אפל TV - יתאים לאוהבי אפל, יתסכל את השאר
אפל TV מציג את החזון של סטיב ג'ובס לצפייה בטלוויזיה: מי שמעדיף את אייטיונז יזכה לחווית צפיה נהדרת, פשוטה ואינטואיטיבית. מי שלא - ייאלץ להסתפק בטריילרים
האפל TV החדש, הפתרון של אפל לצפייה, שיתוף ורכישה של מדיה בסלון, ממחיש יפה את הפילוסופיה העיצובית של סטיב ג'ובס: המהנדסים והמעצבים השקיעו מאמצים כדי ליצור חווית שימוש נוחה, הכוללת רכישת מדיה דרך חנות האייטיונז וצריכתה דרך האייפון, האייפד והמחשב האישי. מי שעובד בדרך של אפל, ימצא שהגאדג'ט החדש מאפשר הרחבה שקופה ונוחה של חווית צריכת המדיה גם לטלוויזיה הביתית. מי שלא - ימצא את עצמו מתוסכל פעמים רבות מחוסר התמיכה.
הדבר הבולט ביותר במכשיר הוא הפשטות שלו: מבחינה חיצונית מדובר בקופסה שחורה זעירה, שגודלה כחמישית מזו של מרבית הסטרימרים הביתיים, ומשתלבת בלי בעיה בכל סלון. גם ההתקנה פשוטה מאד: מחברים כבל HDMI לטלוויזית ה-HD, כבל נוסף לחשמל, וסיימנו. המהדרין יוכלו גם לחבר יציאת שמע אופטית לרסיבר, וכבל רשת למי שלא מסתפק ברשת אלחוטית. בולט בהיעדרו חיבור Composite (צהוב/אדום/לבן), שהיה מאפשר חיבור לטלוויזיות ישנות יותר.
מבחינת האפל TV, טלוויזיות פלזמה ו-LCD הן האפשרות היחידה. ברגע שחיברנו את המכשיר, כל השאר עובד כמעט באורח פלא: המכשיר מתחבר לרשת האלחוטית, מתקשר לחשבון משתמש בחנות האייטיונז, ומשם כבר כל הסרטים והסדרות פרושים לפנינו - בהנחה שיש לנו חשבון אייטיונז אמריקאי, כמובן.
לקנות סרטים? תסתפקו בלשכור ל-48 שעות
ממשק המשתמש הפשוט מאפשר דפדוף בין התוכניות, ואפילו חיפוש של סרטים ספציפיים, אם יש לנו סבלנות לכתוב מילים ארוכות באמצעות השלט הקטן. שני קליקים, והסרט יורד באיכות HD. מסיבה כלשהי, לא ניתן לרכוש סרטים וסדרות דרך האפל TV, כפי שניתן במחשב ובאייפון, אלא רק לשכור אותם למשך 48 שעות.
בנוסף, הצפייה מוגבלת לאפל TV בלבד, ולא ניתן להמשיך ולראות סרט שרכשנו בסלון גם על האייפד מחוץ לבית. ואם זה לא מספיק, אנחנו מוגבלים לחברות ההפצה שאיתן חתמה אפל על הסכמים, שכוללים רק מעט ערוצי טלוויזיה גדולים (רק פוקס ו-ABC, מהרשתות האמריקאיות הגדולות), ומשאירים אותנו בלי מרבית הסדרות החדשות שמשודרות היום.
לזכות אפל ייאמר שהם מספקים פתרון נוח יחסית למגבלות הללו, ומאפשרים לנו לשדר אל הטלוויזיה תכנים שהורדנו אל המחשב האישי, בין אם קנינו והורדנו מאייטיונז, או השגנו בכל דרך אחרת. לחיצת כפתור אחת, והשיר מהאייפון עובר להתנגן בטלוויזיה. באמצעות מנגנון ה-Home Sharing שמוטמע במכשירים ובתוכנות של אפל, ניתן לגשת לסרטים, סדרות ותמונות שהורדנו למחשב, גם באיכות HD, ולהזרים אותם אל הטלוויזיה דרך הרשת.
בניגוד לסטרימרים אחרים, לא נדרשות כאן הגדרות מסובכות של הרשאות גישה. אפל חשבו על זה מראש, ובנו את כל המוצרים כך שיתקשרו אחד עם השני ללא הגבלה. מצד שני, מי שרוצה לצפות בקבצי DivX שהגיעו מהאינטרנט, יגלה שהמכשיר לא תומך ברוב הקידודים הפופולריים ברשתות שיתוף הקבצים.
פתרון מוצלח למכורי אפל
השלט שמגיע עם האפל TV הוא, כאמור, קטן למדי, ודי מאכזב. באפל לא חשבו שכדאי לכלול כפתורים לשליטה בעוצמת הקול, ומי שירצה להנמיך את הווליום יצטרך לעשות זאת מהטלוויזיה או מהמערכת. כמו כן, השלט מסורבל כשמנסים להזין דרכו טקסט, ונוטה משום מה להפעיל אפשרויות אקראיות על מחשבי מק שנמצאים בבית. אם זה מנחם במשהו, באמצעות אפליקציה הזמינה בחינם מהאפסטור אפשר להפוך את האייפון או האייפד לשלט חכם לטלוויזיה.
האפל TV הוא לא גאדג'ט חובה בכל בית, גם למי שמעדיף לצפות בטלוויזיה המשודרת, וגם למי שמשקיע בהורדות של סרטים וסדרות. אבל למי שמשתמש כבר במוצרי אפל, ונוח לו להשתמש בחנות המדיה והמוזיקה שלה, האפל TV משתלב מצוין בחווית השימוש הקיימת.
אפל TV, דור שני
ממדים: 23 על 98 על 98 מ"מ, משקל 270 גרם
חיבורים: חשמל (תומך ב-220V), מסך (HDMI, לטלוויזיות פלזמה/LCD), שמע (דיגיטלי-אופטי, לרסיברים), רשת (100 מגה-ביט)
תמיכה בקבצים: MPEG4, H.264 (וידאו), AAC, MP3, WAV (אודיו), GIF, TIFF, JPG (תמונות)
יתרונות
קל להתקנה ותפעול
קטן וקומפקטי
חסרונות
עובד טוב רק בשילוב עם אייפוד/מק/אייטיונז בשאר המחשבים
אינו מגיע עם כבלים בכלל
חנות האייטיונז מכילה מבחר מוגבל של סרטים וסדרות, ובנוסף דורשת חשבון משתמש אמריקאי
טיפ: לא חייבים כרטיס אשראי אמריקאי כדי לרכוש סרטים בחנות. ניתן לרכוש תווי שי לחנות האייטיונז, אפילו בארץ, ולרכוש באמצעותם.
מחירים: 99 דולר בארה"ב, 99 ליש"ט באנגליה, 119 יורו בגרמניה ואירלנד, 1,349 שקל בייבוא לא רשמי לארץ, באמצעות האתר ipadil.co.il (כולל 100 דולר לרכישת תכנים באייטונז). מנציגת אפל בישראל, iDigital, נמסר שלפי שעה אין כוונה לייבא לישראל באופן רשמי את אפל TV.