$
אוכל

אוכלים לאט בעמק חפר

בשבת הקרובה ייחנך הסניף הרביעי בישראל של תנועת הסלואו פוד, שדוגלת באוכל מקומי ועונתי

גלי וולוצקי 10:3306.09.12

תנועת סלואו פוד העולמית, הדוגלת בצריכת מזון מקומי ועונתי, תחנוך בשבת (8 בספטמבר) את קבוצת עמק חפר, הקבוצה הרביעית של התנועה בארץ, שתצטרף לאלה הפועלות בגליל העליון, בתל אביב ובירושלים. בשנה הקרובה ייפתחו עוד שתי קבוצות בגליל המערבי ובנגב המערבי.

 

אירית שבח, מקימת הקבוצה, עוסקת בפעילות קהילתית באזור מגוריה, במושב בארותיים. “בשלב מסוים הבנתי שמה שאני עושה באזור שלי - עוסקת בקשר עם מגדלים וחקלאים, מתאים מאוד לרוח התנועה. יש כאן שפע אדיר, וחשוב להכיר לתושבי האזור את מה שנמצא מתחת לאפם".

 

התנועה העולמית, שהוקמה ב־1985 באיטליה, קוראת לצרכנים לצרוך מוצרי מזון מקומיים בעונתם, לבדוק את מקור המזון, ולתמוך ביצרנים ובמגדלים באזור מגוריהם. התנועה מזוהה עם קולינריה עילית, ורבים מהשפים הידועים בעולם, כמו למשל פראן אדריה (בעבר מסעדת אל־בולי), ואלן דוקאס הם מפעיליה המסורים. רפרם חדד, מתאם הפעילות בארץ, מספר שהתנועה החלה את דרכה מהכיוון הקולינרי, וכי סוגיות אקולוגיות ומוסריות נובעות מהמטרות שלה. “אנחנו אומרים שאוכל טעים יותר כשהוא עונתי, מקומי וגודל בתנאים של העסקה הוגנת וקיימות סביבתית".

 

אירית שבת. "קשר עם החקלאים" אירית שבת. "קשר עם החקלאים" צילום: נמרוד גליקמן

 

פעילות התנועה מתקיימת בעיקר באמצעות 1,300 קבוצות של חברים בכ־150 מדינות, ומונה כיום יותר מ־100 אלף חברים, המשלמים דמי חבר בסכום של 5 יורו בשנה.

 

בתפריטי שף יש היום מרווה מהרי יהודה ועגבנייה מהערבה. “זה יופי שהנושא אופנתי, אבל רק שפים מעטים באמת מביאים את חומרי הגלם מהמגדלים, ביניהם: רפי כהן, דניאל זך, אייל לביא וחוסאם עבאס, אבל הם מיעוט".

 

פרטים: במפגש ידבר ד"ר אורי מאיר צ'יזיק על אוכל מקומי, ורפרם חדד על תנועת סלואו פוד. האורחים מוזמנים להביא כיבוד. המפגש פתוח לקהל בבית משפחת שבח בבארותיים, מ־17:00, טל': 054-7303359.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x