5 מנות קיץ עם פירות
מנגו בסלט עוף, ליצ'י עם סביצ'ה דג ונקטרינות על שיפוד שרימפס. "כלכליסט" סוקר מסעדות שהתאימו את התפריט שלהן לחום המשתולל בחוץ
פירות צבעוניים ורעננים משתדכים נהדר לחומרי גלם קלילים כמו ירקות, פירות ים ודגים. העונה יותר ויותר שפים משלבים את פירות הקיץ בעלי הטעמים המתקתקים־חמצמצים גם במנות שאין להן שום קשר לקינוח.
1. ראשון לציון, פפה: שרימפס עם תאנים וגבינה כחולה.
תאנים וגבינה כחולה הן שילוב צרפתי קלאסי. במסעדת פפה החדשה מוגש השילוב הזה עם שרימפס שהוקפצו בחמאה ויין לבן, אל מול נוף לים. פרטים: 48 שקל כמנה ראשונה, 88 שקל כמנה עיקרית, טיילת חוף הים ראשון לציון.
2. תל אביב, רוקח 73: שיפוד שרימפס עם נקטרינות צלויות, בייקון וסלט ירוק קטן בוויניגרט פטל.
השף אייל לביא מציע מנה ראשונה המורכבת משרימפס הנצלים על שיפוד עם פרוסות בייקון ונתחי נקטרינות, המוסיפות למנה חמיצות ומתיקות. פרטים: 52 שקל, שדרות רוקח 73 תל אביב.
3. ירושלים, טופולינו: סביצ'ה דניס עם ליצ'י טרי, עירית קצוצה ופלפל שאטה.
דגים נאים הם השידוך המושלם לפירות. במנת הסביצ'ה הזו הליצ'י מוסיף מתקתקות מעודנת ומשחק מרקמים מעניין. פרטים: 45 שקל, אגריפס 62 ירושלים.
4. הרצליה, אורנה ואלה: סלט מלפפונים ונתחי עוף צרוב עם רוקט, פול, מנגו, כוסברה, טרגון ובצל אדום. הסלט הזה, שמוגש בימות החורף עם אבוקדו, משנה צבע ומוגש בימים אלה בגרסה קיצית עם מנגו. פרטים: 46 שקל, חבצלת השרון 35 הרצליה (המנה מוגשת גם באורנה ואלה בתל אביב).
5. נצרת, סודפה: סלט העונות - סלט עלים ירוקים ופירות קיץ ברוטב בלסמי ופירות יער.
המסעדה הנצרתית הכניסה לתפריט ספיישל קיצי של סלט עלי בייבי עם פירות כמו קיווי, תאנים טריות, ענבים ותפוחי עץ. התוצאה היא מנה ראשונה קלילה ומרעננת. פרטים: 42 שקל, כיכר המעיין 6083/35 נצרת.