$
אוכל

הותרו לשימוש: קופסאות השימורים כובשות את מסעדות הגורמה

מגמה סוחפת בחורף 2011 היא השימוש במזון משומר. ארטישוקים, סרדינים, עגבניות ודובדבנים הם רק חלק מהמוצרים שיוצאים מהקופסה היישר אל תפריטי מסעדות העילית

גלי וולוצקי 11:5427.02.11

השימורים הפכו בשנים האחרונות ממוצר נחות שיש להחביא במדפים האחוריים של המזווה למקור לגאווה, והרמה המצוינת של אלה המיובאים כעת לארץ הופכת אותם לחביבי השפים גם במסעדות הגורמה. עד כדי כך שבתפריטי מסעדות העילית יש תיאור של מותג השימורים שממנו הוכנה המנה. את השימורים אפשר למצוא גם במעדניות.

 

סרדינים. על המדפים אפשר למצוא מגוון גדול של סרדינים משובחים המיובאים מספרד וממרוקו.אלה של קוקה הספרדית אף משווקים בשני גדלים - רגיל ובייבי, דגיגים קטנים במיוחד. תשכחו מהסרדינים שאתם מכירים: מדובר במוצר בשרני ועדין, שיתחבב גם על מי שאינו אוהד מושבע של הדגיגים הללו.

 

מותגים בולטים: קוקה. איפה לטעום: קנטינה, קלואליס וסיטרה בתל אביב. מנה לדוגמה: לינגוויני סרדינים. 55 שקל, בקפה איטליה בתל אביב.

 

מרכיב: סרדינים מתוצרת קוקה. מנה לדוגמה: בקפה איטליה בתל אביב מרכיב: סרדינים מתוצרת קוקה. מנה לדוגמה: בקפה איטליה בתל אביב צילום: אוראל כהן

 

ארטישוק א-לה-רומנה. ריבוי המנות המכילות ארטישוק הוא תולדה של שימורים משובחים מאיטליה של ארטישוקים מנוקים ומקולפים ידנית ומשומרים בשלמותם, כולל הרגל, וטובלים בשמן בתיבול עדין. הם מוגשים במסעדות כשהם מטוגנים, מוקפצים, או ישירות מהקופסה על הפסטה או הסלט.

 

ארטישוק מתוצרת אלמנטיס ארטישוק מתוצרת אלמנטיס

 

מותגים בולטים: אלימנטיס, מנו, פונטי. איפה לטעום: קאוולייר בירושלים, מל ומישל, דלאל, קנטינה ובויה בתל אביב, קונטיינר ביפו, סינטה בר בחיפה. מנה לדוגמה: מאפלדיני ארטישוק עם חזה אווז מעושן. 57 שקל, בטרנטינו בחיפה.

 

מרכיב: ארטישוק מתוצרת אלמנטיס. מנה לדוגמה: במסעדת טרנטינו בחיפה מרכיב: ארטישוק מתוצרת אלמנטיס. מנה לדוגמה: במסעדת טרנטינו בחיפה צילום: אלעד גרשגורן

 

אנשובי וטונה. את הטרנד התחיל יונתן רושפלד, שהגיש בטאפאס בר אחד העם את האנשובי של אורטיז בקופסת השימורים, ואחריו נהרו שאר מסעדות העילית.

 

אנשובי מתוצרת אורטיז אנשובי מתוצרת אורטיז

 

מותגים בולטים: אורטיז הספרדית, לוראה הספרדית. איפה לטעום: טאפאס בר אחד העם, יבנה מונטיפיורי, רפאל, בויה, קופיבר ודלאל בתל אביב, מחניודה בירושלים, המלון הסקוטי בטבריה. מנה לדוגמה: אנשובי אורטיז על אבוקדו טרי. 38 שקל ביבנה מונטיפיורי בתל אביב.

 

מרכיב: אנשובי מתוצרת אורטיז. מנה לדוגמה: במסעדת יבנה מונטיפיורי בתל אביב מרכיב: אנשובי מתוצרת אורטיז. מנה לדוגמה: במסעדת יבנה מונטיפיורי בתל אביב צילום: תומי הרפז

 

שימורי עגבניות. אחרי שכהן העגבניות אייל שני הצהיר על חיבתו לשימורי העגבניות האיטלקיים, ניתן ההכשר לשימוש. העגבניות האיטלקיות המושמרות נקטפות בשיא העונה, וטעמן המתקתק עולה על זה של כל עגבניית חממה טרייה שתרכשו בשוק.

 

מותגים בולטים: ארומה דה טוסקנה, צ'יריו, אנה האורגני, דה צ'קו, מוטי. איפה לטעום: טוני וספה, טוטו, קפה איטליה, גוסטו, אייסברג וולקנו ומסה בתל אביב, קאוולייר בירושלים. מנה לדוגמה: שרימפס עגבניות חריף. 69 שקל במונא בירושלים.

 

מרכיב: עגבניות מתוצרת מוטי. מנה לדוגמה: במסעדת מונה בירושלים מרכיב: עגבניות מתוצרת מוטי. מנה לדוגמה: במסעדת מונה בירושלים צילום: חיים צח

 

דובדבני אמרנה. דובדבני הבר המשומרים מצטיינים בטעם מתקתק עדין ומוגשים בסירופ סמיך. הם הפכו לחביבי הקונדיטוריות, הגלידריות והברמנים, שטומנים אותם בתחתית כוסות הקאווה. שפים נועזים במיוחד משלבים אותם גם במנות עיקריות.

 

דובדבנים מתוצרת פברי דובדבנים מתוצרת פברי

 

מותגים בולטים: פברי. איפה לטעום: רביבה וסיליה ברמת השרון ובתל אביב, סושיאל קלאב והרברט סמואל בתל אביב, טופולינו בירושלים, המלון הסקוטי בטבריה. מנה לדוגמה: פטיפורים. 45 שקל ברפאל בתל אביב.

 

מרכיב: דובדבנים מתוצרת פברי. מנה לדוגמה: במסעדת רפאל בתל אביב מרכיב: דובדבנים מתוצרת פברי. מנה לדוגמה: במסעדת רפאל בתל אביב צילום: עמית שעל

 

פלפל צ'יפוטלה. הפלפל המקסיקני בעל הטעם המעושן התחבב על מסעדות הבשר, שם גילו השפים שמדובר בשידוך האולטימטיבי להמבורגרים וסטייקים.

 

פלפל צ'יפוטלה מתוצרת לה קוסטנה פלפל צ'יפוטלה מתוצרת לה קוסטנה

 

מותגים בולטים: לה קוסטנה, דל סול הכשר. איפה לטעום: צפרה, טוטו, סושיאל קלאב, יבנה מונטיפיורי והדסון בתל אביב, גאיה בבנימינה. מנה לדוגמה: ארטבורגר עם קטשופ פלפלי צ'יפוטלה ביתי. 69 שקל ברשת מוזס.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x