הכי חם בי-ם
בר היין של השף אסף גרניט, בתי קפה לוהטים, דאנס בר עמוס ותקליטייה בטעם של פעם: שישה מקומות חדשים שכדאי לגלות בירושלים לפני שהתל־אביבים מציפים (ע"ע מחניודה)
קפה Y: צנוע, שקט ומשפחתי
מאז ששוק מחנה יהודה הפך לחביב כל כך על הישראלים וכדי לאכול אצל עזורה צריך להמתין בתור צעקני, מנסים הירושלמים למצוא תחליפים רגועים יותר. הלהיט הנוכחי: רחוב ניסים בכר, דקה וחצי הליכה מהשוק, ובכל זאת מחוץ להישג ידם של עולי הרגל.
בעבר שימש הרחוב שמתפתל מאגריפס לבצלאל את סוחרי הסמים בעיר, והיום תמצאו בו בעיקר סטודנטיות צעירות וחרדיות משועממות. אפשר להתחיל את הסיור במסעדה האתיופית בקצה הרחוב, לאכול בבית הקפה נחלת החדש, להסתפר אצל עזרא, לקנות בגדים משומשים אצל רחל, לשתות איזה צ'ייסר בסלואו משה ולסיים בבית הקפה הכי נחמד וצנוע בעיר. בקפה Y תמיד יקבלו אתכם בחיוך, ואם תופיעו שם יותר מפעם אחת, הבעלים כבר יצרפו אתכם למשפחה ויזמינו אתכם לפיקניקים המפנקים שלהם בגן סאקר. פרטים: ניסים בכר 14, 02-5665126.
חוכמת הבגד: גם לתל־אביביות
אם את בחורה צעירה שרוצה לקנות בגדים בירושלים אין לך בעיה: את פשוט נוסעת לתל אביב. בשנות השמונים העליזות הנסיעה על כביש מספר 1 נחסכה מבנות הבירה, כי שש המיתולוגית שלטה ברחוב הלל ואפילו הצליחה, רחמנא ליצלן, להביא אליה נשים מהעיר הגדולה שמעבר להרים. בשנים האחרונות הן ממשיכות, אמנם, להגיע לעיר, אבל ממש לא כדי לקנות בה בגדים.
תירזה לבייטר מחוכמת הבגד בטוחה שהיא יכולה להחזיר אותן עם הבגדים שהיא מייבאת מאיטליה ומשוויץ ומבטיחה מחירים שפויים ומציאות חד־פעמיות. פרטים: קינג ג'ורג' 4.
קינג ג'ורג': ואף על פי כן דאנס בר בירושלים
עד שאילן גרוסי העביר את מסעדת צ'אקרה שלו ממרכז העיר לגן העצמאות נחשב המבנה בקינג ג'ורג' 41 למנוחס במיוחד בעיני אלה שניסו לפתוח בו עסק. אבל בצ'אקרה כמו בצ'אקרה אין ממש סיכוי לנפילה, ובחמש השנים האחרונות היא מפוצצת בסועדים. ההצלחה שלה גרמה לשי עזרא הצעיר לעבור על אחד מהחוקים הבסיסיים בירושלים: לדאנס בר אין שום סיכוי להצליח כאן. עשרות ניסו וכולם התרסקו בתוך שנתיים מקסימום. בקינג ג'ורג', שהשתלטו על הקומה העליונה במתחם, מבטיחים לעשות הכל כדי לנפץ את החוק. ביום חמישי האחרון בשתיים בלילה נראה שהולך להם לא רע בכלל: המון יפים ויפות ירושלמים ואפילו לא כיסא פנוי אחד. פרטים: קינג ג'ורג' 41.
התקליטייה: תקליטי ויניל, אם פתוח
בניגוד לתחזיות הפסימיות, רחוב יפו דווקא מצליח לשוות לעצמו תדמית אירופית מאז שהרכבת הקלה נוסעת בו הלוך ושוב. בתי הקפה מפוצצים במאות אמריקאים קולניים בדרך מממילא או אליה, וגם בחנויות החדשות מדווחים על הצלחה. הרחק מההמון הסואן, אבל רק 25 שניות הליכה מכיכר ציון, תמצאו בקלות את התקליטייה. הבעיה היחידה: אין לה ממש שעות פעילות מסודרות, אבל אם יהיה לכם מזל והיא תהיה פתוחה, תוכלו לצלול אל תוך עולמו המופלא של סימון דואק - האיש והאגדה. מי ששמע רשת ג' ב־20 השנים האחרונות בוודאי מכיר את פועלו, ומי שלא, מוזמן לחנות הקטנה כדי לקנות תקליט ויניל או בגדים מקארנבי סטריט וגם לשוחח עם אגדה ירושלמית אותנטית וחביבה במיוחד. פרטים: יצחק אלישר 5, 02-5799377.
קפה פריז: חלבי בארומה אירופית
זה התחיל כבית הקפה האהוב על הירושלמים עד שהאידיליה נקטעה באחד מהפיגועים האכזריים שידעה העיר, והמשיך כמפלט לחילונים שחפצים בסטייק לבן בשבת בבוקר או סתם במקום לשבת בו אחרי ביקור באוהל המחאה לשחרור גלעד שליט.
עכשיו בית הקפה בשדרות מימון, המשקיף על בית ראש הממשלה, הוא המקום החדש של עדי טלמור, שעוד לפני שפתח את קפה פריז היו בבעלותו שלוש סושיות, שתי מסעדות, שני בתי קפה ובר מצליח אחד. כולם בירושלים. טלמור אומר: "אף שיש הרבה הצעות, אני מסרב לפתוח מקום בתל אביב. אני פטריוט ירושלמי וככה אשאר תמיד". בקפה פריז הוא מצליח לשמר (עם שותפו, השף מרקוס גרשקוביץ) את האווירה הייחודית של המקום מימי הרסטו בר בזכות חדר העישון הכי מפנק בעיר, שמש ירושלמית נעימה במרפסת ומטבח צרפתי חלבי. פרטים: בן מימון 1, 02-5665126.
טלביה: החמישית של אסף גרניט
הבשורה על פתיחת הצלע החמישית באימפריית מחניודה עדיין לא ממש נפוצה בעיר, אחרת קשה להסביר את דלילות האוכלוסייה היחסית בטלביה, בית הקפה סלאש בר היין סלאש המסעדה החדשה של הקבוצה בבעלותו של אסף גרניט.
והפעם במשחקי השף: המתחם מתחת לתיאטרון ירושלים, שבעבר אכלס את קהילת הפריקים של העיר לשעות של רביצה על תה בננה אצל יאן, הפך בחסותו של גרניט לביסטרו עדכני שמגיש ארוחות בוקר צרפתיות, ארוחות צהריים במחירים מפתיעים וכמובן שגם מבחר מרשים של אלכוהול.
מומלץ לרוץ לקרוק מאדאם מהיר, לפני שתורים ארוכים ימלאו את רחוב מרכוס המנומנם בדרך כלל. פרטים: שופן 5.