עונג שבת: ארוחות בוקר חדשות
שמפיין ברקפסט בהרצליה, ארוחה טריפוליטאית במושב גיאת או ביצה מושלמת בנטף שבהרי ירושלים. "כלכליסט" מדווח על מסעדות ומנות חדשות לבוקר של פנאי חורפי
תל אביב, טורטוגה: התפריט במסעדה החדשה בשוק האוכל המקורה בנמל מתבסס על התוצרת הטרייה של השוק. בהיצע אבוקדו של משק רבינוביץ' עם טונה אורטיז על לחם קסטן צרוב בפלנצ'ה, טוסטים עם מוצרלה, בייקון ופטריות כמהין, או ההברקה של התפריט - בורקס מבצק עלים של מאפיית לחמים הסמוכה, ממולא תרד וריקוטה ומוגש עם רבעי ביצה קשה.
פרטים: 42-18 שקל, כולל שתייה קרה או חמה. 11:45-8:00, 03-7162757.
תל אביב, דלאל: המסעדה הציורית בנווה צדק חנכה צמד ארוחות בוקר חדשות: כריך קרואסון עם סלמון ו"מעדנייה" - שתי ביצים לבחירה, סלט עלים ושישה מאזטים, בהם פרשוטו, מוס חציל, גבינת שמנת ואנשובי כבוש, וכן סלסילת מאפים ושתייה חמה וקרה.
פרטים: 75-48 שקל, 12:00-9:00, 03-5109292.
מושב גיאה, סומק: המסעדה עברה שינויים לאחרונה וחנכה תפריט העושה שימוש בחומרי גלם ממשקי האזור, והיא מגישה ארוחות בוקר כמו מוזלי או ארוחה ישראלית. בחירה מקורית יותר היא הארוחה הטריפוליטאית - שתי ביצי עין על תבשיל בשר בקר, עלי מנגולד ושעועית, או ארוחת "בוקר קצת אחר" - טאפאס כמו סרדינים בכבישה ביתית, גבינה כחולה וקרם פלפלים קלויים בבלסמי.
פרטים: 52-26 שקל, 12:00-9:00, 08-6723336.
הרצליה, בנדיקט: הסניף החדש של רשת ארוחות הבוקר הוסיף להיצע ארוחה אריסטוקרטית במיוחד. השמפיין ברקפסט החדשה כוללת שלוש חביתיות בליני עם סלמון מעושן, גבינת מסקרפונה וקוויאר, לצד גבינות ברי, רוקפור וגרוייר, קרקרים, סלט ירוק עם רוטב קיסר ופרי העונה. עוד בארוחה שתייה חמה ובקבוק קאווה אישי.
פרטים: 109 שקל, 24 שעות ביממה, 09-9580701.
נטף, המטבח של רמה: המסעדה בהרי ירושלים הוסיפה שתי מנות חדשות לתפריט ארוחות הבוקר: “חומוס" עשוי סלק, לימון ושמן זית עם טחינה וקונפי חומוס, וביצה "מושלמת" - ביצה עלומה על פרוסת גבינת עזים עטופה בפסטו כוסברה על פטריית פורטבלו אפויה.
פרטים: 28-26 שקל, 15:00-11:00, 02-5700954.