5 מנות עם גבינה
הגבינות של מחלבות הבוטיק בישראל מככבות במטבחים של השפים המובילים. לקראת החג הכי חלבי כלכליסט סוקר מנות יצירתיות שגבינות עושות להן רק טוב
מחלבות הבוטיק בישראל עשו דרך ארוכה, וכיום הן מייצרות גבינות הראויות לעלות על השולחנות גם במסעדות גורמה. שפים אוהבים להשתמש בגבינות איכותיות במנות, שכן הן מעניקות טעמים ייחודיים ונופך מקומי שאין לו תחליף.
1. כרמלה בנחלה, תל אביב. פלפלונים מטוגנים עם עגבנייה מרוסקת וחזרת וגבינת לבנה של מחלבת ראמה מכפר ראמה. השף דניאל זך מגיש את הפלפלונים החריפים, המטוגנים עם חזרת, עם גבינת לבנה חמצמצה, הממתנת את השריפה בפה. פרטים: 28 שקל, התבור 46.
2. הבסטה, תל אביב. סלט קולרבי עם גבינת כתם של קורנמל מהנגב. סלט טרי ורענן, המשלב רשאד חריף, שקדים קלויים, קולרבי אפוי וגבינת עזים בעלת עובש לבן. פרטים: 24 שקל, השומר 4.
3. המזווה של ג'ייקוב, מושב אביאל. קיש כרשה, עגבניות וגבינות עזים של שירת רועים מקיבוץ רשפים. המעדנייה מציעה מבחר חדש של קישים, העשויים עם מגוון גבינות העזים של מחלבת שירת רועים. פרטים: 75–85 שקל לתבנית בקוטר 26 ס"מ.
4. מסה, תל אביב. סלט עגבניות שטח צלויות עם פונדו גבינה ומוצרלה באפלו של חוות הבאפלו. השף אביב משה משלב את מתיקות העגבניות עם הטעם החלבי העדין של המוצרלה באפלו בסלט שכולו קולינריה ישראלית. פרטים: 58/38 שקל, הארבעה 19.
5. ג'ונו בר יין, תל אביב. סלט אנדיב וענבים עם גבינת סנט מור של ברקנית מכפר יחזקאל. שילוב קלאסי של אנדיב, ענבים וגבינת סנט מור מקומית חוברים יחד לסלט רענן באוריינטציה צרפתית. פרטים: 34 שקל, דה האז 2.