$
אוכל

מנות חדשות עם פירות קיץ

השווקים עמוסים בפירות ססגוניים ומתוקים - מנגו, נקטרינות, אפרסקים, מלון - והשפים מנצלים את השפע הטרי והצבעוניות ומשלבים אותם במנות עם מגע קליל וקיצי

גלי וולוצקי 08:5828.07.13

גם השפים מושפעים מהמראה הססגוני של הבסטות העמוסות בפירות קיץ עסיסיים, ורוקחים מהם מנות חדשות. "כלכליסט" מגיש חמש מנות ששולבו בהן המתיקות, החמיצות ובעיקר צבעי הפירות.

 

סלט נקטרינות וריקוטה:

בלו סקיי, תל אביב

במסעדה החדשה של מאיר אדוני (כתית, מזללה) במלון קרלטון מוגש סלט ססגוני של נקטרינות, גבינת ריקוטה טרייה, קרם ליקריץ, אגוזי מקדמיה מקורמלים וטוויל לחם שיפון. התוצאה היא סלט קליל ומרענן, המשלב מתקתקות וחמצמצות (69 שקל).

 

 

סביצ'ה מוסר ים עם סלסת מנגו:

ויקי כריסטינה, תל אביב

הסביצ'ה, הכוכבת הבלתי מעורערת של תפריטי המסעדות בארץ בשנתיים האחרונות, מרוויחה צבע ועניין משילוב פירות קיץ. במסעדת ויקי כריסטינה מגישים כעת סביצ'ה של מוסר ים עם סלסת מנגו טרייה, בתיבול עדין של שמן זית, כוסברה, לימון וצ'ילי (34 שקל).

 

  צילום: אוראל כהן

 

סיגר במילוי קונפי אווז ושזיפים:

אקליפטוס, ירושלים

במסעדת אקליפטוס הירושלמית השף משה בסון מגיש מנת פתיחה המורכבת מעלה סיגר פריך הממולא בקונפי אווז וריבת שזיפים ומוגש על קרם דלעת, קונפי שום ורוטב יין אדום עם שזיפים טריים (32 שקל).

 

  צילום: מיקי נועם אלון

 

שרימפס וקלמרי עם אפרסקים ונקטרינות:

סוהו, ראשון לציון

פירות קיץ משולבים גם במנות העיקריות. השף אורי וקסלר למשל רקח מנה חדשה של שרימפס וקלמרי טריים, המוקפצים בסויה וג'ינג'ר עם פלחי אפרסק ונקטרינות והרבה הרבה בזיליקום. כל אלה מוגשים על אטריות אורז מטוגנות ופריכות (115 שקל).

 

  צילום: עמית שעל

 

קרודו דג ים עם מלון כתום:

מל ומישל, תל אביב

במסעדה האיטלקית מרבים להשתמש בפירות כחלק מהאג'נדה העונתית של התפריט. המצטרפת החדשה לתפריט היא מנת קרודו דג ים (דג נא) עם קרמל הדרים קצת חריף, יוגורט כבשים ארומטי ופרוסות מלון כתום ממושב ירקונה (62 שקל).

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x