$
אוכל

גורמה בפיתה

קבוצת הבסטה מחפשת מקום לפתוח דוכן מעורב ירושלמי, מסעדת מורגן הצפונית מציעה אווירת סוף קיץ, ויינות יקב צ'ילאג נמכרים באריזה חגיגית

גלי וולוצקי 10:0829.08.10

מסעדת הבסטה תפתח בתחילת החורף דוכן של מעורב ירושלמי. המסעדה, שנפתחה לפני כשנתיים בסמוך לשוק הכרמל בתל אביב, התברגה במהרה ברשימת מסעדות הגורמה של העיר, למרות האווירה הלא פורמלית והקרבה לשוק.

 

איתי הר גיל, שף המסעדה, מחפש בימים אלה לוקיישן לדוכן, שנקרא בינתיים "המעורב", ומספר שהרעיון למיזם הגיע מדוכן מעורב ירושלמי שהוא אוהב במיוחד ברובע המוסלמי של השוק במזרח ירושלים: "מצאנו את עצמנו נוסעים לשם שלוש פעמים בשבוע כדי לאכול את המעורב הירושלמי המופלא שמגישים שם, עד שהכנסנו אותה לתפריט הבסטה לפני כחודשיים".

 

אם החיבור בין מסעדת גורמה לדוכן של מעורב ירושלמי גורם לכם להרים גבה, אתם לא היחידים. אבל מי שמכיר את ההתנהלות של הר גיל ושותפיו יתפלא פחות: "אנחנו מאוד אוהבים את הרעיון של לחזור להתנהלות שפעם היתה מאוד מקובלת בכל מיני ענפים, של התעסקות בדבר אחד. לקחת חומר גלם אחד מצוין ולהגיד - זה מה שאנחנו יודעים לעשות. גם בבסטה אנחנו שמים דגש על התעסקות בחומרי הגלם. אנחנו מאוד אוהבים חלקי פנים של חיות, וחושבים שמנת המעורב הירושלמי כפי שהיא מוגשת במזרח ירושלים היא מנה מופלאה, שמגיע לה מקום משלה".

 

למרות המיתוג העממי שזוכה לו מנת המעורב הירושלמי, תפיסת הגורמה תישמר. המנה תורכב מחלקי פנים של כבש בבישול ארוך בשומן, ולא מעוף כמקובל, ואלה יוגשו כשהם ארוזים בפיתה עם טחינה, עמבה וחריף בלבד.

 

בירה טרייה ושרקוטרי מככבות בתפריט הביר גארטן, חגיגות בירה בחצר של מסעדת מורגן ביקנעם, שנפתחו בשישי האחרון ויימשכו עד סוף ספטמבר. שי מורגן, שף ובעלי המסעדה, חבר לליאוניד ריפקין ממבשלת ליבירה בחיפה, ויחד, בהתבסס על מסורת שהתפתחה במאה ה־19 בבוואריה, דרום גרמניה, יצרו את הערבים האלה. בכך הצטרפה מורגן למקומות אחרים בארץ שזיהו את הטרנד, כמו כרמלה בנחלה ופראג הקטנה. ליפקין יספק בירת חיטה בווארית טרייה המיוצרת בשיטות מסורתיות, עם שמרים וכשות מקוריים מגרמניה, ללא סינון. מורגן יוסיף תפריט מיוחד במחיר קבוע שיכלול מנות ראשונות (בעיקר בשרים ונקניקים וגם מנות אוסובוקו טלה ולנגוסטין בטיגון מהיר), עיקריות ואחרונות שיוגשו למרכז השולחן. פרטים: שלישי עד שבת, 18:00–21:00. מחיר: 168 שקל לסועד. כדאי להזמין מקום מראש, טל': 04-9937101.

  

מעורב ירושלמי. מנה בתפריט ממסעדת הבסטה שעושה אקזיט מעורב ירושלמי. מנה בתפריט ממסעדת הבסטה שעושה אקזיט צילום: עמית שעל

 

יקב הבוטיק צ'ילאג של הייננית אורנה צ'ילאג ביקבק מהדורה מוגבלת של יינות באמפורות - בקבוקי חרס בעבודת יד. היינות שיימכרו באמפורות יהיו פרימו 2008 מענבי קברנה סוביניון מכרם בהרי ירושלים, שהתיישן 22 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי; ויין סירה 2009 מכרם בן זימרה, שהתיישן 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. בכל אמפורה כ־1.8 ליטרים יין, ומחירה כ־450 שקל. מכירה מוקדמת מהשבוע ביקב. פרטים: יקב צ'ילאג, שבזי 12 יהוד, טל': 03-5369996.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x