המדינה תממן שת"פ בין התעשייה המסורתית להייטק
ל"כלכליסט" נודע כי התמ"ת ואיגוד תעשיות התוכנה והאלקטרוניקה יזמו תוכנית לחברות לעידוד המו"פ בתעשיות המסורתיות
יוזמה חדשה של משרד התמ"ת ואיגוד תעשיות התוכנה והאלקטרוניקה, בראשות יהודה זיסאפל, תנסה לשלב בין תעשיית ההייטק לתעשיות המסורתיות. מטרת התוכנית הראשונה, שנקראת "מסורטק", היא לעודד את המחקר והפיתוח בתעשיות המסורתיות - כך נודע ל"כלכליסט".
לפי גורמים בתמ"ת, התעשייה
פרטי התוכנית סוכמו בפגישה שהתקיימה לאחרונה בין שר התמ"ת בנימין בן אליעזר לבין זיסאפל. "זוהי תוכנית מנצחת לשתי התעשיות - ההייטק והמסורתית", אמר זיסאפל. "התעשייה המסורתית נאלצת להתמודד בתחרות קשה מול המזרח הרחוק. אני מאמין שחיבור בין שתי התעשיות ייצור יתרון תחרותי שיעזור לתעשייה המסורתית במאבקה".
כמו כן הוסיף זיסאפל כי נעשה ניסיון לחבר בין האקדמיה לתעשייה המסורתית, אולם הפער שם גדול מאוד. "בין שתי תעשיות אפשר לייצר דו־שיח לפתרונות מהירים", אמר.
לפי התוכנית, שתצא לדרך בתקופה הקרובה, חברות יוכלו לפתח במשותף מוצרים חדשים, להרחיב שימוש במוצרים קיימים ולשלב טכנולוגיות חדשות במוצר קיים.
לכל שתי חברות שיפתחו מוצר משותף מציעה התוכנית תקציב פיתוח של 3.6 מיליון שקל, שיהוו 66% מפרויקט הפיתוח שיימשך עד שנתיים. הכסף שיועבר לחברות יהיה במודל של מענק ללא החזר תמלוגים. אם יהיו שלושה שותפים במיזם, תזכה הקבוצה למענק של 4.5 מיליון שקל.
התוכנית אינה דורשת תקציב נוסף, והיא כבר תוקצבה בתקציב של תוכנית מגנ"ט. ההערכות הן שהיא תושק כבר במהלך 2010. בתמ"ת מצפים שכמה חברות יגישו הצעות כבר במהלך השנה, ושמספרן יגדל בשנת 2011.
תוכנית מענקים ממשלתית זו באה בהמשך לניסיונו של משרד התמ"ת לשלב אנשי הייטק בתעשיות המסורתיות. במסגרת התכנית תומך המדען הראשי בקליטה של עד שני עובדי הייטק לחברה, בעלויות שכר כוללות למעביד של עד 300 אלף שקל לשנה. אם תקלוט החברה עובד אחד, יעמוד שיעור המענק על 66%, והעובד השני ימומן בשיעור מענק של 33% מסך העלות הכוללת.