$
בארץ

IVC: עלייה של 90% בעסקאות פרייבט אקוויטי ברבעון השלישי

סך הכל נחתמו שמונה עסקאות בשווי כולל של 277 מיליון דולר. סקטור הנדל"ן איבד את ההובלה בשווי העסקאות לטובת מגזר הקלינטק

אסף גלעד 13:4022.11.10

שמונה עסקאות פרייבט אקוויטי נסגרו בישראל ברבעון השלישי של 2010, עם שווי עסקאות כולל של 277 מיליון דולר - עלייה של 90% לעומת הרבעון השני שבו נחתמו שמונה עסקאות שמונה עסקאות בשווי 146 מיליון דולר. כך מפרסמות הבוקר (ב') חברת המחקר IVC ופירמת עורכי הדין גרוס קליינהדלר חודק.

שווי העסקאות ברבעון השלישי השנה מגלם גם עלייה של 54% ביחס לרבעון המקביל אשתקד, שעמד על 180 מיליון דולר.

 

חמש העסקאות הגדולות ביותר שנעשו בשלושת הרבעונים הראשונים של 2010 היוו 405 מסך שווי העסקאות בתקופה. קרן טנא השתתפה ברכישת השליטה ביצרנית התרמוסטטים פישמן טכנולוגיות תרמיות ב- 85 מיליון דולר.

 

קרן תשתיות ישראל (IIF) רכשה את השליטה ב"דרך ארץ", הזכיינית המפעילה את כביש 6 ב-75 מיליון דולר. העסקה השלישית בגודלה, בשווי של 58 מיליון דולר היתה עסקת ארגסול עם חברת המתקנים הסולאריים ענבר אנרגיה. אחריה נמצאת עסקת מזנין של פימי בשווי 50 מיליון דולר למימון חברת התשתיות וההנדסה האזרחית תהל, וקרנות המנוף בראשית ו-KCPS היו מעורבות בעסקה החמישית בגודלה, לרכישת השליטה במשכנות כלל, מפעילת דיור מוגן, ב-48 מיליון דולר.

 

"השנה פעילות השקעות של קרנות פרייבט אקוויטי ישראליות הייתה חזקה. בנוסף, יש סימנים לכך שגם קרנות פרייבט אקוויטי זרות מחדשות את התעניינותן בעסקאות בישראל." מציין ריק מאן, שותף בגרוס קליינהדלר חודק. "מאחר שהיסטורית קרנות זרות נוטות להשקיע סכומים גדולים יחסית, זה עשוי להביא לגידול בשווי העסקאות ברבעונים הבאים".

 

"כיום פועלות בארץ 27 קרנות פרייבט אקוויטי ישראליות,עם הון מנוהל בסך כולל של 6 מיליארד, בתוכן שש קרנות חדשות שהוקמו רק בשנתיים האחרונות". מציינת מריאנה שפירא, מנהלת המחקר ב-IVC. "בין הקרנות הפעילות, שמונה מושקעות במלואן, אך ממשיכות לנהל את חברות הפורטפוליו שלהן."

 

ברבעון השלישי גדל משמעותית חלקן של העסקאות הגדולות מכלל העסקאות. 66% מהעסקאות חצו את קו 50 מיליון הדולר לעסקה, בעוד שברבעון הקודם לא נתבצעו עסקאות מעל ל-50 מיליון דולר, ואילו ברבעון הראשון של השנה רק 6% מהעסקאות חצו את הרף. בהתאם, הצטמצם משמעותית חלקן של העסקאות הבינוניות, אלה המוערכות בין 20 לבין 50 מיליון דולר, מ 73% ל-16% ברבעון השלישי.

 

לראשונה איבד סקטור הנד"לן את הבכורה לסקטור הקלינטק כתחום המוביל בשווי העסקאות. ברבעון השלישי ייצג הקלינטק 43% משווי העסקאות, סקטור התשתיות ייצג 27% מהעסקאות, ואחריו, סקטור הקמעונאות עם 16%. ברבעון השני של השנה, סקטור הנדל"ן משך 56% מסך שווי העסקאות שבוצעו בתקופה, סקטור המוליכים למחצה הגיע ל- 24%, ואחריו סקטור הקמעונאות שעמד על 9%. ברבעון השלישי של 2009 סקטור הנדל"ן הוביל עם 25% משווי עסקאות המצטבר, אחריו סקטור הטכנולוגיות התעשייתיות עם 19% ומדעי החיים עם 17%.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x