להחזיר פסטיבל ליושנו
ההמוניות והמסחריות שהשתלטו על טעם העיר הביאו להקמת פסטיבל חדש ואינטימי יותר
"כן, פסטיבל טעם העיר יצא בשלב מסוים משליטה", מודה שאבי מזרחי, סגן מנהלת אגף תרבות ואמנויות ומנהל המחלקה למופעים בעיריית תל אביב-יפו. הפסטיבל החל כיריד קולינריה צנוע ברחוב הארבעה, אך במהלך כמעט 20 שנות פעילות התנפח לממדי ענק והפך לפסטיבל עתיר חסויות שאירח כ־50 אלף אורחים ביום.
מנגד, ההמוניות עשתה את שלה ועם הזמן הדירו המקומיים את רגליהם ממנו. "לקראת הסוף כבר לא היה ברור אם אתה נמצא בלונה פארק של חברות מסחריות או ביריד קולינריה", אומר מזרחי בהתייחסו לשנותיו האחרונות של הפסטיבל בגני יהושע בתל אביב.
על השף לבדו
פסטיבל תל אביב Eat , שיתקיים לקראת סוף החודש בגן צ'רלס קלור, אמור להיות התיקון, או השחזור של ימיו היפים של טעם העיר בטרם הפך למכונת חסויות.
"נאלצנו להגביל את מספר המשתתפים, היה חשוב לנו מאוד שאנשים ייכנסו לאירוע שיש לו אופי ושהוא נעים ואינטימי", מסביר מזרחי. "אנחנו חושבים שהעיר התגעגעה למשהו כזה. הקפדנו על הפרטים, מנכ"ל העירייה היה שותף לכל המהלכים ולהקמת האירוע, ואנחנו חושבים שהעיר תדע להעריך את המאמץ".
הפסטיבל, שייפתח ב־24 בחודש ויימשך שלושה ערבים, יכלול 20 מסעדות שף (יפו־תל אביב, לומינה, התרנגול הכחול, מנטה ריי, דוד ויוסף ועוד), 22 דוכני אוכל רחוב וכעשר בסטות של חלבות, מעדנים ומשקאות. בכל דוכן יוגשו שלוש מנות במחירים שינועו בין 20 ל־35 שקל, והכניסה למתחם תהיה חופשית.
גם למשפחות
עופרה גנור, היועצת הקולינרית של הפסטיבל ומי שייסדה בזמנו את טעם העיר, מודה שאף היא התגעגעה לימי התום של ירידי האוכל. "היה לנו חשוב שזה יהיה בתוך העיר, שהתושבים לא יצטרכו לקחת אוטובוס או מונית, שיידעו שאפשר לבוא ברגל או באופניים כמו בימים הראשונים של טעם העיר", היא אומרת.
"ההרגשה שיש לי כיום מזכירה מאוד את התחושה שהיתה בשנות התשעים כשהתחלנו עם טעם העיר. היתה אז תחושה
של איזו פריחה בתחום הקולינרי, התחלה של דברים חדשים. גם היום מרגישים את זה, יש המון אנשים צעירים שמתעסקים באוכל ועושים דברים מעניינים".
מתחם הפסטיבל יכלול הפעם גם פינות ישיבה ואזורים המותאמים לילדים ולמשפחות. "תהיה חשיבה על משפחות במיוחד בין השעות שש לשמונה בערב, אני רוצה שמשפחות ירגישו בנוח לבוא לאכול את ארוחת הערב שלהן באירוע", אומר מזרחי.
המארגנים גם מבטיחים השתתפות של השמות הגדולים של הקולינריה הישראלית: "יהיו במתחם מאיר אדוני, חיים כהן, אבי לוי ורבים אחרים", מבטיחה גנור.
26–24 במאי, מ־18:00 עד 23:00 בגן צ'רלס קלור, תל אביב.