דרום עולה
משקי הדרום ממשיכים לשגר את מיטב תוצרתם צפונה: סברס בצבעים, שמני זית בוטיק, בירות מעוטרות בפרסים וקמח שנטחן על אבן ריחיים. לא תקנו?
צבר אורגני קלוף: חוות אורלי
חוות הצבר על כביש 204 (בין דימונה לירוחם) מטפחת 1,100 דונמים של זני צבר מפיתוח ישראלי. בימים כתיקונם מקיים מרכז המבקרים של החווה סיורים ופעילויות רבות ושוקקות, אך אלה בוטלו לעת עתה. עם זאת, גם עכשיו אפשר לרכוש את פירות הצבר שלה ברחבי הארץ. ששת זני הפרי הצבעוניים - באדום, סגול, כתום, ורוד וצהוב - משווקים שלמים או קלופים באריזות מצוננות.
מה קונים: סברס קלופים ומצוננים (כ־15 שקל למארז של 400 גרם) או פירות בקליפתם (12–10 שקל לקילוגרם). איפה: הפירות הקלופים נמכרים ברשת שופרסל, השלמים בכל רשתות השיווק וחנויות הירקות.
בירה: מבשלת נגב
מבשלת הבוטיק בקריית גת, שהחלה את דרכה ב־2005 כמבשלה ביתית והוקמה רשמית ב־2008, מייצרת כיום ארבעה סוגי בירה קבועים — פסיפלורה, פורטר, אמבר ואואזיס - ושתי בירות עונתיות, חריטון החורפית ועומר האביבית. היקף הייצור שלה עומד כיום על 14 אלף ליטר בחודש, ובחודשים הקרובים צפוי להיפתח בה גם מרכז מבקרים.
מה קונים: את בירת פורטר אלון, המעוטרת בלא מעט פרסים ושבחים (נבחרה לבירה הטובה בארץ שנתיים ברציפות בידי אתר RateBeer) או את בירת אואזיס שהושקה לפני שנה ומאז צוברת פופולריות. אואזיס היא בירה מושלמת לקיץ - בלונדינית בהירה עם כשות ארומטית, טעמי פירות טרופיים ורעננות נהדרת (15–13 שקל בחנויות המשקאות, 33- 30 שקל בברים ובמסעדות). איפה: בחנויות המשקאות, בברים ברחבי הארץ וברשתות השיווק. בירור נקודות מכירה ב־08-6886070.
שמן זית, מטבלים וזיתים כבושים: שמן רם
משפחת יחזקאל מניר עקיבא מייצרת שמן זית כבר 20 שנה, ובשנים האחרונות הפכה את העיסוק מתחביב למקצוע. בבעלותה 40 דונם של עצי זית מזני קלמטה, סורי, פישולין וברנע, ומהם היא מייצרת שמני זית, מטבלים, ממרחים וזיתים כבושים. כל השמנים הם בעלי תו האיכות של ענף הזית.
מה לקנות: את אחד משמני הזית הזניים של המשק או את הבלנד העשוי משילוב של פישולין וברנע (מ־25 שקל ל־400 מ"ל עד 550 שקל ל־18 ליטר), זיתים כבושים (20 שקל לצנצנת 300 גרם, 40 שקל לצנצנת 700 גרם), מטבלים וטפנדים (25–20 שקל לצנצנת 200 גרם). איפה: בשוק מנטה בקניון שרונים בהוד השרון, ברשת בתי הטבע השקדייה או במשלוח ישירות למרכז ללא עלות ב־054-4890308.
קמחים מלאים: קמח הארץ
טחנת הקמח הוקמה במושב כוכב מיכאל לפני כשנתיים וחצי והפכה לספקית הקמחים המיוחדים של רבות מהמאפיות המובחרות של המרכז (לחמנינה, קבוצת R2M ועוד). הטחינה של סוגים שונים של קמחים מלאים, ובהם כוסמת, שיפון וגריסים, נעשית באמצעות אבן ריחיים.
מה לקנות: קמח כוסמין, קמח שיפון או קמח חיטה מלאה, ולאלה העושים את צעדיהם הראשונים בתחום האפייה מדגנים מלאים מומלץ קמח 70% (70% מלא, 30% לבן), שקל יותר לעבוד איתו. מחיר הקמחים הוא כ־10 שקל לקילוגרם, מלבד קמח הכוסמין שעולה כ־14 שקל לקילוגרם. איפה: בחנויות הטבע ומעדניות, או בתיאום משלוח למרכז ב־052-3334797.