צפוף לגלידה בתל אביב
שתי שחקניות מרכזיות בענף גלידות הבוטיק וחלוצת הז'אנר דולצ'ה מלודי מוותרות על סניפים בת"א לטובת הפריפריה. מייסדת רשת אייסברג שסגרה לאחרונה את סניף האם בבן יהודה: "אני לא חושבת שיש קליינטורה לכולם"
בשביל החלב שברחוב בן יהודה בתל אביב, באזור שבו פעלו בעבר בשכנות שלוש גלידריות ותיקות, נשארה כיום רק אחת - הגלידרייה הסיציליאנית. דולצ'ה מלודי הוותיקה, שנפתחה ב־1995 והיתה הגלידרייה האיטלקית הראשונה בעיר, סגרה את הדלתות ב־1 באוגוסט, והסניף הראשון של רשת אייסברג, שפעל בסמוך לה במשך 12 שנה, נסגר אף הוא לפני כחודש.
- הסוד של וורן באפט לחיים מאושרים: גלידה לארוחת בוקר
- יוניליוור לא עוצרת: גלידות שטראוס מתייקרות ב-4%
- 7 לשישבת: הצעות ורעיונות לסוף השבוע
"תל אביב עמוסה מדי"
דולצ'ה מלודי הפעילה בימיה הטובים סניפים גם בירושלים, יפו ואשדוד. הסניפים היפואי והאשדודי נסגרו אף הם בקיץ, ורק הסניף הירושלמי ממשיך לפעול, נכון להיום. “התחרות הרגה אותנו. זה היה מטורף", מספר שלומי קאופמן, שניהל את הרשת בשלוש השנים האחרונות. “תל אביב עמוסה מדי", הוא מצהיר. “בשנתיים האחרונות אנשים החליטו שגלידרייה היא מכונת כסף, ופותחים אותן בכמויות. זה עסק עונתי, ולא הגיוני שיפעלו כל כך הרבה גלידריות בארץ בכלל ובתל אביב בפרט".
נראה כי הרשתות מעדיפות לרכז מאמצים בפריפריה ובמתחמי בילוי כמו נמל תל אביב ומתחם התחנה. בעלי רשת אייסברג, למשל, טוענים כי הסניף בבן יהודה נסגר בגלל בעיה של חוזה שכירות, ומציינים כי הם מחפשים לוקיישנים לסניפים אחרים, אך הם לא נשמעים נלהבים במיוחד לפתוח סניפים נוספים בתוך העיר.
כיום מחזיקה הרשת עשרה סניפים, מהם ארבעה בתל אביב ושישה מחוץ לעיר - מרחובות ועד הוד השרון. חלק מהסניפים פועלים בזכיינות, ואחרים בבעלות בעלי הרשת, אילן ודלית בר ועופרה ואבי גנור. “נפתחו המון עסקים, ואני לא חושבת שיש קליינטורה לכולם", מודה דלית בר, מי שהקימה את הרשת עם בעלה. “כולם עובדים על אותו פלח שוק, גלידה הרי לא נעשתה מצרך יסוד, ועבודה בסניף אחד לוקחת בהכרח מסניף אחר. אנחנו פועלים בזהירות ולאט לאט. בודקים היטב לפני שפותחים סניף חדש, ומחזקים את המותג באמצעות פעילויות בסניפים כמו פסטיבל שוקולד ואירוח שפים”.
וניליה עברה
גם רשת וניליה, שהכריזה לפני כחודשיים על התרחבות משמעותית בשנה הקרובה מחוץ לתל אביב, סגרה באוגוסט את הסניף הדו־קומתי שלה ברחוב בוגרשוב בתל אביב. הם קוראים לסגירה "מעבר". “לקחנו את הסניף כמו שהוא והעתקנו אותו לנמל תל אביב", מסביר רואי מזרחי, שותף בחברה ומי שאחראי על הפיתוח העסקי בה.
אבל גם מזרחי מודה בפה מלא כי הרשת, המפעילה חמישה סניפים בתל אביב ועוד שמונה מחוץ לעיר, לא תפתח סניפים נוספים בתל אביב. “אנחנו מרושתים מספיק טוב בתל אביב. האסטרטגיה שלנו כרגע היא לצאת החוצה".
ואולם מזרחי, שמודע היטב לכך כי הקהל התל־אביבי הוא שבנה את המותג, ממהר להצהיר: "הסניפים במרכז תל אביב הם העוגן שלנו. לא נוותר על השורשים התל־אביביים שלנו, ולא נסגור סניפים נוספים במרכז העיר".