שוברים את החום
קלואליס משחררת את העניבות ועולה על ג'ינס, תפריטים מהמטבח ההודי בגאיה בבנימינה ובזוזוברה, בראנץ' סוף שבוע חדש בסיטארה, גלידה טבעית חדשה ועוד מסעדות שמציעות משלוחים עד הבית
קלואליס קלילה. מדי יום חמישי תנהיג מסעדת קלואליס קונספט חדש ומעונב פחות, שאותו היא ממתגת כ"קלואליס בג'ינס". את המפות הלבנות במסעדה יחליפו במפות מבד ג'ינס, את הפלייליסט הרגיל במוזיקה גרובית, ואת התפריט בקליל יותר וגם יקר פחות. בין המנות שיוגשו בערבי חמישי: חלמון מסטול עם צ'ייסר של פורטו קר (22 שקל); קישוא ממולא בפירות ים (38 שקל); שוקרוט ים (62 שקל); ורביולי טלה חלב (38 שקל). ערב ההרצה שהתקיים ביום חמישי האחרון, רשם הצלחה כבירה, והסועדים זכו לראות את השף ויקטור גלוגר רוקד על השולחנות. פרטים: אבא הלל 16 רמת גן, 03-5759060.
הודו בצלחת. ימי שני בשבוע יוקדשו מעתה לאוכל הודי במסעדת גאיה שבבנימינה. כל יום שני, בשעות 20:00–17:00, תוגש במסעדה ארוחת טאלי הודית מסורתית, הכוללת פלטה של מנות ומטבלים עם לחם צ'פאטי במחיר 45 שקל למבוגר ו־35 שקל לילד. בנוסף אפשר להזמין מנות עיקריות בהשראה הודית, כמו פרגית טנדורי, קציצות בקר ועוד (45 שקל למנה). פרטים: האומן 1 בנימינה, 04-6181818.
בשני הסניפים של זוזוברה יחגגו היום ומחר את יום ההולדת ה־12 לרשת במסע להודו, עם תפריט הודי שרקח השף אבי קונפורטי. כל ערב מהשעה 17:00 תשנה המסעדה את פניה, בעיצוב ישולבו אלמנטים הודיים, המלצרים יולבשו בהתאם, ולסועדים יוגשו מנות כמו פאנג'הבי מאסאלה פרגיות (62 שקל), מנגו לאסי (18 שקל), וכלכותה קבב (59 שקל). פרטים: שנקר 7 הרצליה, 09-9577077; מתחם G כפר סבא, 09-7655005.
בראנץ' אקלקטי בסיטארה. בימי שישי ושבת בשעות 13:00–17:00 תוגש ארוחת בראנץ' חדשה ובה מבחר גדול של מנות מכל מיני מטבחים. בין השאר יוגשו כבד קצוץ, סרדינים כבושים וסביצ'ה סלמון. בנוסף יוגשו מנות עיקריות, כמו קוסקוס עם קבב טלה, במיה ועגבניות, וגם פילה סלמון עם ברוקולי ואספרגוס על קרם עגבניות. פרטים: 105 שקל, רוזנבלום הרצל 8 תל אביב, 03-6996633.
גלידה טבעית. גלידת תבור הגלילית, המיוצרת מחומרים טבעיים בלבד וללא גלוטן, ומשתמשת במייצבים טבעיים בלבד (סיבי עולש וגומי חרובים) מחזיקה בשני סניפים, האחד בגבעתיים והשני שנפתח בחודש מרץ האחרון בראשון לציון.
מבחר טעמי הגלידה, המתחדש מדי יום, כולל גלידות העשויות מחלב בקר, חלב עזים, חלב סויה ופירות אורגניים. בין הטעמים - טעם יוגורט טבעי וגלידות יוגורט בטעמי פירות, סורבטים של מנגו, פסיפלורה, תות שדה ולימון, גלידות שמנת בטעמי שוקולד בלגי, וניל מדגסקר, מלבי וחלבה, וגלידות אלכוהוליות בטעמי רום וצימוקים ואייריש קרים. פרטים: עשרה שקלים לכדור גלידה, 50 שקל לק"ג, רוטשילד 110 ראשל"צ, כצנלסון 52 גבעתיים.
עד למזגן. לקראת הקיץ נערכות המסעדות עם שירותי משלוחים, שיאפשרו לסובלים מהחום הכבד להישאר בבית.
פיצריית גוסטו מחדשת את שירות המשלוחים ומציעה מבצע - על הזמנה ביותר מ־150 שקל מקבלים בקבוק למברוסקו. פרטים: 1-700-700-919.
מעדניית הדליקטסן מבית R2M (קבוצת ברודו) חונכת את האתר החדש והמושקע שלה, שבאמצעותו מזמינים משלוחים של מנות מהמסעדה ומהמעדנייה, וגם מזמינים מראש אוכל לארוחות מתוכננות. למשל, סלט שעועית ירוקה עם חרדל ובצל אדום (שישה שקלים ל־100 גרם) ומנת עוף במרינדה של רוזמרין ושמן זית (36 שקל). פרטים: delitlv.co.il.
מסעדת אונמי חונכת תפריט משלוחים חדש, עם קומבינציות כמו "ארבעת האיים", שבה 16 יחידות של יאסאי קוקטייל רול עם אספרגוס טמפורה ואבוקדו, סאקמורי רול עם סלמון וסלמון סקין, אבי סאקה קאווה רול עם שרימפס טמפורה ועוד (80 שקל), או חנות גוהן מונו (מנות קופסה) עם תבשילים כמו אוייאקו ג'יו - תבשיל עוף עם ביצה ברוטב דונבורי עם בצל ירוק ושומשום (58 שקל, כולל מרק מיסו למנה ראשונה). פרטים: 03-5621172.