$
אוכל

תיירות: מלונות קולינריה מומלצים

השף דניאל בולו מכתיב את הקו בארבע העונות טורונטו, ובנובו לאס וגאס אפשר לשלב אוכל יפני עילי עם קזינו ומופע. "כלכליסט" סוקר את המלונות החדשים שכדאי להגיע אליהם רעבים

גלי וולוצקי ותמר וילרפורט 10:0114.11.13

רבים מהמלונות החדשים בעולם מציעים חוויה קולינרית שחורגת מהמקובל - מגינת ירק פורחת על הגג המספקת את צורכי המסעדה, דרך ממתקים בעבודת יד בחדרים ועד ארוחות עם שפים אורחים מעבר לים. "כלכליסט" ממליץ על מלונות בעולם שבהם הלינה היא רק תירוץ.

 

יוקרה לא יקרה: וינה, דניאל

 

המלון, הממוקם בבניין לשימור מ־1962, מגדיר את עצמו כמלון יוקרה חכם. הפילוסופיה מאחורי הסיסמה אמורה לענות על קריטריונים של נוחות, מיקום מצוין וטכנולוגיה מתקדמת - והכל במחיר הוגן. עיתוני עיצוב מהללים את מראה החללים הציבוריים ואת 116 החדרים המחופים בעץ. המלון, כמובן, מספק רשת אינטרנט בחינם, וגם מציע לאורחיו וספות ואופניים להשכרה. בקומת הגג הותקנו כוורות שאת תוצרתן מוכרים במסעדה־מאפייה של המלון, וגינת ירקות.

 

איפה אוכלים: מסעדת המלון, ששמה דניאל בייקרי, מעוצבת בסגנון חמים ונינוח, בצבעים בהירים ובחומרים טבעיים. בתפריט יש מקבץ מנות מרחבי העולם, מסלט פנצנלה איטלקי ועד פלאפל עם פיתה. כדאי לשים לב למחלקת המתוקים, שכראוי למאפייה וינאית מציעה הרבה מאוד מאפים ששווה להתפתות אליהם. אבל חוץ מהעוגות מפתיע גם היצע הקינוחים הבינלאומי: מאפינס, קאפקייקס או קרם ברולה איטלקי. מנות הדגל: קארי דגים וירקות חריף עם אורז עגול; בטן חזיר צלויה עד פריכות. פרטים: מ־91 יורו לזוג ללילה; מחיר ממוצע לסועד 40–15 יורו. hoteldaniel.com

 

  • ארבע העונות, טורונטו. מ־380 דולר קנדי ללילה; ארוחה: 90–50 דולר קנדי (בתצלום: סופלה שוקולד)
    ארבע העונות, טורונטו. מ־380 דולר קנדי ללילה; ארוחה: 90–50 דולר קנדי (בתצלום: סופלה שוקולד)
  • Wythe, ניו יורק. מ-300 דולר ללילה; ארוחה 30-50 דולר (בתצלום: המבורגר עם בצל מקורמל)
    Wythe, ניו יורק. מ-300 דולר ללילה; ארוחה 30-50 דולר (בתצלום: המבורגר עם בצל מקורמל)
  • W אופרה, פריז. מ־340 יורו ללילה; ארוחה: 90–70 יורו (בתצלום: סטייק טרטר)
    W אופרה, פריז. מ־340 יורו ללילה; ארוחה: 90–70 יורו (בתצלום: סטייק טרטר)
  • נובו, לאס וגאס. מ־167 דולר ללילה; ארוחה: 120–60 דולר (בתצלום: רוק שרימפס)
    נובו, לאס וגאס. מ־167 דולר ללילה; ארוחה: 120–60 דולר (בתצלום: רוק שרימפס)
  • דניאל, וינה. מ־91 יורו ללילה; ארוחה: 40־15 יורו (בתצלום: מרנג פירות יער)
    דניאל, וינה. מ־91 יורו ללילה; ארוחה: 40־15 יורו (בתצלום: מרנג פירות יער)

מעוזו של השף דניאל בולו: טורונטו, ארבע העונות

 

במלון יש 259 חדרים וסוויטות המעוצבים בגוונים בהירים, ובכולם חלונות מהרצפה עד לתקרה הפונים לנוף העירוני. האורחים יכולים להזמין פינוקים לחדר (בתשלום) עוד בטרם הגיעם, באמצעות אתר האינטרנט. קטלוג מרהיב בצילומיו מציע, למשל, צ'יפס בטטה עם בירה מקומית (10 דולר קנדי), מרשמלו בעבודת יד (10 דולר קנדי) ומגוון מגשי פרי. הספא כולל בריכה, סאונה וחדר כושר, והמלון עצמו מותאם לצורכי אנשי העסקים - חדרי ישיבות מאובזרים, אינטרנט בחינם והשאלת מחשבים ואייפדים.

 

איפה אוכלים: השף־סלב הצרפתי דניאל בולו אחראי לכל מערך המזון והמשקאות במלון, ושמו מתנוסס על ה־dbar - לאונג' בר שמגיש קוקטיילים משובחים ואוכל באווירה נינוחה. מסעדת קפה בולו מתמחה באוכל צרפתי עכשווי, עם מנות אחדות בהשראה אסייתית. על המרפסת בקומת הרחוב, שגם היא נקראת על שם בולו, אפשר לאכול ארוחות קלות. מנות הדגל: פואה גרה עם תמרי מג'הול ודבש פראי מקוויבק; קונפי עוף עם פטריות שנטרל, אגסים מוחמצים וענבים; טרטר בקר קוריאני עם קימצ'י, אגסים אסייתיים, שומשום שחור וקרקר אורז. פרטים: מ־380 דולר קנדי לזוג ללילה; מחיר ממוצע לסועד: 90–50 דולר קנדי. fourseasons.com

 

מטבח קטלוני: פריז, W אופרה

 

המלון הראשון של הרשת בצרפת כולל 91 חדרים וסוויטות שיותר ממחציתם צופים לבית האופרה, שנמצא במרחק 150 מטר. המבנה האלגנטי משנת 1870 ממוקם במרחק הליכה מבתי כלבו גדולים, חנויות מעצבים, מסעדות ומוזיאונים.

 

איפה אוכלים: השף הספרדי עטור הפרסים וכוכבי המישלן, סרגי ארולה (Sergi Arola), ממונה על הקו הקולינרי במלון, הכולל לאונג', שירות חדרים ואת מסעדת הדגל ארולה, המתמחה במטבח קטלוני ומגישה מנות טאפאס קטנות (במחירים גדולים). מנות הדגל: פטאטס בראבס ארולה, עם רוטב עגבניות פיקנטי ואיולי; סטייק טרטר עם בצל ורוטב סויה מצומצם; קרפצ'ו לנגוסטין עם מחית עדינה של שקדים וטוגני האם ספרדי. פרטים: מ־340 יורו לזוג ללילה; מחיר ממוצע לסועד 90–70 יורו. wparisopera.com

 

אמריקאית עכשווית עם אורחים: ניו יורק, Wythe

 

בכל הביקורות על המלון שבשכונת וויליאמסבורג, ברוקלין, מוזכרות הזריחות והשקיעות המרהיבות, שבהן מומלץ לצפות מהחדרים עם החלונות מהרצפה ועד לתקרה, או ממרפסת הקומה השישית. המלון זכה בפרסי עיצוב, וחדריו המרווחים עוצבו בחיפוי אבן טרה קוטה וספות עור כבדות. בקומות השביעית והשמינית אפשר להתארח בארבעה לופטים ענקיים, ויש גם חדר אחד שבו מיטת קומותיים.

 

איפה אוכלים: מסעדת Reynard האופנתית, שפתח המסעדן אנדרו טרלו המחזיק בכמה ממוסדות האוכל הפופולריים בעיר (דיינר, מארלו אנד סונס), מרוהטת כולה בפריטים שיוצרו ועוצבו בשכונה. התפריט קטן אך ממוקד, ומתמחה במטבח אמריקאי עכשווי שמציע מנות פשוטות יחסית אך משובחות. בחודש שעבר התקיימה במסעדה סדרת ארוחות שבמסגרתה מתארח במקום מעת לעת שף שמבשל עם שון רמבולד, שף המסעדה. בסוף אוקטובר, למשל, התארח השף ג'יימס הנרי ממסעדת בונס הלוהטת בפריז. מומלץ לעקוב אחר לו"ז האירועים. מנות הדגל: שרימפס רומסקו; לפת צלויה עם בטטה, צימוקים ורדיקיו; ארנבת בדלעת, אגסים ועלי מיזונה. פרטים: מ־300 דולר לזוג ללילה; מחיר ממוצע לסועד: 50–30 דולר. wythehotel.com

 

המסעדה הגדולה ברשת: לאס וגאס, נובו

 

רשת נובו, שאחד משותפיה הוא השחקן רוברט דה נירו, היא צעירה יחסית, עם מלון בריאד ובלאס וגאס ושני מלונות בהקמה - בלונדון ובבחריין. במלון־קזינו 181 חדרים וסוויטות, והוא אחד המקומות הוודאיים לפגוש בהם ידוענים בעיר. זה גם המקום לצפות בהופעות של כוכבים כמו רוד סטיוארט ואלטון ג'ון. איפה אוכלים: אימפריית המסעדות בהנהגת השף היפני נובו מטסוהיסה ממשיכה להיות מובילה קולינרית למרות ההתפשטות בעולם. המסעדה הגדולה ברשת היא זו שבלאס וגאס, המתפרסת על כ־1,000 מ"ר ומציעה כמו שאר מסעדות הקבוצה תפריט אסייתי מוקפד ויצירתי. מנות הדגל: לובסטר ממיין עם ווסאבי; סי בס צ'יליאני עם שעועית שחורה, מיסו מיובש וטריאקי בלסמי; טרטר טורו בלו פין עם קוויאר. פרטים: מ־167 דולר לזוג ללילה; מחיר ממוצע לסועד: 120–60 דולר. noburestaurants.com

בטל שלח
    לכל התגובות
    x