$
אוכל

פסגת הבירה

לקראת תחרות הבירה הבינלאומית בשבוע הבא בכפר המכביה עולה השאלה אם יש מקום בשוק הישראלי לכל כך הרבה מבשלות בוטיק

עמית יריב 10:0405.10.11

ב־10 באוקטובר ייפתחו בכפר המכביה ברמת גן תחרות הבירה הבינלאומית הראשונה בישראל ויריד הבירה (בהחלט לא הראשון בארץ). לתחרות, שבה ישתתפו מבשלות רבות - מבשלות מסחריות לצד מבשלות בוטיק - הוזמנו לשפוט אנשי מקצוע מרחבי העולם, ובמסגרת האירוע יתקיים יריד טעימות, שבו יציגו מיטב המבשלות הישראליות את תוצרתן.

 

לא מעט נכתב כבר על מבשלות הבוטיק שצצו בישראל בשנים האחרונות, ועל הדמיון בין תופעה זו לבין מהפכת יקבי הבוטיק שהחלה בתחילת שנות האלפיים. אבל נדמה שהסימן הכי ברור לכך שמהפכת הבירה איננה עוד טרנד חולף, אלא תופעה שעתידה להישאר עמנו לזמן רב, הוא בכך שכבר מוצאים בשוק הישראלי לא מעט מבשלות שהוקמו, מראשיתן, כמיזם עסקי שנועד להרוויח. כלומר, לא רק מיזם של חובב בירה משוגע לדבר, שהחל לבשל בירה בבית ולאט לאט הגדיל את היקפי הייצור, אלא מיזם רציני, עם משקיעים, תוכנית עסקית ועם כיוון מקצועי ברור.

 

האם יש מקום בשוק הישראלי למבשלות בוטיק רבות כל כך? אורי שגיא ממבשלת אלכסנדר סבור שכן. לדבריו, בארצות הברית, שהקדימה את ישראל בטרנד הבוטיקיות, צמיחתן של בירות הבוטיק באה בעיקר על חשבון הבירות המיובאות, והן משמשות לחובבי הבירה מעין "קידום" על פני הבירות המסחריות בשוק. "כלכליסט" סוקר ארבע מבשלות כאלה.

 

Jems Beer Factory

 

מבשלה שהקים צמד עולים מארצות הברית - ג'רמי ולפלד, שהביא לעסק את הידע בבישול בירה, לצד הכשרה מקצועית בניהול עסקי מלונאות והסעדה, ודניאל אלון, עורך דין, יזם ואיש עסקים. השניים הקימו בפתח תקווה מבשלת בירה ומסעדה, והם מבשלים שישה סוגים של בירה - החל מבירת פילזנר, עבור דרך בירת חיטה, וכלה בבירה בסגנון בלגי, המכילה 8.8% אלכוהול.

 

מבשלת Pavo

 

המבשלה ממוקמת בזכרון יעקב ומייצרת חמישה סוגי בירה, שהידוע בהם הוא הפילז, בירת פילזנר בהירה. נחי ברגידה, בעל המבשלה, הוא איש עסקים שעשה את הונו בעסקי יבוא ויצוא, וההתייחסות שלו למיזם היא עסקית לחלוטין. הברומייסטר של המבשלה הוא ליאור בלמס, מהדמויות המוכרות בקהיליית הבירה, ובחצר המבשלה אפשר למצוא גינת בירה בסגנון בווארי, המאפשרת שתייה נינוחה בחודשי הקיץ.

 

מבשלת Pavo. בחצר המבשלה יש גינת בירה בסגנון בווארי מבשלת Pavo. בחצר המבשלה יש גינת בירה בסגנון בווארי צילום: ירון ויינברג

 

מבשלת אלכסנדר

 

פרי יוזמה של אורי שגיא, איש חיל האוויר בעבר וחובב בירה ותיק. כאשר שגיא השתחרר והחליט להקים מבשלת בירה, הוא ידע שהוא רוצה לעשות משהו גדול וממוסד, ולכן הכין תוכנית עסקית והריץ פיילוט. עם התוכנית ועם הפיילוט הוא ניגש לשורה של משקיעים פוטנציאליים, וביניהם המסעדנים ארי ויורם ירזין, ושכנע אותם שבשוק הישראלי יש מקום למבשלת בוטיק. המבשלה, השוכנת באזור התעשייה של עמק חפר, מייצרת שלושה סוגים של בירה - בהירה, כהה וענברית - ועושה ניסויים גם בייצור בירות עונתיות.

 

מבשלת בזלת

 

נקראה בעבר מבשלת הגולן ומיתגה את עצמה מחדש בשנה האחרונה, לאחר כניסתם של יקבי רמת הגולן לשותפות במיזם. לאחרונה הוחלף הברומייסטר הגרמני ניקולאוס סטארקמט בברומייסטר הישראלי עומרי זילברמן, שהוכשר במינכן. בזלת מייצרת כיום חמישה סוגי בירה - ארבעה תחת המותג בזלת ועוד אחד במותג עוג.

 

עד לאחרונה התבלט יקב דלתון ביינות טובים במחירים סבירים. בעקבות השקת ה"מתתיה" בשנה שעברה, היקב ממשיך להתקדם למגרש של יינות הפרימיום, ובהצלחה לא מבוטלת. "שיראז 2008" מסדרת הרזרב של היקב הוא שיראז עוצמתי ומרשים, עשיר בפרי, בפלפל ובתבלינים, ויתאים מאוד לארוחה חורפית, לצד צלי עשיר ומתובל היטב. יין "עולם חדש" קלאסי, 14.5% אלכוהול בנפח, אבל בעל אלגנטיות מובהקת. (119 שקל, כשר).

בטל שלח
    לכל התגובות
    x