בלעדי לכלכליסט
אלקטרה תסגור עוד 5 סניפים של שקם אלקטריק
הקבוצה ממשיכה באסטרטגיה של יציאה מקניונים ומרכזים מסחריים ותסגור עוד סניפים הפסדיים, בין היתר בקניון איילון בר"ג
אלקטרה מוצרי צריכה ממשיכה לסגור סניפים של שקם אלקטריק. ל"כלכליסט" נודע כי חמישה סניפים נוספים של רשת מוצרי החשמל צפויים להיסגר. הרשת מנתה בשיאה 45 סניפים ולאחר הצמצום הנוכחי תמנה 17 סניפים בלבד.
- גסיסה אטית: זאב קלימי מחסל עוד שני סניפים של שקם אלקטריק
- רבעון COOL: אלקטרה צריכה עברה לרווח בזכות המזגנים
- מנהלי מחסני חשמל יקבלו את הניהול גם על שקם אלקטריק
שניים מבין הסניפים שייסגרו ממוקמים בקניונים, וסגירתם תואמת את האסטרטגיה שעליה הצהיר לאחרונה זאב קלימי, מנכ"ל אלקטרה, שלפיה החברה תסגור חנויות בקניונים בשל שכר הדירה הגבוה וחוסר הרווחיות. קלימי אף התבטא בחריפות נגד בעלי הקניונים וקרא לקמעונאים אחרים לברוח גם כן מהקניונים — הצהרה שגררה את מליסרון לתבוע את אלקטרה ובכיריה ב־3.4 מיליון שקל בטענה להפרה של חוזי שכירות. התביעה צפויה להסתיים בפשרה בין הצדדים.
אחד הסניפים שייסגרו ממוקם בקניון הדר בשכונת תלפיות ירושלים, שם הסתיים החוזה ואלקטרה בחרה שלא לחדשו ולסגור את החנות. בנוסף, ייסגרו הסניף בקניון איילון רמת גן וחנות בפאוור סנטר רגבה שתוסב לסניף של מחסני חשמל. כמו כן, אלקטרה מנהלת מו"מ לקראת סגירת הסניפים בנכסים ברעננה ובעפולה, שם פועלים סניפי רחוב. עם פרסום דו"חות החברה במאי מסר קלימי כי בהמשך צפויה להיסגר גם חנות שקם אלקטריק בקניון מלחה בירושלים. לפני כחצי שנה נסגרו גם הסניפים של שקם בפארק מת"ם בחיפה ובזכרון יעקב.
בשנתיים האחרונות סגרה אלקטרה מוצרי צריכה כ־30 סניפים, מתוכם 15 סניפים בשנה האחרונה, רובם תחת המותג שקם אלקטריק שמוקמו בעיקר בקניונים. המחיר הממוצע לפריט בשקם אלקטריק הוא גבוה יותר ממחיר הפריט במחסני חשמל, והרשת פונה לקהל יעד שונה שלא מחפש מחיר נמוך. גורמים בענף החשמל טוענים כי "המרוויחות העיקריות מסגירת המותג הן רשת א.ל.מ ורשת טרקלין חשמל, שפונות לאותו קהל יעד שאליו פונה שקם אלקטריק, ובשנה האחרונה התחזקו. ברמת המודעות נמצאת במקום הראשון מחסני חשמל, אחריה רשת א.ל.מ ואחריה שקם אלקטריק. שקם נמחקת לאט לאט והחנויות הטובות הופכות למחסני חשמל, אבל העוגה נחלקת באופן שונה והקהל שחיפש את שקם לא עובר לקנות במחסני חשמל, אלא בא.ל.מ ובטרקלין, שממותגות גבוה יותר".
אלקטרה מוצרי צריכה סיימה את הרבעון הראשון של 2016 עם ירידה של כ־1.8% בהכנסות שהסתכמו ב־629 מיליון שקל — ירידה שנבעה בעיקר מקיטון במכירות רשתות הקמעונאות מחסני חשמל, שקם אלקטריק ואייס אוטודיפו, כתוצאה מעיתוי חג הפסח שחל השנה ברבעון השני. הרווח התפעולי של אלקטרה ברבעון גדל ב־140% והסתכם ב־31 מיליון שקל.
מאלקטרה נמסר בתגובה: "שקם אלקטריק תמשיך ליישם את אסטרטגיית הכדאיות, תצמצם סניפים במקומות שלא מספקים את התנאים הראויים להצליח ותפתח במקומות נגישים לא פחות שמאפשרים להציע לצרכן את המחירים הנמוכים ביותר בענף".