$
אוכל

טופיה: לאכול עם העיניים

בטופיה, היוגורטייה של ערן שוורצברד בתל אביב, לומדים היטב שבסביבת שפע צריך בעיקר להתאפק

ענת ברזילי 09:0628.08.16

היוגורטיות אינן עוד טרנד חולף, הן כאן בשביל להישאר. סוד הקסם שבמקפא היוגורט טמון אולי במודעות העולה וגוברת לבריאות או בהנאה שבבחירת תוספות שונות בכל פעם. והנה ברחוב בן יהודה בתל אביב נפתחה לפני שלושה שבועות יוגורטריית־שף חדשה ושמה טופיה, שבה הלקוחות בוחרים מנה לפי גודל ומעמיסים בשיטת אכול כפי יכולתך.

 

מלווה בשני חברים (היא טבחית מדופלמת, הוא אופה) התחלנו במלאכה: שולחן גדול עמוס עשרות מינים של Topings מוצב בכניסה לחלל, מולם ספונים בתוך מכלי נירוסטה גדולים שישה סוגי יוגורט: תות, מנגו, חמאת בוטנים, יוגורט טבעוני (מחלב קוקוס), יוגורט עם תחליף סוכר לרגישים לסוכר וכמובן יוגורט טבעי. לא עמדנו בפיתוי ולקחנו את המנה הגדולה ביותר (43 שקל), שמציעה תחתית עוגה (בראוניז, ופל בלגי או סברינה) בכוס XL ויוגורט לבחירה; תוספת 3 שקלים מקבלים רוטב במבחנה.  

טופיה. בניית מנה טובה היא סוג של אמנות טופיה. בניית מנה טובה היא סוג של אמנות צילום: אוראל כהן

 

ניסיתי להיצמד לקו סולידי: סברינה, אגסים ביין, יוגורט טבעי ופירורי עוגת שוקולד, אך לא התאפקתי והעמסתי על הדרך גם יוגורט מנגו, קוקוס קלוי, רוטב פררו רושה ועוגיות מרנג קטנטנות. שילוב המנגו ורוטב הפררו רושה לא היה מוצלח. שאר המנה היתה טעימה וסיפקה את הרצון במתוק. חברתי הטבחית בחרה בסברינה, יוגורט ללא סוכר (חשבה שהוא ללא תוספת טעם מתוק והתבדתה), אננס (משומר), אבטיח ונקטרינה חתוכים, רוטב פירות, פניני שוקולד, קרמבלס, אגוזי מלך (ממותקים) וסירופ קרמל מלוח (טעמו טעם של ריבת חלב ולא של קרמל מלוח). המנה שלה היתה אובר־דוז של מתוק, הסוכר איחד את כל הטעמים ולא ניתן היה להבחין בדבר. חברנו האופה, למוד ניסיון, שינס מותניים וחש למשימה. הוא הבין

שיש לפניו אתגר - לבנות מנה מאוזנת - ולכן חשב פשוט: שוקולד (תחתית בראוני) יוגורט טבעי ופירות (בננה עם קוקוס קלוי וענבי קרימזון אדמדמים וטעימים). המנה היתה מוצלחת מאוד עד שהחליט לשפוך עליה את כל רוטב הקפה- שהשתלט עליה במרירות.

 

כמה מסקנות שיצאנו איתן מטופיה: לכל מנה אורבת הסכנה שבהגזמה. בניית מנה טובה היא סוג של אמנות. התפקיד של מי שבדרך כלל נמצא בצד השני של הדלפק הוא לרסן אותנו ואת העיניים הגדולות שלנו, תפקידו להגיש מנה שהיא בדיוק במידה, שתספק את החך במרקמים ובטעמים שהולכים טוב זה עם זה. זו אחריות גדולה. ולכן בהיעדרו מוטב שהיתה רשימת המלצות לשילובים טובים. המלצתי השנייה היא להפחית בסוכר, לא רק מטעמי בריאות, אלא גם כדי להצליח ליצור טעם עשיר ומגוון בחך. אין צורך לפחד מהמר, החמוץ, החריף והמלוח.

 

עם כל מה שנאמר, בטופיה יש תחושה של חוויית ילדות עם אפשרויות אינסופיות, ווילי וונקה וצ'רלי בממלכת השוקולד בקטנה. אנחנו נותנים צ'אנס נוסף.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x