ועדת השרים הפכה את החלטתה: תתמוך ב"חוק ויקיפדיה"
בדיון שנערך בוועדת השרים לענייני חקיקה בעקבות ערעורו על השר מיכאל איתן החליטו השרים לקדם את הצעת החוק הקוראת לאפשר שימוש לא מסחרי בתמונות שצולמו על ידי גופים ממשלתיים
כל העדכונים, הכתבות והמדורים של טכנולוגי - היישר לפייסבוק שלכם
ניצחון לחופש המידע: ממשלת ישראל הפכה היום את החלטתה, והחליטה לתמוך בחוק המתיר שימוש בתמונות שצילמו גופים ציבוריים למטרות לא מסחריות.
הצעת החוק, שכונתה "חוק ויקיפדיה", עלתה לאחר
ההצעה, שהוגשה על ידי ח"כ מאיר שטרית (קדימה), נידונה לראשונה בוועדת השרים לחקיקה לפני כשבוע, אך היא נדחתה מבלי לפרט את הסיבות לכך. בתגובה הגיש השר מיכאל איתן ערעור על ההחלטה. "ההצעה תקל על גופים ציבוריים ועיתונים לפרסם תמונות רשמיות שצולמו על ידי גופים ציבוריים, ותנגיש מידע החוסה תחת חוק חופש המידע לשימושים שונים לרווחת הציבור ולקידום ההסברה של מדינת ישראל בעולם", כתב איתן.
היום התקיים הדיון בערעור, והשרים החברים בוועדה החליטו לקבל את הצעת החוק ולקדם אותה בהליכי החקיקה בכנסת. מדובר בהחלטה חשובה, שכן ללא תמיכת הממשלה והקואליציה הסיכויים לאשר את הצעת החוק במליאת הכנסת שואפים לאפס.
"להחלטה היום יש חשיבות עצומה במסר שוועדת השרים מעבירה בכל הקשור למדיניות הממשלה", מסר השר איתן. "בניגוד לעמדת רוב הגורמים המקצועיים שהתבטאו בישיבה, החליטו שרי הממשלה כי הכלל המנחה הוא שהמידע הנצבר בידי הממשלה שייך לציבור, בכפוף למגבלות פרטיות, ביטחון וקניין רוחני הקבועות בחוק".
אם תאושר הצעת החוק, שמהווה למעשה תיקון לחוק זכויות יוצרים, יוכל כל אדם במדינת ישראל לעשות שימוש במאגר התמונות הרחב שבידי גופי הממשלה השונים ללא כל תשלום. זאת, בתנאי שלא נעשה בתמונות שימוש מסחרי. ההצעה עתידה להטיב לפיכך לא רק עם ויקיפדיה, אלא גם עם בלוגרים, מפעילים אתרים עצמאיים ועוד.