מדוע העולה החדשה לבונדסליגה היא הקבוצה השנואה בגרמניה?
RB לייפציג מייצגת את כל מה שאוהדי הכדורגל בגרמניה שונאים. האם כדורגל טוב והתמודדות עם באיירן מינכן על תואר האליפות ישנו את זה?
עונת הבונדסליה הנוכחית עוד לא הסתיימה ועונת 2016/17 במרחק יותר משלושה חודשים משריקת הפתיחה שלה, אבל כבר עכשיו ברור מי תהיה הקבוצה השנואה ביותר בליגה. לא, לא באיירן מינכן - האלופה בפעם הרביעית ברציפות שתנסה לקחת אליפות חמישית ברצף עם קרלו אנצ'לוטי על הקווים. הקבוצה השנואה ביותר תהיה העולה החדש - RB לייפציג, שמייצגת בעיני אוהדים רבים "כדורגל מודרני" ואת כל מה שרע בו.
הקבוצה שנתמכת על ידי Red Bull, חברת משקאות האנרגיה האוסטרית, שנואה מאז שהוקמה ב-2009 מאחר שהיא מייצגת את מסחור הכדורגל הגרמני לקצה.
למה היא מייצגת זאת יותר מקבוצות אחרות בבעלות חברות ענק כמו וולפסבורג (פולקסווגן) או לברקוזן (באייר)? כי RB לייפציג הוקמה בדרך לא דרך מבחינת הגרמנים. על פי חוק, קבוצות צריכות להיות בבעלות 50% פלוס מניה של חברי מועדון. חברי המועדון של לייפציג הם "עובדי רד בול", שהקימו מועדון על ידי איחוד שתי קבוצות כושלות בלייפציג. זאת בניגוד לוולפסבורג ולברקוזן שהוקמו על ידי עובדי המפעלים בערים אלה ולא עובדי חברות שאינן גרמניות.
עם זה לא מספיק, רד בול השקיעה מיליונים באקדמיה ובסגל המועדון, שעלה מהליגה החמישית לבונדסליגה בשבע שנים. הקבוצה עשתה זאת בסיועו של הג'נרל מנג'ר-מאמן ראלף ראגניק, שהוא אחד מהמאמנים המוערכים והמשמעותיים ביותר בכדורגל הגרמני. היא עשתה זאת על ידי רכישת שחקנים "שהיו אמורים" לשחק בבונדסליגה - כגון דייוי סלקה, החלוץ המוכשר שירד מהבונדסליגה לבונדסליגה 2 עבור חופן של יורואים.
כמו כן, אוהדי רד בול נתפסים כ"לקוחות". אין תרבות אוהדים אמיתית ב-RB לייפציג, שכמעט כל אוהדיה מגיעים מפרברי העיר. RB לייפציג היא עסק לכל דבר ואוהדי הכדורגל בגרמניה, "שיהרגו אותך אם תקרא להם לקוחות" (לפי מנהל השיווק של בורוסיה דורטמונד, קרסטן קרמר), שונאים זאת.
הם שונאים את RB אפילו יותר מאשר הם שונאים את הופנהיים, קבוצה מכפר של 3,000 איש שנתמכת על ידי דיטמר הופ, מייסד SAP. לפחות, מבחינתם, הופנהיים נתמכת על ידי אוהד עשיר.
בגרמניה מודעים לחלוטין שחברות ענק משקיעות כספי ענק בקבוצות המסורתיות יותר. באיירן בבעלות חלקית של אאודי, אדידס ואליאנץ, דורטמונד נסחרת בבורסה ושאלקה חתומה על הסכם ענק עם גזפרום. עם זאת, בגרמניה אין "משקיעים" זרים - אמריקאים, קטארים וסינים - שקונים את הקבוצות ועושים בהן כרצונם, כמו שקורה בפרמיירליג. אמנם יש Retortenclubs - בתרגום מילולי מועדונים מזוייפים שגדלו במעבדה - אבל רוב המועדונים עדיין בבעלות האוהדים. RB מאיימת על המציאות הזו.
עם זאת, עם יותר מ-30 אלף צופים במשחק, כדורגל טוב והעובדה שמדובר בקבוצה היחידה בבונדסליגה ממה שפעם היה מזרח גרמניה - ייתכן ש-RB תתנחל בליגה הגרמנית הבכירה ואולי אפילו בלבבות הקהל הנייטרלי. אם תצליח להכניס יותר תחרותיות לליגה שנשלטת על ידי באיירן כמעט לחלוטין, אולי עוד בסוף אף ירצו לראות אותה מנצחת.