בלעדי לכלכליסט
לאחר 74 שנים: קפה תמר ברחוב שינקין בת"א נסגר
בית הקפה, שהפך לבית קבוע ליוצרים ואמנים רבים, סוגר את שעריו בעקבות החלטה של הבעלים שרה שטרן ובני משפחתה; נכדתה איילת ורבין: "נתגעגע מאוד, אך זה הדבר הנכון"
סופו של מוסד ותיק: קפה תמר שברחוב שינקין בתל אביב יסגור את דלתותיו בתחילת חודש יוני לאחר 74 שנות פעילות.
בית הקפה הוותיק נפתח בשנת 1941, ובשנת 1956 רכשו את המקום בני הזוג אברהם ושרה שטרן. שטרן מנהלת את המקום עד עצם היום הזה ודמותה הססגונית והדעתנית מזוהה עם בית הקפה. במהלך שנות פעילותו הפך המקום לבית קבוע ליוצרים רבים, בהם נתן אלתרמן, נחום גוטמן, ומאוחר יותר גם מאיר פיצ'חדזה, דודו בוסי, רוני סומק, עמוס לביא ורבים אחרים.
בוסי, מיושביו הקבועים של המקום, פרסם הערב (ד') בטוויטר הודעה בנוגע לסגירה וציין כי "ייתכן שתהיה המשכיות" וכמה מהעובדות במקום ייקחו את המושכות וימשיכו להפעילו.
איילת ורבין, חברת הכנסת מטעם המחנה הציוני ונכדתה של שטרן סיפרה כי סבתה, שלפני שבועיים מלאו לה 90, החליטה יחד עם בנותיה ונכדיה כי הגיעה העת לסגור את המקום. לדבריה, העניין לא עבר ללא התלבטות, אך מתוך דאגה לסבתה הוחלט שזהו הדבר הנכון לעשותו.
"קפה תמר הוא ביתה הראשון והשני של משפחתנו - הפרטית והמורחבת", אמרה ורבין, "במשך 60 שנה, בגשם ובשמש, פתחה שרה את בית הקפה והוא היה מקום בו היא הייתה השליטה הבלעדית והברורה. רחוב שינקין לא היה נהפך לרחוב מעניין אלמלא השילוב של עיתונאים מעיתון 'דבר' הסמוך, פוליטיקאים שבאים לנהל ענייניהם ואנשי תרבות ואמנות שקבעו בבית הקפה את ביתם. הקירות המיוחדים של בית הקפה, אילו יכלו לדבר, היו מספרים את סיפור גלגולה של העיר תל אביב מעיר בחולות למרכז התרבות הישראלית. היום הראשון בו בית הקפה לא ייפתח יהיה קשה מאוד עבור משפחתנו, אך זה הדבר הנכון. נתגעגע מאוד לבית הקפה וליושביו".