$
אינטרנט

שר המידע הסיני: "אנו מבצעים רגולציה של האינטרנט בהתאם לחוקים"

השר, וונג צ'ן, המבקר בישראל לרגל השקת גרסה עברית לאתר הרדיו הסיני, דחה את הטענות כי ממשלתו מפעילה צנזורה באינטרנט אך הודה שננקטו "אמצעים נגד תוכן שעלול להזיק לבני נוער בסין"

עומר כביר 20:2219.10.09

ממשלת סין חוסמת גישה לאתרים שמפרסמים עמדות שאינן נוחות לה, כמו בי.בי.סי, ומנועי החיפוש שפועלים במדינה חוסמים מילים כמו "דמוקרטיה" או "זכויות אדם". אבל זה לא מפריע לשר המידע הסיני וונג צ'ן, לטעון: "האינטרנט בסין פתוח לגמרי".

וונג. "האינטרנט בסין פתוח לגמרי" וונג. "האינטרנט בסין פתוח לגמרי"

 

וונג, שמבקר בימים אלו בישראל, נפגש עם עיתונאים באירוע השקת הגרסה העברית של אתר הרדיו הבינלאומי הסיני ה-CRI. בשיחה עם כתב "כלכליסט" ועם כתבים נוספים הועלו טענות לגבי הצנזורה שמטילה סין על השימוש באינטרנט במדינה.

 

שר המידע הסיני ניסה להדוף את האשמות. "בסין, האינטרנט פתוח לגמרי", הוא אמר באמצעות מתורגמן. "בלי מדיניות פתוחה כזו לא היינו משיגים את השגשוג וההתפחות המהירה של האיטנרנט בסין. יש לנו יותר מ-350 מיליון משתמשים, יותר מ-3 מיליון אתרים מקומיים, ואפשר לקבל כמות מידע עצומה מאתרים סיניים. בהשוואה להרבה מדינות אחרות, התוכן המקוון בסין יותר פתוח ויותר אטרטקיבי".

 

בהמשך הודה וונג שסין מטילה מגבלות על אתרים בעייתיים בעיניה, ואולם משפט אחר-כך הוא סתר את דבריו ואמר שאין צנזורה על האינטרנט בסין. "אנו מבצעים רגולציה של האינטרנט בהתאם לחוקים ולתקנות שאומצו על ידי הפרלמנט הסיני ועל ידי ממשלת סין. נקטו אמצעים נגד תוכן שעלול להזיק לבני נוער בסין, כמו אלימות או פורנוגרפיה. עם זאת, אין צנזורה מקוונת בסין".

 

"סין מעסיקה כ-50 אלף שוטרי אינטרנט"

 

טענותיו של וונג מנוגדות לפרסומים של גופים הומניטריים וגופי תקשורת בינלאומיים, שבדקו את יחס הממשלה הסינית לאינטרנט. לפי ארגון אמנסטי, סין מעסיקה בין 30 אלף ל-50 אלף שוטרי אינטרנט, אשר קוראים תכתובות דוא"ל פרטיות, מסירים בלוגים וחוסמים אתרי איטרנט. לפי דיווח של רשת השידור הציבורית בארה"ב PBS, בזמן המהומות של בני העם האויגורי במחוז שׂינְגְ'יָאנְג ביולי האחרון, ממשלת סין חסמה את הגישה לפייסבוק, לטוויטר ולאתרי חדשות עצמאיים, ומנעה אפשרות תגובות באתרי חדשות רשמיים, מחשש לפרסום תגובות שליליות.

 

ואולם, ניסיון לעמת את וונג עם עובדות אלו הסתיים בכישלון. מיד לאחר שסיים לענות על השאלה הראשונה שנשאל בנושא הצנזורה בסין מיהר השר לעזוב את המלון, בטענה שהוא ממהר.

 

מוקדם יותר, במסיבת עיתונאים שנערכה, טען סגן נשיא CRI קסיה ג'יקסואן שהתוכן שיופיע באתר יהיה אובייקטיבי, ושגם אירועים שאינם נוחים למפלגה הקומוניסטית ידווחו. לדבריו, בגרסה האנגלית של האתר ניתן למצוא דיווחים על אירועים כמו מהומות העם האויגורי. עם זאת, מבדיקה שנערכה במנגנון החיפוש של האתר עולה שדיווחים מסוג זה סובלים מהטיה ומייצגים את עמדת הממשל הסיני.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x