הג'יפ של ענבל אור צפוי להימכר תמורת 520 אלף שקל
בנק מזרחי טפחות והכונס הזמני לנכסי ענבל אור מצאו קונה לג'יפ שלה, וכעת הם מבקשים את אישור ביהמ"ש למכירה; מדובר בהצעה הגבוהה ב-11% מהערכת שווי השמאי למימוש מיידי
- עו"ד איתן ארז לביהמ"ש: "דו"ח הנכסים של ענבל אור - פיסת נייר חסרת ערך"
- הרוכשים בפרויקט "אור על הפארק": למכור את דירותיה של ענבל אור
- כונס הנכסים הזמני של ענבל אור: להוציא לה צו מאסר
לפי המפרק הזמני שמונה לאור, עו"ד איתן ארז, ועורך הדין מטעם בנק מזרחי, עו"ד עמית פינס, שמונו ככונסים לצורך מימוש הג'יפ היוקרתי, מדובר בהצעה הגבוהה ב-11% מהערכת שווי השמאי למימוש מיידי.
הריינג' רובר מודל 2014 של יזמת הנדל"ן נרכש לפני כשנתיים ב-858 אלף שקל וצבר עד כה 30,500 קילומטרים. לצורך רכישת הרכב לקחה אור סיטי מהבנק הלוואה בגובה של 600 אלף שקל והג'יפ שועבד לטובת הבנק כבטוחה להחזרת ההלוואה. אור, כך לפי בקשת הבנק, פרעה רק חלק מההלוואה ועל כן ביקש הבנק למכור אותו ולפרוע את יתרת החוב כלפיו.
לפני כחודשיים פנה נציג הבנק לבית המשפט וביקש לממש את הרכב המשועבד לו. השופט איתן אורנשטיין, הורה לעוה"ד פינס וארז להתחיל בהליכי מכירה של הג'יפ ואלה פרסמו הזמנה להציע הצעות רכש ובהמשך קיימו התמחרות בין המציעים.
בסך הכל הוגשו לכונסים 27 הצעות והתמחרות עצמה הגיעו 14 מציעים בסכום התחלתי של 360 אלף שקל. במהלך ההתמחרות נותרו 3 מציעים ולקו הסיום הגיע מרדכי פינס. גובה הצעתו הסופית של פינס עומדת על 520 אלף שקל. לפי הערכת השמאי, שווי הרכב בהתאם למחירון עומד על 589 אלף שקל אולם בניכוי הפחתה של מימוש מהיר יורד שוויו ל-471 אלף שקל.
כעת מבקשים הכונסים כי בית המשפט יאשר את המכירה. בשל העובדה כי הזוכה בהתמחרות נושא את אותו שם המשפחה של נציג הבנק – פינס – הובהר לבית המשפט כי אין בין השניים כל קשר משפחתי וכי הם מעולם לא נפגשו לפני קיום ההתמחרות ואינם מוכרים זה לזה.