מה מתבשל: מסעדנייה ומצב רוח
המסעדה/מעדנייה La Maison נפתחה אתמול, כתית משנה תפריטים בלי לקצר שמות של מנות ובירות ישראליות בתחרות סמואל אדמס לונג שוט
1. לה מזון (La Maison), המסעדנייה החדשה של השפים יוצאי מסעדת יועזר ביפו, בן תדהר ואילן דובשני, נפתחה אתמול בתל אביב. המקום יציע מבחר מוצרי שרקוטרי בעבודת יד לצד תבשילים צרפתיים מסורתיים, ויתפקד הן כמעדנייה והן כמסעדה קטנה. בתפריט: נקניקיות בראטוורסט מבשר עגל ומבשר לבן (84 שקל לק"ג), נקניקיית טולוז מבשר לבן (80 שקל לק"ג), בודן נואר - נקניקיית דם (48 שקל לק"ג), בשרים כבושים ומעושנים כמו קורנדביף ביתי (19 שקל ל־100 גר'), ז'מבון מעושן (9 שקלים ל־100 גר'), בייקון קלאסי (14 שקל ל־100 גר'), רייט - ממרח ברווז ובשר לבן (55 שקל לצנצנת של 200 גר'), פטה כבד עגל חלב (32 שקל לצנצנת של 150 גר'), סלמון בעישון ביתי (28 שקל ל־100 גר') ועוד. עוד יוצעו במעדנייה צירים ביתיים לבישול ופסטות איכות טריות ויבשות. מדי יום יבשלו תדהר ודובשני גם כמה תבשילים, כמו ביף בורגיניון ושוקרוט, שאותם אפשר יהיה לאכול במקום או לקנות הביתה. ליושבי המסעדה יוגשו גם כריכים ופלטות נקניקים. פרטים: טשרניחובסקי 1 תל אביב, טל' 03-6206022.
2. מסעדת כתית חונכת פורמט חדש של תפריטים במחיר קבוע. תמורת 250 או 350 שקל יקבל הסועד מתאבן, שלוש מנות ראשונות, מנה עיקרית לבחירה וקינוח לבחירה. מנות לדוגמה בתפריט 250 שקל: סלט אביב עם אנדיב, סלק, פלחי הדרים, אספרגוס, גבינת בלו בוואריה, אגוזי מקדמיה וויניגרט מיסו ירוק; שקדי עגל בגריל פחמים ברוטב וישיסואז שום ודבש עם פטריות שימג'י, אספרגוס וקרוטונים בקצף פטרוזיליה. מנה מתפריט 350 שקל: פילה עגל עם רביולי תפוחי אדמה, פרמז'ן, חלמון נא וכמהין, עם מוח עצם, בייבי ארטישוק ורוטב יין אדום. בימי שבת וראשון יוגש תפריט טעימות ב־195 שקל, שיכלול שש מנות וקינוח לבחירה. מנות לדוגמה: מוסר אורגני בגריל פחמים עם סלט חם של שקדים ירוקים, שומר, לימונים כבושים, קלמרי, פנצ'טה טלה וכוסברה; לחי עגל עם ראגו אורז אסור, אגוזים, קרם קוקוס, ג'ינג'ר ופטריות שימג'י, פודרה של נוגט ורוטב יין. פרטים: היכל התלמוד 4 תל אביב, טל' 03-5107001.
3. תחרות הבירה השנתית של המבשלות הלא מסחריות, או בשמה המלא: סמואל אדמס לונג שוט השישית, תחרות הבירה של מועדון הבירה הישראלי, תקיים את אירוע הגמר ביום ראשון הקרוב, 16 במאי, במסעדת כחול בתל ברוך. האירוע יהיה פתוח לציבור הרחב ללא תשלום (יש להירשם מראש), ויכלול טקס הענקת פרסים, טעימות של המבשלות והפנינג בהשתתפות המתחרים. השנה הוגשו לתחרות כ־60 סוגי בירה של יותר מ־20 בשלנים לא מסחריים, שיתחרו בחמש קטגוריות. כמדי שנה, את הבירות האזוטריות ביותר אפשר למצוא בקטגוריה הישראלית ובקטגוריה החופשית. השנה, למשל, הוגשו בקטגוריות אלה בירת ארטישוק ירושלמי, בירת דבש וסילאן ובירת צ'ילי ושוקולד. פרטים: הרשמה באתר tibc.org.il.