הוט מציעה מהירויות חיבור לאינטרנט של עד 100 מגה
התשובה ל-NGN: הוט הציגה את רשת האינטרנט המהיר שלה, שלדבריה תגיע ל-800 אלף בתי אב עד סוף השנה. גלישה ב-100 מגה-ביט לשנייה תעלה כ-600 שקל. מנכ"ל הוט הרצל עוזר: "בזק לא בליגה שלנו"
חברת הוט הכריזה הבוקר (ד') על פריסת רשת האינטרנט המהיר שלה, Ultra Fast Internet) UFI), שתציע מהירויות חיבור של עד 100 מגה-ביט לשנייה. כיום זמין השירות לכ-300 אלף בתי אב בעשרות יישובים. לטענתה, עד סוף השנה יהיו חבילות החיבור החדשות זמינות לכ-800 אלף בתי אב, ועד סוף 2010 הוט מתכוונת להציע אותן בפריסה ארצית מלאה. מחירי החבילות החדשות ינועו בין 109 שקל לחודש למהירות גלישה של 12 מגה-ביט לשנייה, ועד ל-599 שקל למהירות המרבית של 100 מגה-ביט לשנייה.
לדברי מנכ"ל הוט הרצל עוזר, החברה פותחת פער משמעותי לעומת בזק בגזרת המהירות בכך שהיא מודיעה על השירות כאשר הוא כבר זמין ללקוחות. “הצעד של בזק בהשקת ה-NGN אמיץ וראוי להערכה, אבל אנחנו מציעים בפועל מהירויות גבוהות יותר ונסיים את הפריסה מהר יותר", הצהיר עוזר. "אנחנו בעצם לא מתחרים בבזק ובטכנולוגיות ה-DSL שלה, אנחנו נמצאים בליגה עם חיבורי הרשתות האופטיות ישירות לבתים".
כיום זמין השירות באזור הנפרס מהשרון עד חיפה, ועד סוף השנה הוא צפוי להיות זמין בחלקים מגוש דן, כולל תל אביב. השירות החדש מבוסס על פרוטוקול Docsis 3.0 בגרסתו האמריקאית, המשמש את חברות הכבלים, אשר בניגוד לטכנולוגיית DSL שמשמשת את חברות הטלפוניה (ובהן בזק) המהירויות שהוא מציע אינן מושפעות ממרחק הלקוח מהמרכזייה.
עם זאת, מבנה רשת הכבלים גורם ללקוחות בכל אזור לחלוק את רוחב הפס ביניהם, כך שעומס גלישה של חלק מהמנויים באזור עלול לפגוע במהירויות של המנויים האחרים, אולם בהוט טוענים כי במקרים שכאלה הם יספקו לאותם אזורים רוחב פס נוסף שיפתור את הבעיה לפי הצורך, כך שמהירות הגלישה של הלקוחות לא תיפגע.
העלאת נתונים ב-1 מגה-ביט בלבד
כתגובה להשקת רשת ה-NGN של בזק לפני כחודש, שבמסגרתה הציגה החברה מחירים נמוכים יחסית לאלו שהציעה הוט במהירויות מקבילות, מוזילה היום הוט את החבילות. על פי התמחור החדש, חבילת גלישה במהירות של 12 מגה-ביט לשנייה תעלה 109 שקל לחודש; מחיר גלישה ב-16 מגה-ביט יהיה 139 שקל; וחבילת גלישה של 32 מגה-ביט תעלה 349 שקל. כמו כן מציע הוט גלישה במהירות 64 מגה-ביט לשנייה תמורת 499 שקל, ו-100 מגה-ביט ב-599 שקל.
למעט חבילת ה-100 מגה, שמהירות ההעלאה שלה תעמוד על 2 מגה, ישולבו מהירויות העלאה של 1 מגה בכל שאר החבילות. לדברי עוזר, בהתאם לביקוש בנושא ההעלאה תציע החברה מהירויות נוספות בתחום זה. החברה תשיק חבילות שדרוג למנויים הקיימים שיתבססו בין השאר על מהירותם הנוכחית וחבילות הטריפל (אינטרנט, טלפוניה וטלוויזיה) המוצעות בחברה. בחברה לא מתכננים לעלות עם קמפיין פרסומי בשלב זה.
כמה מספקיות האינטרנט כבר הציגו את חבילות החיבור שלהן ברשת החדשה: נטוויז'ן הודיעה כי מחיר חיבור ל-12 מגה יעמוד על 74.95 שקל לחודש; 16 מגה תמורת 99.95 שקל; וחבילות ה-64 וה-100 מגה יתומחרו בדומה למחירי הוט (כלומר כ-500 ו-600 שקל, בהתאמה). מבזק בינלאומי נמסר כי חבילת גלישה במהירות 12 מגה תעלה 94.9 שקל; 16 מגה - 119.9 שקל; 32 מגה - 419.9 שקל וחבילות הגלישה במהירות 64 מגה ו-100 מגה יעלו שתיהן 599 שקל בחודש, בהתחייבות ל-18 חודשים.
לקוחות שיתחברו למהירויות של עד 16 מגה יוכלו להמשיך ולהשתמש במודם המצוי בביתם, אולם לקוחות שיתחברו למהירויות גבוהות יותר יקבלו מהחברה מודם התומך בטכנולוגיה החדשה. בהתייחסו לטענות שלפיהן הלקוחות לא אימצו מהירויות גבוהות שהציעה החברה בעבר אמר עוזר כי לדעתו רמת המחירים היתה גבוהה בעבר, אולם הוא מאמין שהשינוי המהותי שמתרחש כעת יגרום ליותר גולשים לשדרג למהירויות גבוהות.
עוזר ציין גם כי החברה מקיימת בחודשים האחרונים ניסוי בשידורי IPTV באיכות HD, המועברים גם לנסיינים בחו"ל, והחברה ממתינה להחלטות הרגולטור בנושא על מנת לבחון את המשך דרכה בתחום. יורם מוקדי, סמנכ"ל הרגולציה של HOT, ציין כי למרות העלייה הניכרת בצפייה בתכני וידיאו באמצעות האינטרנט, בחברה רואים דווקא עליה בצפייה באמצעי המוכר, כלומר הטלוויזיה. “חלק מהחבילה שהטלוויזיה הרב ערוצית מציעה, כולל האריזה, עדיין גורם לצופים להעדיף את המודל הזה על פני צפיה בתוכן אינטרנטי" אמר מוקדי.