$
אוכל

5 ספרי בישול חדשים מחו"ל

לסייר עם מרתה סטיוארט במטבחי ארה"ב, להיות צמחוני עם פול מקרטני ולאפות קרואסון בלי לפחד. "כלכליסט" מציג את ספרי הקולינריה החדשים הכי מדוברים

גלי וולוצקי 10:3030.08.12

ספר בישול חדש מחו"ל, בייחוד כזה שכתב שף ידוע, ישמח כל חובב קולינריה. "כלכליסט" סוקר את הספרים המעניינים שיצאו לאור בששת החודשים האחרונים.

 

ימי שני בלי בשר בנוסח משפחת מקרטני. "The Meat Free Monday Cookbook" מסכם את קמפיין "יום שני הצמחוני", שהשיקה בשנת 2009 משפחת מקרטני (פול ובנותיו מארי וסטלה). בספר תפריט מלא עבור 52 ימי שני בשנה, והוא יתאים למי שרוצה להוציא את הבשר מהתפריט ליום אחד בשבוע, אך חושש שבלי בשר אין מה לאכול. עבור כל יום שני בשנה מציע הספר מבחר של שתי מנות עיקריות ועוד ארבעה רעיונות לארוחות במשך היום. התצלומים מעוררי התיאבון מציגים מנות כמו כריך מוצרלה חם, לחם תירס מקסיקני ואפילו משקאות כמו גרניטה אבטיח. מחיר: 20 דולר באמזון.

 

ימי שני בלי בשר, 20 דולר ימי שני בלי בשר, 20 דולר

 

מחוף לחוף עם מרתה סטיוארט. כוהנת חיי הבית של ארה"ב מגישה בספרה החדש "Martha's American Food: A Celebration of Our Nation's Most Treasured Dishes, from Coast to Coast" אוסף מתכונים מסורתיים מרחבי המדינה ואת הסיפורים שמאחוריהם. הספר מחולק לאזורים ומביא קלאסיקות כמו כריכי סלט עוף וסלט ביצים, פנקייקס אוכמניות ועוגיות שוקולד צ'יפס. העיצוב בהיר ויפהפה והתצלומים עושים חשק לחרוש את אמריקה. מחיר: 22 דולר באמזון.

 

האוכל האמריקאי של מרתה סטיוארט, 22 דולר האוכל האמריקאי של מרתה סטיוארט, 22 דולר

 

השף של מסעדת מוגריץ. מסעדת מוגריץ בצפון ספרד נחשבת לאחת המשובחות בעולם, ומדורגת באורח קבע במקומות הראשונים בדירוגים בינלאומיים.

 

"Mugaritz: A Natural Science "of Cooking הוא ספרו הראשון של השף שלה, Andoni Aduriz — אחד הצעירים המבטיחים בסצנת המסעדנות העולמית. באלבום המהודר חולק אדוריץ תובנות לגבי תהליך ההכנה, מקורות ההשראה, טכניקות שבהן הוא עושה שימוש וגם 70 מתכוני מנות מהמסעדה. העניין שלו בטבע בא לידי ביטוי גם בפרקים המוקדשים לחומרי גלם החביבים עליו ובתצלומים המרהיבים. מחיר: 28 דולר באמזון.

 

מתכוני השף של מסעדת מוגריץ, 28 דולר מתכוני השף של מסעדת מוגריץ, 28 דולר

 

ספר המאפים של פייר הרמה. "Pierre Herme Pastries" הוא האחרון בסדרת הספרים שאומן הקונדיטוריה הצרפתי ממשיך להוציא בקצב מרשים. הפעם מדובר בספר מאפים, שככל קודמיו גם הוא מרהיב ביופיו. הרמה מספק מתכונים למאפים מסורתיים מהקונדיטוריה הצרפתית, לצד מתכוני מאפים מרכזיים מהעולם כולו. בין היתר מלמד השף הווירטואוז להכין מנות ידועות שלו כמו קרואסונים במילוי שקדים בניחוח ורדים, עוגת סנט אונורה בטעמי תה ירוק, אגוזי לוז ופסיפלורה, ושאר פיתויים מורכבים, שעלולים להיראות בלתי אפשריים, אבל בזכות ההדרכה הצמודה מתבררים כשווים לגמרי את המאמץ. מחיר: 50 דולר באתרים שונים.

 

המאפים של פייר הרמה, 50 דולר המאפים של פייר הרמה, 50 דולר

 

צהריים בפרובאנס. "Lunch inProvence" הוא ספרו של ז'אן אנדרה שאריאל, השף המוביל את מסעדת אוסטו דה בומאנייר האגדית בפרובאנס. שאריאל פרסם כבר כמה ספרי קולינריה על האזור שבו נולד, ואשר בו פתח סבו את המסעדה עוד בשנת 1945. בספר היפהפה הזה מגיש שאריאל 35 מתכונים של ארוחות צהריים פרובנסיאליות, חלקן מהמסעדה מכוכבת המישלן שלו ואחרות כפריות יותר ומסורתיות. בין המתכונים מטעמים אופיניים לאזור, כמו סי בס פריך עם רטטוי פרובנסאלי; צלעות טלה בקראסט תבלינים ואספרגוס; קלפוטי של דובדבנים, אגוזי לוז ופירות יער וטארט לימון. לצד המתכונים מופיעים תצלומים מרהיבים של השדות, האנשים, היקבים והצבעים הנהדרים של פרובאנס. מחיר: 23 דולר באמזון.

 

אוכל פרובנסיאלי של ז'אן אנדרה שאריאל, 23 דולר אוכל פרובנסיאלי של ז'אן אנדרה שאריאל, 23 דולר

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x