$
אוכל

6 מסעדות שהן גם מעדניות

לשבת או לקחת? במסעדנייה - שילוב בין מסעדה לבין מעדנייה - אפשר גם וגם. "כלכליסט" בדק את המקומות החמים בז'אנר הקולינרי המתעורר

גלי וולוצקי 10:2925.07.10

השילוב בין מסעדה למעדנייה הוא שילוב קלאסי, שנפוץ מאוד באירופה בעיקר בתחום השרקוטרי. האכילה במסעדות כאלו מציעה, לרוב, חוויה קלילה, והמעדנים שרוכשים הביתה הם אלו שטעמתם ואהבתם. ז'אנר המסעדנייה צובר תאוצה גם בארץ. הנה המקומות שמובילים את הטרנד.

 

קוצ'ינה תמר

 

כמיטב המסורת האיטלקית, השיקה לפני כשנה תמר כהן צדק, השפית של מסעדת קוצ'ינה תמר, את ה־Dispensa (באיטלקית - מזווה), שבו היא מציעה למכירה מבחר מטעמים מעשה ידיה: פסטות, רטבים לפסטה, ירקות כבושים, תבלינים, מתוקים ואפילו ליקרים מיוחדים.

 

קוצ'ינה תמר, תל אביב. ייחוד: מעדנים איטלקיים קוצ'ינה תמר, תל אביב. ייחוד: מעדנים איטלקיים

 

ליין מוצרים נוסף המוצע במקום מיוצר על ידי מסעדת Amerigo באיטליה, המעוטרת בכוכב מישלן, ומיובא לארץ בידי כהן צדק בלעדית למעדנייה.

 

לאכול במקום: טורטלונה ממולא בגבינת ריקוטה וברוטב קונדימנטו בלסמי (52 שקל), פגטו־א־לה ונציאנה - פרוסות כבד עגל בציפוי פריך ובתיבול קרם בלסמי כמהין (54 שקל), סלומי מיסטי - צלחת נקניקים וירקות כבושים בבלסמי ביתי (69 שקל).

 

לקנות הביתה: רביולי עם פטריות כמהין וארטישוק (35 שקל ל־100 גרם), חצילים כבושים עם פלפל חריף, פטרוזיליה, בזיליקום ושום (30 שקל לצנצנת של 100 גרם), ליקר צ'ילי וערער או לימונצ'לו מתוצרת המקום (60–70 שקל לבקבוק של חצי ליטר). פרטים: הצפירה 10 תל אביב. טל': 03-6390407.

 

La Maison

 

מסעדנייה אמיתית בשיק צרפתי. לא יותר מכמה מקומות ישיבה בחוץ ועוד כמה כיסאות למול הוויטרינה העמוסה מעדני בשר מתוצרת המקום. מאחורי הוויטרינה הקרניבורית עומדים אילן דובשני ובן תדהר, שני שפים יוצאי יועזר בר יין, שמייצרים את כל המוצרים הנמכרים אצלם מלבד הגבינות, הלחמים והיין. היושבים במקום יכולים ליהנות מתפריט מצומצם אך מדויק של כריכים ותבשילים יומיים, ולהצטייד בכל מה שצריך לפיקניק מושקע או לארוחה קלה בבית.

 

La Maison, תל אביב. ייחוד: מעדנים צרפתיים La Maison, תל אביב. ייחוד: מעדנים צרפתיים

 

לאכול במקום: פלטת נקניקי הבית בייצור עצמי, מבחר משתנה של נקניקים - למשל חזה ברווז מעושן, קורנדביף, לשון בקר וג'מבון (88 שקל), פרוסות צוואר חזירה חם מהרוטיסרי עם סלט תפוחי אדמה (48 שקל), סנדביץ' קורנדביף עם חמוצי הבית, כרוב כבוש וחרדל (36 שקל).

 

לקנות הביתה: בודן נואר - נקניקיית דם קלאסית (48 שקל לק"ג), נקניקיית פרנקפורטר מעושנת (96 שקל לק"ג), רייט - ממרח ברווז ובשר לבן (55 שקל לק"ג).

 

פרטים: טשרניחובסקי 1 תל אביב. טל': 03-6206022.

 

אונו

אונו, תל אביב. ייחוד: מעדנים איטקליים אונו, תל אביב. ייחוד: מעדנים איטקליים

 

במסעדה הכשרה האיטלקית החדשה של השף ניצן רז נפתח מתחם מעדנייה המשמש גם כחנות לרכישת חומרי גלם ומוצרים מהמסעדה, וגם לארוחות זריזות ולקפה. במעדנייה של אונו אפשר לרכוש פסטות טריות מתוצרת המקום, רטבים לפסטה של חברת Mutti האיטלקית, שמני זית, אנטיפסטי מתוצרת המסעדה ועוד.

 

לאכול במקום: סלטים בהרכבה עצמית (32 שקל), קישים אישיים בטעמי אנטיפסטי, תרד וריקוטה ועוד (24 שקל), פיצות במגשים (מרגריטה, בצל, פטריות, זיתים, אנשובי ועוד — 24 שקל לפיצה בקוטר 30 ס"מ).

 

לקנות הביתה: אנטיפסטי במשקל (פלפלים, פטריות, סלק, בטטה, קישואים ועוד - 8 שקלים ל־100 גרם), מחית כמהין לבנות (103 שקל לצנצנת של 760 גרם), פסטות טריות (פטוצ'יני, פוזילי, פפרדלה - 30 שקל לחצי ק"ג), ניוקי (47 שקל לחצי ק"ג).

 

פרטים: ויצמן 2 תל אביב. טל': 057-9443877.

 

קפה לואיז

 

מסעדת הבריאות שנפתחה בחיפה לפני כשלוש שנים כבר הפכה לאחד המוסדות האהודים בעיר, והיא מציעה, לצד תפריט רחב של מנות בריאות, גם מגוון של מעדנים מתוצרת המקום לקנייה הביתה. בחנות המסעדה אפשר לקנות את כל המאפים המיוצרים בה, וגם את הממרחים האהובים שאינם מכילים חמאה ומבוססים על עשבי תיבול טריים, גרנולה מתוצרת המקום, גבינות של מחלבות בוטיק קטנות וריבות מתוצרת הבית. גם בסניף התל־אביבי ברמת החי"ל אפשר לקנות את המוצרים.

 

קפה לואיז, חיפה ותל אביב. ייחוד: מזון בריאות קפה לואיז, חיפה ותל אביב. ייחוד: מזון בריאות צילום: דורון גולן

 

לאכול במקום: פרגית צלויה במרינדת פטל שחור וזעתר טרי עם פירה חצילים (51 שקל), ארוחת בוקר זוגית (89 שקל).

לקנות הביתה: גרנולה מתוקה מתוצרת עצמית (25 שקל), ממרח שום על בסיס שמן זית ושמן קנולה (21 שקל), גבינת תום עזים של מחלבת עז עברית (18 שקל ל־100 גרם).

 

פרטים: מוריה 58 חיפה. טל': 04-8349950. הרוגי המלכות 11 תל אביב. 03-6492000.

 

המעדנייה של גולדשטיין

 

גם אם במבט ראשון המרכז המסחרי הישן בצומת סביון לא נראה כמיקום להברקה קולינרית, המעדנייה של השף אלרן גולדשטיין כבר הפכה לחביבת תושבי האזור בזכות הבישול הביתי והמשובח שלו. הוויטרינה רחבת הידיים עמוסה בסלטים, ובסירים רוחשים התבשילים - בסגנון רומני אבל לא רק - ומאפשרים לסועדים שאהבו מה שאכלו במסעדה (לא יותר מכמה שולחנות בחוץ) לחזור איתם הביתה. השף גולדשטיין מתמחה בתפירת תפריטים מא' ועד ת', ובזכות המגוון העצום של המאכלים הנמכרים במקום, כולל קינוחים מושקעים, אפשר להרכיב ארוחה כמעט לכל אירוע.

 

לאכול במקום: כרוב ממולא בשר עגל ברוטב עגבניות שרי ומשמשים (48 שקל), מרק צ'ורבה רומני עם צלעות עגל וכרוב מוחמץ (38 שקל), אנטיפסטי נטורל — ירקות מהשוק צלויים עם שמן זית (18 שקל).

 

לקנות הביתה: פלפל ירוק בהיר ממולא בהמון בשר עגל ומעט אורז וחמוציות (38 שקל למנה), "עוגת" כרובית במילוי גבינות משק עם קראסט של פירורי לחם, שום ושמיר אפויה בתנור (38 שקל לראש כרובית), סלטים מהוויטרינה — כבד קצוץ, מטיאס בשמנת חמוצה, סלט קריספי, סלט קינואה (8–12 שקל).

 

פרטים: לוי אשכול 201 צומת סביון. טל': 03-5330304.

 

הס, ירושלים. ייחוד: נקניקים ונקניקיות הס, ירושלים. ייחוד: נקניקים ונקניקיות צילום: אלכס קולמיוסקי

 

הס

 

השרקוטייר השוויצרי מרסל הס, נצר למשפחת שרקוטיירים שהתחילה את דרכה באירופה עוד בשנת 1795, ממשיך להפעיל את המסעדה ומעדניית הבשר הירושלמית הכשרה למהדרין, עכשיו בעזרת בנו דורון, שחזר מלימודי נקניקנות בשוויץ. אפשר לשבת במסעדה ולטעום מהמוצרים האיכותיים המיוצרים כולם בשיטות אירופיות מסורתיות, ואפשר גם לקנות הביתה נקניקים ונקניקיות. המעדנייה שופצה והורחבה, וממש בימים אלו נפתחת מחדש כשהיא נוחה ומרווחת מתמיד.

 

לאכול במקום: פלטה קרה של נקיקים פרוסים הכוללת מבחר משתנה - למשל קורנדביף, פסטרמה, עגל עם פיסטוקים, סלמי איטלקי וסלמי הונגרי (130 שקל), פלטה חמה של נקניקיות הכוללת נקניקיית עגל חלב מעושנת, נקניקיית בקר מעושנת עם שום, נקניקיית בקר מעושנת עם שום ופלפל שחור בסגנון צרפתי, נקניקיית טלה מעושנת ועוד (180 שקל), שוקרוט (130 שקל).

 

לקנות הביתה: נקניקיות עגל חלב עם פיסטוקים או עם פטריות (190 שקל לק"ג), פסטרמה בקר (220 שקל לק"ג), קורנדביף (190 שקל לק"ג).

 

פרטים: הלני המלכה 9 ירושלים. טל': 02-6255515.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x