום המשפט עשיתי כבר במהלך הלימודים" עו"ד ניצן הראל: "את הצעדים הראשונים בתחום המשפט עשיתי כבר במהלך הלימודים" צילום: נועה לוסקי

 

האמת שהגעת למקצוע כי:

״במקצוע עריכת הדין בחרתי מהסיבה שמדובר במקצוע רחב המאפשר לעוסקים בו לבחור, כל אחד על פי נטיית ליבו וכישוריו, את התחום המתאים לו ביותר. התחומים מגוונים ובעליי ייחודיות השונה מאוד מתחום אחד לאחר".

 

 

מי היה הראשון שנתן לך הזדמנות?

"את הצעדים הראשונים בתחום המשפט עשיתי כבר במהלך הלימודים, בטרום התמחות במסגרת קליניקה משפטית בה עבדתי במשך כשנה בביהמ"ש, אצל כבוד השופטת לימור בן שמן. במהלך השנה השופטת והעוזרת המשפטית שעבדה עמה, חשפו בפניי את ההבדלים שבין התאוריה והפרקטיקה, "נכנסתי לאווירה" ולמדתי המון. אפשר לומר שבמהלך השנה הזו נדבקתי ב"חיידק" וכבר אז ידעתי שאת ההתמחות אעביר כעוזרת משפטית.

 

נפלה בחלקי הזכות לעבוד כמתמחה אצל כבוד השופטת שרון הינדה. במהלך ההתמחות קיבלתי כלים להמשך העבודה כעורכת דין, הקפדתי להיכנס לדיונים רבים, מסוגים שונים, גם אצל שופטים נוספים שעסקו בתחומים מגוונים ובעיקר ביקשתי ללמוד, להבין באיזה תחום ארצה להתמקצע ולקבל דגשים על חשיבות הפרטים הקטנים שלא פעם, יכולים להטות את הכף לטובת צד זה או אחר, בהם אני משתמשת עד היום".

 

ספרי על תיק מכונן:

"עם פתיחת המשרד, הגיע לקוח צעיר, עולה חדש, שעזב את משפחתו במדינת מוצאו ועלה לבדו לישראל על מנת לשרת בצבא ולהשתקע בארץ. הלקוח סיפר שהכיר באמצעות האפליקציה "אינסטגרם" בחורה המתגוררת במדינה מרוחקת מעבר לים. במשך תקופה ארוכה ניהלו השניים קשר וירטואלי שכלל התכתבויות ושיחות טלפוניות עד שהחליטו להיפגש במקום מגוריה המרוחק. הבחור הישראלי טס שעות ארוכות, הכיר את משפחתה ושניהם קיבלו את ברכתם להמשך הקשר הזוגי שהלך והתהדק גם לאחר חזרתו של לישראל וכנגד כל הסיכויים. לימים, עקב רצונם של הזוג להמשיך ולבנות זוגיות ומשפחה והקושי של הבחור לעזוב את מקום עבודתו, ביקשו השניים להזמין את הגברת לחיות עמו בישראל או אז נתקלו בסירוב הרשות, עקב הנהלים להזמנת בת זוג זרה, שכן אלו נקבעו לפני שנים, לא עודכנו עם ההתפתחות הטכנולוגית ולא הכירו בקשר זוגי שהחל ורקם עור וגידים כקשר וירטואלי.

 

לאחר התערבות המשרד, ורגע לפני שהתייאש החליט לרדת מהארץ על מנת שיוכל להתאחד עם אהובתו, התירה הרשות הזמנתה של בת זוגו לישראל והיא קיבלה אשרת שהייה ועבודה. לאחר הגעתה לישראל, וה"איחוד" בין בני הזוג, הבנתי שאני בתחום הנכון.״

 

בשורה התחתונה, אני הכי אוהבת בתחום שלי:

״כדוגמא אחת מיני רבות, מתחום ההגירה והסדרת המעמד, כשרשות מקבלת ומאמצת את גרסת וטענות המשרד, תוך הבנה כי נסיבות חייהם של אנשים, מציבות לעיתים סיטואציות שאינן מתיישבות באופן דווקני עם הדרישות והנהלים.

 

מאחר והמקרים בהן אנו עוסקות, נוגעים לזכויות האדם הבסיסיות ביותר - כזכות לחיי משפחה, אשר יש בהן השפעה ישירה על חיי הלקוחות: אם אדם אשר הגיע לביקור בישראל יגורש חזרה אל מדינת מוצאו, אם אזרח/ית ישראל יוכלו להזמין את בני/ות זוגם (לעיתים בני זוגם להם נישאו) לחיות עמם בישראל, ואם יוכל להמשיך לשהות בישראל ולעבוד, אם העובד הסיעודי המסור יוכל להמשיך ולסעוד בן משפחה אהוב, אם זר שבני משפחתו חיים ומתגוררים בישראל יגורשו ועוד דוגמאות רבות, לכן אין סיפוק וסימן שאנו עוסקות בתחום הנכון, יותר מה"שקט" שניתן ללקוחות, אשר התקשו, וחלקם אף התייאשו מההתנהלות והדרישות המסועפות שהציבה בפניהם הרשות.

 

אלמלא היית עורכת דין וודאי היית:

״אני חושבת שהתשובה לכך היא דיילת אויר. זו גם הייתה עבודתי הראשונה לאחר סיום השירות הצבאי.נסיעות וטיולים תמיד מטעינים עבורי את המצברים. אני אוהבת את קצב החיים ואת הגיוון , את העובדה ששום יום אינו לא דומה למשנהו, את ההכרות עם אנשים חדשים, עם תרבויות ואת הביקורים במקומות חדשים כמעט בכל משמרת (טוב, לא בכל משמרת...)״.

 

מה המוטו שלך?

"אנו נולדים, אנו מתים; וביניהם מוטב שנעשה כמה דברים״.

(פרנסיס בייקון)

 

ובנימה אישית - טיפ קטן וחשוב:

״כפי שלא היית מנסה לבצע עקירה של שן בעצמך אלא היית פונה לאיש מקצוע על מנת שלא לגרום לנזק בלתי הפיך, כך מומלץ לעשות כשעולה צורך בטיפול משפטי וכמו שיש רופאים עם התמחות בתחומים מסוימים, כך גם "בעולם עורכי הדין". לכן, כאשר יש צורך בטיפול משפטי, מומלץ לקבל ליווי או לכל הפחות ייעוץ מעורך דין הבקיא ובעל ניסיון בתחום הנדרש לפני ביצוע פעולות.״

 

 

לפרטים נוספים לחצו כאן
*
*
* שדה חובה
שלחו
בטל שלח
    לכל התגובות
    x