7 דילים חדשים בסופי שבוע
ממאזטים ועד סטייק אנד אגס, מפיצה ספינאצ'י ועד המבורגר עם ביצה עלומה בבריוש. "כלכליסט" סוקר את הארוחות העסקיות ואת הבראנצ'ים לסופ"ש
כשמגיע סוף השבוע מתחשק לפעמים לחרוג קצת מהשגרה ולאכול בחוץ. בתקופות טובות זה המאני־טיים של המסעדות, ורף המחירים שהן מציבות לסועדי הוויקאנד הוא בלתי מתפשר. אך בעידן של האטה והידוק חגורה צצים יותר ויותר דילים, שהופכים את עלות הבילוי הקולנרי המשפחתי לידוע מראש. "כלכליסט" סוקר את הארוחות המיוחדות בימי שישי ושבת.
קמפנלו: טעמי מעדנייה
בית הקפה האיטלקי של מנה שטרום ואריק לופו מבסס את הבראנץ' החדש שהוא מציע על מוצרי המעדנייה הנמכרים במקום, ובהם גבינות ונקניקים המיובאים מאיטליה. הדיל: ארוחה זוגית הכוללת שישה מאזטים ושתי מנות עיקריות, קוקטייל אלכוהולי (מימוזה, קמפרי תפוזים או בלאדי מרי), שני ספלי קפה ומשהו מתוק קטן לקינוח. בתפריט: בין המאזטים סלט תפוחי אדמה עם נקניק מורטדלה איטלקי, סלט סלק עם גבינת גורגונזולה ושקדים, סלט שומר עם אשכולית אדומה וגבינת פקורינו ועוד. בעיקריות הבחירה היא בין פיצה מרגריטה עם ביצי עין, ביצים א־לה־פיורנטינה (תרד ושמנת) עם סלמון מעושן, קורנדביף עם ביצים קשות ותפוחי אדמה ועוד. פרטים: 150 שקל, שישי ושבת 19:00–10:00, בן יהודה 230 ת"א, 03-5445558.
שולחן: תפריט עונתי משתנה
המסעדה בשדרות רוטשילד מגישה עסקית צהרים. התפריט משתנה מדי פעם, על פי מצאי חומרי הגלם העונתיים, אך מבנה הארוחה נשאר זהה. הדיל: למרכז השולחן מוגשים מאזטים משותפים כמנה ראשונה, ואת המנה העיקרית כל סועד בוחר לעצמו. בתפריט: בין המאזטים מנות כמו סלט עגבניות שרי עם בזיליקום וזיתי קלמטה, דג מטיאס עם קרם פרש ונבטי אפונה, כרובית מטוגנת עם טחינה ואורגנו, כבד קצוץ ועוד. בעיקריות אפשר לבחור בין: טבעות קלמרי פריכות בציפוי תבלינים, פלפל חריף שרוף, איולי סחוג וכוסברה; קפלטי סלק עם קרם סלק ומרווה; המבורגר בלחמניית בריוש עם ביצה עלומה והולנדייז; בף בורגיניון עם תפוחי אדמה, גזר ורוטב יין אדום, ועוד. פרטים: 100 שקל לסועד (קוקטייל בוקר בתוספת מחיר בשיטת 1+1), שבת 12:00–17:00, רוטשילד 73 ת"א, 03-5257171.
פיאצה: איטלקייה בדיזנגוף
המתחם האיטלקי שהתחדש לאחרונה גם בבר בסמוך למסעדה, שכר לפני כחודשיים את שירותיו של השף שי דובלרו (לשעבר גוסטו ואמיצ'י), שרקח תפריט חדש והוסיף תפריט בראנץ' חדש המוגש בסופי השבוע. הדיל: הארוחה כוללת לחם ומטבלים, סלט ירוק וקפה או מיץ, ומנה עיקרית לבחירה. מקצת המנות העיקריות בתוספת 8–6 שקל. בתפריט: אומלט פפרוני, גבינת מוצרלה ובצל סגול; אומלט חצילים קלויים, זיתי קלמטה וגבינת פטה; שקשוקה סיציליאנית עם פטה וחצילים; שקשוקת תרד ושמנת; פיצה שפינאצ'י עם רוטב שמנת ותרד חלוט, גבינת פטה רכה וביצת עין; אגס בנדיקט - ביצה עלומה על לחם בריוש קלוי, סלמון, תרד ורוטב הולנדייז, ועוד. פרטים: 49 שקל, שישי 10:30–17:00, שבת 11:00–14:00, דיזנגוף 99 ת"א, 03-5274488.
יועזר בר יין: מהחורף קסולה
המסעדה בכיכר השעון ביפו הגישה במשך שנים בראנץ' קלאסי של אגס בנדיקט וסטייק אנד אגס, אך החורף היא שינתה את התפריט לקסולה - “החמין הצרפתי", תבשיל של קטניות ונתחי בשר מעושנים. הדיל: מבחר פתיחים למרכז השולחן, ומנה עיקרית לבחירה. בתפריט: בין הפתיחים מנות כמו סלמון טרי מעושן במקום עם קרם פרש ובצל ירוק, שעועית בועבס בבישול ארוך בשומן טלה ועגבניות, שומר צלוי בתנור עם שמן זית ופרמז'ן, קורנדביף בקר, סלט חריף של עגבניות ורשאד עם גבינת כבשים ועוד. בין המנות העיקריות הכוכבת היא מנת הקסולה - נקניקיות, בייקון ואווזים מעושנים עם שעועית לבנה, והכל בציפוי פריך של פירורי לחם. מי שמעדיף יכול לבחור גם בפטוצ'יני 40 חלמונים עם פטריות פורצ'יני טריות, עגבניות, ירקות ירוקים ויין לבן, במולים עם שעועית ירוקה וחזה אווז מעושן על פסטה 40 חלמונים מושחרת בדיו, בבף בורגיניון או במנות עיקריות אחרות. פרטים: 125 שקל לסועד, שבת 12:30–16:30, סמטת יועזר איש הבירה 2 יפו, 03-6839115.
אלבה: תמחור לפי מנה
המסעדה שנפתחה לפני כשנה מציעה עתה גם תפריט בראנץ' עשיר בשבתות. בימי שישי בצהריים מוגשת כאן ארוחה עסקית, וחלק מהספיישלים של הבראנץ' משולבים בה. הדיל: כל מנה מתומחרת בנפרד. בתפריט: אגס בנדיקט - ביצה עלומה על תפוח אדמה ממדורה, סלמון כבוש ורוטב הולנדז (53 שקל), קראמבל רטטוי שורשים עם גבינת עזים, קישואים, גזר ובצלי פנינה (49 שקל), סלט לחם קלוי עם גבינה צ'רקסית, אספרגוס, בצל סגול ושום אפוי ביין (59 שקל), ארבעה סרדינים מחותנים עם בשר דגים וביצי טוביקו, שתי ביצי עין ולימון כבוש (83 שקל) וסטייק אנד אגס - סינטה בגריל, ביצה עין וקרם תפוחי אדמה (35 שקל ל־100 גרם בשר). פרטים: 55 שקל לעסקית שישי, 12:00–16:00, 47–89 שקל למנה בבראנץ' השבת, 12:00–16:00. אבן גבירול 36 ת"א, 03-5467905.
בית פיין: בוקר שישי בעמק יזרעאל
הבניין הטמפלרי בגליל, שבו שכנה בעבר מסעדת פרובאנס, הוסב בשנה שעברה לבית לאירועים. אך הוא פתוח לקהל הרחב בימי שישי בבוקר לארוחת בראנץ' עשירה, שאותה מכינה השפית והבעלים, נילי כהן מינץ. הדיל: למרכז השולחן מוגשים לחמי מחמצת ומטבלים, וכל סועד בוחר מנה ראשונה ומנה עיקרית. הארוחה כוללת גם שתייה קלה ושתייה חמה. בתפריט: במנות הראשונות - צלחת אנטיפסטי ומרקים (למשל, מרק קרם פטריות עם שמן כמהין וערמונים, ומרק בצל עם סיידר), בעיקריות - לזניית ארטישוק ירושלמי עם קונפי עגבניות, מאפה תפוחים מלוח עם גבינת עזים חמה, קיש שלושה בצלים עם ערמונים, ובתוספת 15 שקל גם סלמון ברוטב שמנת ושמפנייה ורודה. פרטים: 72 שקל, שישי 14:30–9:30, בית לחם הגלילית, 04-9536696.
אמריקן קולוני: בופה עשיר ולא זול
הבראנץ' הוותיק של המלון הירושלמי האריסטוקרטי עבר אף הוא שינוי מרענן לאחרונה, ומזה כמה שבועות מוגשות המנות העיקריות בתוך מטבח המלון ממש, כך שהסועדים נחשפים לפעילות המטבח. הדיל: בופה עשיר הכולל מבחר פתיחים, מנות עיקריות ללא הגבלה וקינוחים. התפריט: בפתיחים סלטי חומוס וטבולה, סלט ארטישוק, סלט רוסי, סיגרים מרוקאיים ומרקים כמו מיניסטרונה, אספרגוס מוקרם ועוד. בעיקריות מבחר מתחלף של מנות, בהן לזניות בשריות וצמחוניות, בף סטרוגונוף, עוף בקארי, צלי כבש, קדרת פירות ים, קנלוני ברוטב עגבניות ונענע ותוספות כמו ירקות העונה בגריל, תפוחי אדמה ובצלצלי שאלוט צלויים ומנות נוספות. בדלפק הקינוחים ערוכים מיני מוס בגביעים אישיים, טארטים של פירות טריים, עוגות בקלאווה ועוד. פרטים: 42 דולר לסועד, שבת 12:00–15:30. דרך שכם 1 ירושלים, 02-6279777.