$
אוכל

מסעדת ברטי מציגה: מנות קלילות וקוקטיילים לראש השנה

כמה רעיונות למנות ולמשקאות קלילים, כאלה שכיף לאכול וקל להכין

גלי וולוצקי 08:3030.09.11

כשאומרים ארוחת ערב חג, עולה בדמיון שולחן עמוס מטעמים, אבל גם תחושת הכבדות המתלווה לאכילה של המנות החגיגיות. גלי וולוצקי יצאה למסעדת ברטי החדשה כדי לקבל רעיונות למנות ולמשקאות קלילים, כאלה שכיף לאכול וקל להכין.

  

את הדגים הכבושים, מנת שיפוד שקדי העגל והקוקטיילים על בסיס עראק אפשר להכין כפתיח לארוחת חג מלאה, כארוחת נשנוש קלה למחרת החג, ואפשר גם להצטייד בחומרי הגלם המשמשים להכנת הקוקטייל ולהכין למארחים קוקטייל עראק, תמרים ורימונים שיתחיל את השנה על רגל ימין.

 

 


 

 

ואלה המתכונים למנות המופיעות בכתבה. בתיאבון וחג שמח.

 

דגים כבושים בחומץ

 

500 גר פילה טרחון

 

תחמיץ:

 

250 מל חומץ

 

100 מל מיץ לימון

 

100 מל שמן זית

 

מלח אטלנטי

 

פלפל אנגלי

 

עלי דפנה

 

עלי מרווה

 

עלי זעתר

 

 

מנקים את הדג מעור ועצמות ומניחים בתחמיץ למשך 3 שעות.

  

בצל כבוש בסומק

 

250 גרם בצל סגול פרוס דק מאוד

 

20 גרם מלח

 

5 גרם סומק

 

20 מל חומץ

 

10 גרם שמן זית

 

 

מכסים את הבצל בתערובת הכבישה ומשרים למשך 3 שעות לפחות

  

להגשה:

 

פורסים את הדג, מסדרים על צלחת הגשה ומעטרים ב: צנונית פרוסה דק,  טבעות בצל ירוק,  זיתי תאסוס, זיתים סורים ונבטי אפונה.

 

שיפוד שקדי עגל

 

מרכיבים:

 

100 ג"ר שקדי עגל תחתוניים

 

20 ג"ר קרם חציל שרוף

 

50 ג"ר תבשיל עדשים כתומות

 

עלי מיקרו אפונה

 

תפו"א אפויי במדורה ומקולף (עטוף בנייר כסף בתוך גחלים)

  

קרם חצילים

 

100 ג"ר בשר חציל שרוף

 

20 מ"ל מיץ לימון

 

שמן זית

 

טבסקו

 

מלח

 

להכנת הקרם טוחנים את בשר החציל בבלנדר, מוסיפים שמן זית עד לקבלת מרקם חלק ומתבלים במיץ לימון, טבסקו ומלח ע"פ טעם.

 

תבשיל עדשים

 

בצל לבן אחד (קטן) חתוך לקוביות

 

שן שום אחת פרוסה

 

צרור כוסברה קטן (קשור)

 

עדשים כתומות 100 ג"ר

 

שמן זית

 

מיץ לימון

 

מלח

 

כמון

  

מאדים עד לשקיפות את הבצל בשמן זית, מוסיפים שום ואת העדשים הכתומות ומכסים במים. מוסיפים את צרור הכוסברה ומתבלים בלימון, כמון ומלח. מבשלים עד לריכוך של העדשים (חשוב שהתבשיל לא יהיה סמיך מידי), מוציאים את צרור הכוסברה ומאזנים תיבול.

  

להגשת המנה:

 

משפדים את שקדי העגל, מתבלים במלח ופלפל וצולים על גריל פחמים. יוצקים מעט קרם חציל לתוך קערה קטנה ומוסיפים מעל תבשיל עדשים. מעטרים את המנה בעלי המיקרו, ובחתיכות גדולות של תפוח אדמה אפוי.

 

מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח.

 

מנחים את שיפוד השקדים ליד התוספות בצלחת הגשה.

 

 

ערק שקדים

 

מנה גדולה ערק (60מל)

 

מנה קטנה רוזטה (30מל)

 

כמה עלי נענע טריה

 

כפית לימון סחוט

 

מים לפי הטעם

 

קרח

  

לערבב בשייקר את כל המרכיבים בחוזקה כ 15 שניות ולהגיש בכוס גבוהה. לקשט עם נענע טריה.

 

 

ערק רימונים ותמרים

 

מנה גדולה ערק (60 מל)

 

2 תמרים לחים

 

חצי כוס מיץ רימונים

 

קרח

  

לחתוך את התמרים לקוביות קטנות ולהשרות עם הערק למשך כמה שעות.  לערבב את הערק והתמרים עם מיץ הרימונים ולהוסיף קרח. לקשט עם חצי תמר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x