$
רכישות

האם אוהדי בולטון ירכשו את הקבוצה?

קרן האוהדים הגישה הצעה לבעלי הקבוצה אדי דיוויס לפיה הם מעוניינים לרכוש את המועדון שנמצא בקריסה כלכלית ולכסות את חובותיו. האם הממשלה הבריטית תתמוך בהם?

שירות כלכליסט 17:2401.02.16

קרן האוהדים של קבוצת בולטון וונדררס הגישה לבעלי הקבוצה, אדי דיוויס הצעה לרכישת הקבוצה הכושלת מליגת המשנה האנגלית, הצ'מפיונשייפ. דיוויס קיבל הצעה נוספת מספורטס שילד בהובלת החלוץ לשעבר של הקבוצה דין הולדסוורת', אך עדיין לא הושגה עסקה.

  

 

שחקני בולטון. קרן האוהדים ביצעה כעת את המהלך שלה, והבטיחה "לעלות באופן משמעותי את המימון להבטחת העתיד של המועדון לטובת האוהדים". שחקני בולטון. קרן האוהדים ביצעה כעת את המהלך שלה, והבטיחה "לעלות באופן משמעותי את המימון להבטחת העתיד של המועדון לטובת האוהדים". צילום: גטי אימג'

 

לאחר שקרן האוהדים ביצעה את המהלך שלה היא הבטיחה "להעלות באופן משמעותי את המימון להבטחת העתיד של המועדון לטובת האוהדים".

 

החשבונות של בולטון הוקפאו לאחר שרשות המס הבריטית האשימה אותם בחוב של 2.2 מיליון ליש"ט במסים שלא שולמו. שימוע שנערך בשבוע שעבר בבית המשפט הסתכם בדחייה של חמישה שבועות.

 

הקבוצה, המדורגת אחרונה בליגת המשנה, גם לא שילמה לעובדים בזמן את משכורות חודש ינואר.

 

"כתבנו לבעלים, אדי דיוויס" נכתב בהצהרה שפורסמה באתר bwfcst.co.uk. "הבענו את המחויבות שלנו לעזור להוביל רכישה, ביחד עם עסקים ומוסדות מקומיים, מהם קיבלנו תגובה חיובית. המטרה שלנו היא לגייס מספיק כספים להבטיח את העתיד של המועדון לטובת האוהדים, הקהילה והעיר. לא נתעסק עם מי שאינו שותף למחויבות שלנו להשקעה קהילתית".

 

שחקנים חוגגים עם האוהדים. לא נתעסק עם מי שאינו שותף למחויבות שלנו להשקעה קהילתית" שחקנים חוגגים עם האוהדים. לא נתעסק עם מי שאינו שותף למחויבות שלנו להשקעה קהילתית" צילום: גטי אימג'ס

 

הממשלה הוציאה דו"ח

 

הדו"ח הסופי מצד UK Expert Working Group על הבעלות והמעורבות של אוהדים בקבוצות כדורגל, פורסם בחודש שעבר, וכלל המלצות לגבי מה אפשר לעשות כדי לעודד יותר מעורבות בין האוהדים והמנהלים של הקבוצות, תוך הסרת המכשולים שעומדים בפני בעלות של אוהדים כשעולות הזדמנויות מהימנות לקרנות אוהדים לרכוש את המועדון שלהם.

 

הדו"ח המיוחל "הוכן על ידי הכדורגל עם הרשויות שמנהלות את המשחק, תוך שיתוף פעולה עם ארגוני האוהדים שמדברים בשם האוהדים בכל רחבי המדינה", כך לדברי המחברים. הארגונים המעורבים בכתיבת הדו"ח כוללים את ספרטרס דירקט, פדרציית אוהדי הכדורגל, התאחדות הכדורגל, הפרמיירליג, הפוטבול ליג, משרד התרבות ביחד עם קרן האוהדים של פורטסמות', קרן האוהדים של סוונסי, קרן האוהדים של רקסהאם וקרן האוהדים של ווימבלדון, ששימשו כעדות מומחיות.

 

הדו"ח אינו מהפכני, ולא יוביל לשינויים נרחבים במבנה הבעלות של מועדונים, אך הוא מתמקד בהפחתת המכשולים שעומדים בפני בעלות של אוהדים וזאת במטרה "להעניק לאוהדים סיכוי הוגן ומציאותי יותר להגיע לרמה של בעלות ומעורבות במועדוני הכדורגל שלהם".

 

ההמלצות מתמקדות בתהליך פשיטת הרגל, שהוא התחום שבו לרוב עולות ההזדמנויות לאוהדים לרכוש את הקבוצה, במבנה המס המעודכן לקבוצות שבבעלות האוהדים, ובהקצאה של מימון ומומחיות לאוהדים במהלך התהליך.

 

המפרקים של הקבוצות שבהליך פשיטת רגל צריכים להיות מחויבים להיפגש עם קרנות האוהדים ולהעניק להן "הזדמנות להגיש הצעה" לרכישת הקבוצה לאחר שתצא מהליך הפירוק. ספרטרס דירקט, בתמיכת פדרציית אוהדי הכדורגל תקים מאגר מידע של מומחים מקצועיים מתאימים, שיסכימו לספק ייעוץ בהתנדבות לקרנות האוהדים. הפרמיירליג התחייבה גם כן לספק מימון הולם לארגוני האוהדים המוכרים שמספקים קול לאוהדים בנושאי בעלות, ומיליון ליש"ט נוספים יהיו זמינים בקרן האוהדים בנוסף למימון הנוכחי.

 

קרנות האוהדים צריכות גם "להסכים על הליך הכרה רשמי בגופים המייצגים את האוהדים לצרכי המעורבות בבעלות הקבוצה. מהלך זה יבטיח שלקרנות האוהדים יש את המומחיות הנחוצה והתמיכה לפתח הצעות מהימנות לבעלות קולקטיבית".

 

הדו"ח מנסה גם למצוא דרכים לעקוף את חוק הנושים בכדורגל בהליכי פשיטות רגל, אם הוא משמש כמכשול בפני הצעות של האוהדים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x