מנות אבטיח מרעננות
השפים משתמשים באבטיח, הפרי הרשמי של העונה, ויוצרים מנות מקוריות בלי אף פרוסה של גבינה בולגרית: קוקטייל, סלטים, שילוב עם טונה צרובה ומרק מרענן לקינוח
האבטיח ידוע כמצנן הרשמי של הקיץ הישראלי, אבל מתברר שחוץ מלאכול אותו עם קוביות של גבינה בולגרית כמנהג בקודש, אפשר לשלב אותו גם במנות של ממש. "כלכליסט" מציג חמש מנות חדשות וקיציות, שמכניסות את האבטיח לתפריט בצורה קצת שונה.
סלט אבטיח וגבינת עזים:
אל־באבור והים, עכו
השפים חוסאם ונשאת עבאס מגישים במסעדת אל־באבור והים החדשה בעכו סלט מרענן של אבטיח וגבינת עזים המורכב מפרוסות אבטיח משדות הבלאדי של המשפחה עם גבינת עזים, לימון, נענע ולבן (40 שקל).
מרק מלון ואבטיח:
המטבח של רמה, נטף
במטבח של רמה בהרי ירושלים רקחו קינוח מצנן במיוחד. המרק שבדרך כלל מזוהה עם החורף, מוצע בגרסה קייצית וקרירה - מרק מלון מוקצף במרקם אוורירי, עם קוביות אבטיח קפוא ופרחי נענע (28 שקל).
סלט של עלי תרד ואבטיח:
הבוקרים, מרום גולן
במסעדת הבוקרים ברמת הגולן, המתמחה בבשר, מגישים הקיץ מנה ראשונה חדשה של סלט עלי תרד טריים ועשבי תיבול עם קוביות אבטיח, ברוטב ויניגרט של חומץ אורז ושמן אבוקדו ובעיטור אגוזי פקאן קלויים (36 שקל).
טונה צרובה עם אבטיח:
על המים, הרצליה
מאסטר הסושי, יאמה סאן, חנך השבוע תפריט קיץ במסעדת על המים שמשקיפה על חוף השרון בהרצליה. בתפריט הוא משלב את האבטיח עם מרכיב פחות צפוי - פרוסות של טונה צרובה במרינדת ג'ינג'ר, בזיליקום וסויה - המנה המתקבלת משילוב המרקמים הקרירים, מתאימה במיוחד לימי הקיץ הלוהטים (72 שקל).
קוקטייל וודקה ואבטיח:
ארייה בר אנד לאונג', תל אביב
המיקסולוג קסטר תומפסון הרכיב תפריט קוקטיילים חדש וקיצי לבר של מסעדת ארייה בתל אביב. בין הקוקטיילים המעניינים - קוקטייל Watermelon Cosmo המבוסס על וודקת גרייגוס סיטרון, טריפל סק, מיץ לימון ומיץ אבטיח ומתובל בנענע וביטרס (54 שקל).