$
אוכל

מסעדת חמש ורפי כהן כבר לא

הנהלת מלון מנדלי שבו ממוקמת המסעדה מחפשת מחליף לשף, וכבר פנתה לשפים עומר מילר ואבי ביטון שסירבו. וגם: דוכן פיש אנד צ'יפס חדש ועשור לסיטארה

גלי וולוצקי 08:5825.06.14

מסעדת חמש במלון הבוטיק מנדלי מחפשת מחליף לשף רפי כהן. ל"כלכליסט" נודע כי הנהלת המלון, שבבעלות ערן ואירית שטיינבך, הוציאה מכתב המודיע כי ההתקשרות עם כהן תופסק ב־1 ביולי וכי מנהלי המלון כבר הציעו לכמה שפים להחליף אותו. בין השפים שהוזכרו כמועמדים לתפקיד המחליף היו עומר מילר ואבי ביטון, אך שניהם השיבו בשלילה להצעה. מילר וביטון לא מסרו תגובה.

 

מהמלון נמסר: "מטבע הדברים, השבועות האחרונים אינם פשוטים עבורנו. עם זאת, לכל אורך התקופה המלון ממשיך להתנהל כסדרו, בשיתוף פעולה עם משפחת כהן, ומגיש ארוחות בוקר כסדרן כפי שנעשה מיום פתיחתו - כל זאת מבלי להתפשר על מאומה ולהציע לאורחים חוויית אירוח ברמה הגבוהה ביותר ושירות מוקפד".

 

מסעדת חמש מסעדת חמש צילום: שאול גולן

 

מטבח ערבי אותנטי. מסעדת קנארי החדשה בנצרת הוקמה בידי חסן עוואדה, ספק בשר למסעדות, וד"ר חאלד סלים, בעלים של אולם שמחות, ותציע מטבח ערבי אותנטי. הארוחה נפתחת במבחר סלטים ב־35 שקל לסועד וממשיכה במנות כמו טחול ממולא, ראס אל־עספור (בשר כבש מטוגן בשמן זית) מוח טלה, לשון טלה, קבב חלאבי, צלעות טלה ובהזמנה מראש גם כתף או צוואר טלה ממולאים באורז ובצנוברים. פרטים: הגליל 1, נצרת. 04-6797235.

 

שפים מבשלים לסיטארה. מסעדת סיטארה חוגגת עשור בסעודה חגיגית, שבה יבשלו השפים דיוויד פרנקל (פרונטו), יוסי שטרית (קיטשן מרקט ואונזה), עומר מילר (חדר אוכל ושולחן), אוראל קמחי (פופינה), אייל לביא (רוקח 73, רוקח ים ורוקח שוק), דודו אלמקייס ויוסי שטרית (דוד ויוסף), שאול בן־אדרת (קימל, קימל בגלבוע, התרנגול הכחול, מיסטר אנד מיסיס לי) והשף קונדיטור ערן שוורצברד. כל ההכנסות מהארוחה ייתרמו לאגודה למלחמה בסרטן.

 

נוסף על כך, מנות השפים יוגשו בתפריט הספיישלים של המסעדה. פרטים: ארוחת הגאלה תיערך ב־29 ביוני ב־19:00 (בהזמנה מראש). שבוע הספיישלים ימשיך עד 8 ביולי. הרצל רוזנבלום 8, מתחם סי אנד סאן, תל אביב. 03-6996633.

 

פיש אנד צ'יפס בנמל. השף אייל לביא פתח דוכן פיש אנד צ'יפס סמוך למסעדת רוקח שוק בנמל תל אביב. הדוכן, שנמצא בפינת המסעדה, מתפקד כיחידה עצמאית לטייק אווי ומציע תפריט מצומצם אך מדויק של מנות מטוגנות — פיש אנד צ'יפס, קלמרי אנד צ'יפס, צ'יקן אנד צ'יפס ושרימפס אנד צ'יפס. את כל המנות ניתן לקבל בשני גדלים - קונוס אישי או צלחת - והמחירים נעים בין 28 שקל לקונוס פיש אנד צ'יפס ל־36 שקל למנת השרימפס אנד צ'יפס הגדולה.

 

קונוס פיש אנד צ'יפס קונוס פיש אנד צ'יפס צילום: אוראל כהן

 

"הרעיון הוא שגם מי שלא רוצה להיכנס למסעדה ולשבת, במיוחד מי שמסתובב עם הילדים, יכול לקחת מנה במחיר נוח ולאכול על המזח או להמשיך לטייל בנמל", אומר לביא. פרטים: שבעה ימים בשבוע, מ־12:00 עד 23:00. 03-7448844 שלוחה 3.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x