$
המדריך

הסוללה נגמרת באמצע היום? אתם כנראה מטעינים את הטלפון שלכם לא נכון

לפי חברת הסוללות קאדקס, הטענה של הסמארטפון במהלך הלילה ולאחר שהוטענה במלואה פוגעת בסוללה, בניגוד למה שנהוג לחשוב. הנה מה שאתם צריכים לעשות כדי לשמור על ביצועי הסוללה בסמארטפון

שירות כלכליסט 22:2118.07.16

אנחנו לא צריכים לספר לכם כמה זה מעצבן כשהסוללה של הסמארטפון נגמרת באמצע היום, אבל לפי דיווחים ייתכן שזה קורה באשמתכם, כי רובנו לא יודעים איך להטעין את הטלפון בצורה נכונה. למשל, אחת ההנחות הרווחות היא שהטענת הסמארטפון לפרקי זמן קצרים תגרום נזק ארוך טווח לסוללה, ולכן עדיף להטעין את המכשיר רק כשהסוללה קרובה לסיום. אבל מתברר שזו הנחה שגויה ביותר. גילינו, במדריך הביקורות והטיפים מעולם הטכנולוגיה כי חברת הסוללות קאדקס הקימה אתר בשם אוניברסיטת הסוללות (Battery University), אשר מסביר כיצד סוללות ליתיום – יון במכשירי הסמארטפון רגישות ל"מצבי לחץ", ובדומה לבני אדם, תקופות לחץ ממושכות יכולות לפגוע באריכות החיים של הסוללה.

 

 

לכן, אם אתם רוצים לשמור על הסוללה בכושר שיא ולעבור את היום מבלי לדאוג שתיגמר לכם הסוללה, יש כמה דברים שאתם יכולים לשנות בהתנהלות שלכם:

 

אל תשאירו את הטלפון בהטענה אחרי שהסוללה התמלאה:

לפי האתר, השארת הטלפון בטעינה גם לאחר שהסוללה התמלאה, כמו שקורה כשמטעינים את הטלפון לאורך כל הלילה, פוגעת בסוללה בטווח הארוך. ברגע שמסומן כי הסוללה 100% מלאה, היא נכנסת למצב של לחץ גבוה, שפוגם בחיבורים. "כשהסוללה מלאה לגמרי הוציאו את המכשיר מהמטען", מדגישים באתר. "זה כמו להרגיע את השרירים אחרי אימון כוח". הרי גם אתם תהיו אומללים אם תתאמנו ללא הפסקה במשך כמה שעות רצופות.

 

 

 צילום: שאטרסטוק

 

אל תטעינו את הסוללה עד 100%:

על פי האתר, "סוללות ליתיום – יון לא צריכות להיות מוטענות לגמרי, וזה גם לא מצב רצוי. עדיף למעשה לא להטעין עד הסוף, מכיוון שהמתח הגבוה שוחק את הסוללה בטווח הארוך. מספיק שתטעינו את הטלפון בכל פעם שיש לכם הזדמנות במהלך היום, ואז לא אמורה להיות לכם בעיה.

 

תטעינו את הטלפון בכל הזדמנות:

מתברר שהסוללות של מכשירי הסמארטפון שמחות הרבה יותר אם מטעינים אותן כמה פעמים לאורך היום לזמן קצר, מאשר אם מטעינים אותן למשך שעות ארוכות לאחר שהן מתרוקנות. התרחיש הטוב ביותר הוא להטעין את הטלפון לאחר שהתרוקנו רק 10%. זה כמובן לא פרקטי במיוחד, לכן תסתפקו בהטענת הטלפון בכל פעם שיש לכם הזדמנות. זה בסדר גמור להטעין ולהוציא מהטענה מספר פעמים במהלך אותו היום. בצורה כזו הסוללה תפעל בצורה אופטימאלית לאורך זמן ארוך יותר, והמכשיר יישאר טעון לאורך היום.

 

 

שמרו את הטלפון במקום קריר:

הסוללות של מכשירי הסמארטפון כל כך רגישות, שאפילו באפל עצמה ממליצים להסיר כיסויים מסוימים שמבודדים חום בעת הטענת האייפון. "אם אתם מבחינים שהמכשיר מתחמם בעת ההטענה, קודם הוציאו אותו מהכיסוי", ממליצים. לעומת זאת, אם אתם מסתובבים בחוץ בשמש הקופחת, תכסו את המכשיר וכך תשמרו על בריאות הסוללה שלו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x