$
בורסת ת"א

ישראל בין 35 הבורסות הטובות בעולם ב-2012: תשואה של 6% מינואר

לפי מחקר של CNN, ארה"ב מדורגת מקום אחד אחרי ישראל עם תשואה שנתית דומה. טורקיה במקום השלישי עם תשואה שנתית של 43%, מצרים במקום השני עם תשואה שנתית של 55%. ומי במקום הראשון?

סוכנויות הידיעות 17:1702.12.12

ישראל מדורגת במקום ה-35 מבין הבורסות הטובות בעולם עם תשואה של 6% מינואר, כך לפי מחקר של סוכנות הידיעות CNN. ישראל עקפה במקום אחד את הבורסה של ארה"ב שמדורגת במקום ה-36 עם תשואה שנתית דומה.

 

מספר בורסות ברחבי העולם רשמו ביצועים חזקים השנה, אך מבט קרוב יותר על המצטיינות חושף מכנה משותף אחד מובהק: מדובר בבורסות של שווקים מתעוררים קטנים.

 

"השווקים המצליחים ביותר הם אלה שמושפעים במידה הפחותה ביותר מאירועים חיצוניים", מסביר ביל רוקו ממורנינגסטאר. "הם גם נהנים מכלכלות מקומיות מוצלחות וחדשות פוליטיות טובות. טורקיה לדוגמה, נחשבת לנקודת אור באירופה, שמושפעת כבר קרוב לשלוש שנים ממשבר חובות", אמר.

 

השווקים המוצלחים אמנם נחשבים קטנים בכל הקשור לנזילות והיקפי מסחר, אך הם מתחילים לקבל תשומת לב חיובית מצד המשקיעים, מנהלי קרנות וסוכנויות דירוג האשראי.

 

חמשת השווקים שרשמו את התשואות הטובות ביותר עד כה השנה:

 

5. ניגריה - תשואה שנתית של 31%

הכלכלה השנייה בגודלה באפריקה המשיכה גם השנה לצמוח בקצב מהיר של 6% עבור כל רבעון ב-2012. השוק זכה לדחיפה האחרונה לאחר שסוכנויות דירוג האשראי S&P ומודי'ס העלו את דירוג האשראי של המדינה, שעומד כעת שלוש דרגות מתחת לרמת השקעה, לנוכח השיפור ביציבות הפיננסית והמחויבות של המדינה לרפורמות בסקטורי הבנקאות והחשמל. ניגריה גם מתחילה לזכות ביותר תשומת לב מצד המשקיעים הזרים, זאת לאחר שג'י.פי.מורגן וברקליס הכלילו את המדינה בקרנות האג"ח של השווקים המתעוררים שלהם.

 

לאגוס ניגריה לאגוס ניגריה צילום: cc by Jrobin08

 

4. פקיסטן - תשואה שנתית של 33%

המדד של קראצ'י טיפס השנה לרמות שיא בעקבות נפחי המסחר הערים, שנובעים ברובם ממדיניות ההקלה המוניטארית שאימץ הבנק המרכזי. לדוגמה, הבנק המרכזי הצליח להוריד את שיעור הריבית בתחילת השנה ל-10% מ-12% בזכות נתוני האינפלציה שהיו נמוכים מהציפיות. האנליסטים מעריכים, כי בבנק ימשיכו לפעול להורדת שיעורי הריבית עד שיגיע לרמה חד ספרתית. מהלך שיוביל לעליות נוספות בבורסה המקומית. גורם נוסף שהשפיע על ביצועי הבורסה הוא זינוק בצריכה הפרטית.

 

איסלמבאד, פקיסטן איסלמבאד, פקיסטן צילום: בלומברג

 

3. טורקיה - תשואה שנתית של 43%

טורקיה ויוון הן אמנם שכנות גיאוגרפיות, אך הכלכלות שלהן לא יכולות להיות רחוקות יותר זו מזו. בעוד שמדינות רבות באירופה נפגעו ממשבר החובות המתמשך באזור, טורקיה נותרה נקודת אור. אף שהצמיחה הכלכלית הואטה השנה, טורקיה הצליחה להימנע ממיתון הודות לחוזק בייצוא. הצמיחה בתמ"ג צפויה להתגבר בשנתיים הבאות, בעוד שהאבטלה בשפל של 11 שנה. בתחילת החודש, סוכנות דירוג האשראי פיץ' העלתה את הדירוג של טורקיה לרמת השקעה, לראשונה מזה שני עשורים, כתוצאה מכך הבורסה של איסטנבול טיפסה לשיא חדש.

 

 צילום: בלומברג

 

 

2. מצרים - תשואה שנתית של 55%

הבורסה של מצרים חזרה השנה ובגדול, זאת לאחר שבשנה שעברה קרסה הבורסה ביותר מ-50%, לנוכח המתיחות הפוליטית שהתגברה בשל מהפיכת האביב הערבי. השוק זכה לדחיפה ביוני, לאחר ניצחונו של מוחמד מורסי בבחירות הדמוקרטיות הראשונות שנערכו במדינה. אולם, חשוב לזכור כי המצב הפוליטי במצרים עדיין לא יציב, ונותר עוד לראות האם הממשלה החדשה תבחר ליישם את חוק השריעה המוסלמי. האנליסטים מזהירים כי חוסר הוודאות הפוליטי מדאיג את המשקיעים, שעשויים לבחור לא להשקיע במידה רבה במדינה.

 

מוחמד מורסי מוחמד מורסי צילום: בלומברג

 

1. ונצואלה - תשואה שנתית של 219%

הבורסה של קראקס חוותה ראלי עצום השנה, והבורסה שילשה את השווי שלה מאז ינואר. העליות נבעו ברובן מהבנקים במדינה, ביניהם בנקו פרובינציאל, שהמניות שלו התחזקו ביותר מ-200%. בתחילת השנה, הנשיא הוגו צ'אבס איים להלאים את הבנקים, אך ככל שפחתה הסבירות שהוא יזכה בכהונה שלישית, כך זינקו מניות הבנקים. אולם מאז שכן זכה בבחירות בתחילת אוקטובר, הבורסה רשמה ירידות. עם זאת, האנליסטים מזהירים כי הבורסה אינה מזמינה השקעות, בשל חוסר התמיכה הממשלתי בחברות עצמאיות, בשילוב עם היעדר נזילות ומספר מצומצם של חברות ציבוריות שנסחרות, וכן גישה מוגבלת למשקיעים הזרים.

 

הוגו צ'אבס הוגו צ'אבס צילום: איי פי
בטל שלח
    לכל התגובות
    x